28 / 04 / 2024

Eski Kahta Kalesi turizme açılacak

Eski Kahta Kalesi turizme açılacak

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Kommagene medeniyetinin ihtişamlı eserlerinden Eski Kahta Kalesi'nde devam eden restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirtti. Demirtaş, Mayıs'ta turizme açılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Tarihi Beylerbeyi Sarayı eski ihtişamına kavuşuyor!

Kars Kalesi eteklerinde bulunan ve 3 yıl önce restorasyonuna başlanan tarihi Beylerbeyi Sarayı, eski ihtişamına kavuşuyor...

Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Nemrut Dağı tur güzergahında bulunan Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi...

Tarihi Maraş Kalesi eski siluetine kavuştu!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Tarihi Maraş Kalesi’ni eski siluetine kavuşturmak için çalışmalara tüm hızıyla devam ediyoruz" dedi.

Van turizmi "Eski Van şehri" ile canlanacak!

Van Kalesi'nin güney yakasında, "Eski Van şehri" olarak adlandırılan bölgede yeni bir proje başlatılacak. 

Aydın Tarihi Arpaz Kalesi restore edilecek!

Nazilli’nin Esenköy Mahallesindeki tarihi Arpaz Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile eski günlerine dönmesi için restore edilecek.

Tarihi Malatya Kalesi'nin surları restore edildi!

Malatya Battalgazi ilçesindeki tarihi Malatya Kalesi'nin yıkılan surlarının 550 metrelik bölümü, restorasyon çalışmaları sonrası eski ihtişamına kavuştu.

Kahta Kalesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor!

Kahta çayının batı tarafındaki sarp kayalıklar üzerinde yapılmış olan eski Kahta kalesinde restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Eski Kahta Kalesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Kommagene medeniyetinin ihtişamlı eserlerinden Eski Kahta Kalesi'nde devam eden restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirtti. Demirtaş, Mayıs'ta turizme açılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Malatya Zengibar Kalesi turizme kazandırılacak!

"Zengibar Kalesi´ne, cam asansör, macera köprüsü, seyir terası ile kale üzerindeki hakim bir tepeye restoran yapılacak. Tarihi kalenin eski görkemli günlerine kavuşmasıyla Darende turizmine de önemli katkı sağlayacak."

Adıyaman Kahta Ulu Camii restore ediliyor!

Adıyaman’ın Kahta ilçesinin en eski camilerinden biri olan Merkez Ulu Camii'nde (Kemaliye) restorasyon çalışmaları başladı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılında restorasyon takvimine alınan cami bölümü ve minare yıkılmaya başlandı.

Şile Kalesi'nin restorasyonu hakkında yeni iddia!

“Şile Kalesi restorasyonunu KOÜ Mimarlık Fakültesi” yaptı iddialarına yanıt veren KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Kamuran Öztekin, Şile Kalesi için proje hazırladıklarını fakat yazdıkları projenin uygulanmadığını söyledi.

Kahta Kalesi UNESCO Listesi adaylığına hazırlanıyor!

Kocahisar köyünde bulunan, Romalılar ve Memluklular dönemlerinden sonra 1970'lerde restore edilen Yeni Kale'de yeniden restorasyon çalışması başlatıldı. "Kahta Kalesi" olarak da bilinen Yeni Kale, UNESCO Dünya Miras Listesi adaylığına hazırlanıyor.

Eski Van Şehri'nde AVM tipi yapılar ortaya çıktı!

Van Kalesi'nin güneyinde bulunan Eski Van Şehri'nde yürütülen kazı çalışmaları, Osmanlı döneminde insanların yaşam tarzları, sosyo ekonomik durumları ve beslenmeleriyle ilgili önemli bilgilerin ortaya çıkmasını sağladı.

Eski Kahta Kalesi turizme açılacak Haberi

Eski Kahta Kalesi turizme açılacak

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, restorasyon çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlanan Eski Kahta Kalesi'nin mayısta turizme açılmasının hedeflendiğini bildirdi.  


Demirtaş, yazılı açıklamasında, Kommagene medeniyetinin ihtişamlı eserlerinden Eski Kahta Kalesi'nde devam eden restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirtti. 


Kalede restorasyon çalışmaların hızla devam ettiğini aktaran Demirtaş, kentin önemli turizm merkezlerini değere dönüştürmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.


Turizm gelirlerinden pay alabilmek amacıyla turizm merkezlerinin altyapısını iyileştirme çalışmaları başlattıklarını vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti:


"Bu kapsamda, 2 bin yıllık geçmişi olan ve Kommagene medeniyetinin ihtişamlı eserlerinden günümüze kalan ve tek kaya parçası üzerine inşa edilen Eski Kahta Kalesi'nin yakın zamanda Türkiye'nin sayılı açık hava müzeleri arasına girmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz. Tarihi mirasın yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması önem arz etmektedir. Restorasyon çalışmalarını kalenin...