05 / 05 / 2024

eski kagir evler

eski kagir evler

1948 yılında, İstanbul'da herkesin ev derdine düştüğü inşaat mevsiminde Hürriyet Gazetesi okurları için ucuz ev planları takdim edecekmiş.1948 yılında kagir bir evin metrekare maliyeti ise 100 liraymış.

1937 yılında Laleli'de 249 metrekare arsa metrekaresi 8 liradan satılacakmış!

1937 yılında İstanbul Defterdarlığı tarafından verilen ilanda Laleli'de 249,5 metrekare arsa, metrekaresi 8 liradan satılacakmış. 1937 yılında 180 tane altına Laleli'den arsa sahibi olunuyormuş.

1934 yılında yarı kagir bina inşa etmek yasaklanmış!

1934 yılında İç İşleri Bakanlığı belediye genelge göndermiş. Genelgede bir bahçe içindeki yapı hariç bütün binaların kagir olmasını emretmiş ve böylece yarı kagir bina inşaatına izin verilmeyecekmiş.

Konut almak isteyenlerin yeni trendi: Eski ve metruk evler! Fiyatları 600 bin liradan başlıyor!

Konut fiyatlarının yükselmesi ve faiz oranlarının artmasıyla ev alamayan vatandaşların yeni trendi eski ve metruk binalardan yana oldu. Bu evlerin fiyatları 600 bin liradan başlıyor. 

1938'de İstanbul'da yıkılmaya mahkum eski evler!

İstanbul'daki konutlar geçmiş yıllarda da kentin sorunlarından biriymiş... 1938 yılında yayımlanan gazetede "Yıkılmaya mahkum eski evler! başlıklı yazı o dönemdeki yapılar hakkında bilgi veriyor.

Şanlıurfa'daki tarihi evler butik otele dönüşüyor!

Dünyanın en eski kentlerinden Şanlıurfa'daki tarihi evler restore edilerek butik otele dönüştürülüyor.

Batman’daki kerpiç evler yıkılıyor!

Batman’ın köylerinde bulunan 150-200 yıllık tarihi kerpiç konakları yıkılıyor. Yıkılan eskiş yapıların yerine beton evler inşa ediliyor.

Şahinbey'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında eski garajlardaki evler yıkıldı ve İnönü Caddesi’ne alternatif yol çalışmaları tüm hızıyla başladı.

Eskişehir Şehir Hastanesi yıl sonunda hizmete açılacak!

Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, 71 Evler Mahallesi'ndeki şehir hastanesi inşaat alanında toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Eskişehir Şehir Hastanesi'nın yıl sonunda hizmete gireceği paylaşıldı.

Samsun Mehmetpaşa'daki evler yıkılma tehlikesi altında!

Samsun Mehmetpaşa Mahallesi'ndeki eski evler yağmura bile dayanamıyor. Mahallede yağan aşırı yağmur eski bir evin çökmesine neden oldu.

Harun Karacan, Eskişehir'deki Şehir Hastanesi inşaatını inceledi!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, 71 Evler Mahallesi’nde devam eden Şehir Hastanesi inşaatını gezdi.

Giresun Tirebolu'daki eski evler restorasyon bekliyor!

Tirebolu'nun çeşitli mahallelerinde bulunan eski tarihi evler, turizme kazandırılmayı bekliyor. Mimari yapıları ile Tirebolu'nun çehresini farklı kılan bu evlerin zamana karşı ayakta kalabilmeleri için yetkililerin yardımına ihtiyaç duyuluyor.

Bandırma Eski Gar Oteli'nin ayni hak tesis ihalesi 23 Kasım'da!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bandırma İlçesi Haydarçavuş Mahallesi'nde bulunan Eski Gar Oteli'nin 30 (otuz) yıl süre ile sınırlı ayni hakkı tesis edilecek. Altında iki dükkanı ve lokantası olan kagir otelin bedeli 6 milyon TL olarak belirlendi.

Antalya'daki eski yapılar restorasyon bekliyor!

Antalya'nın bazı bölgelerinde eski yapılar yıkılmamak için adeta zamana karşı direniyorlar. Yıkılacak duruma gelen evler restore edilemediği için ev sahipleri tarafından kaderlerine terk ediliyor.

Akşehir'de harabe evler yıkılıyor!

İlçemizde yıkılma tehlikesi olan sahipsiz evler belediye tarafından yıkılıyor. İlçemizde özellikle eski Akşehir evleri civarında bulunan, etrafına tehlike saçan ve sahipleri tarafından bakılmayan evler çevre sakinlerini rahatsız ediyordu.

Eminönü'ndeki eski yapıların turizm alanına dönüşmesi onaylandı mı?

EMİNÖNÜ’nde bulunan en güzel sivil mimari örneği evler ve tescilli hanları turizm alanına dönüştürülecek. Tarihi hanları ve eski yapıları “ev pansiyonlarına” dönüştüren karar kabul edildi.

eski kagir evler Haberi

eski kagir evler



İnşaat mevsimi yaklaştığı için herkes ev derdine düştü. Şimdilik inşaat yapacak imkanlara sahip olmayanlar bile ileride yaptıracakları yuvalarını şimdiden tasarlıyorlar. Yuva kurmak merakında olan okurlarımız için sık sık ev planları vermek suretiyle bu ihtiyaçlarına cevap vermek istedik. Bu neşriyatı bir program dahilinde yapacağız ve bu mevsim kendilerine yirmiyi mütecaviz plan takdim edeceğiz. Yukarıda gördüğünüz planların ebatları yan taraflarında gösterilmiştir. Bugünkü şartlar dahilinde kagir inşaatın metre murabbaı 100 lira raddelerinde olduğuna göre okuyucularımız bu binaların maliyet fiyatlarını kolaylıkla hesap edebilirler.


(1948 yılında Reşat Altın 41 liraymış.)


Hürriyet  24 Haziran 1948



Abdullah Kutalmış...