22 / 07 / 2024

eski kilis tarihi evleri

eski kilis tarihi evleri

Kilis’in tarihi ve turistik açıdan önemli bir kent olduğunu ifade eden BTP Kilis Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Galip Akdağ, “Turizm başta olmak üzere tarihi ve kültürümüzün tanıtımını gerçekleştirmek için büyük çaba içerisinde olacağız." dedi...

Eskişehir TOKİ kura tarihi açıklandı! 2 bin 297 konut sahibini buluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen sosyal konut projesi kapsamında Eskişehir Odunpazarı’nda hayata geçirilen 2 bin 297 konut için kura tarihi belli oldu. Peki TOKİ Eskişehir projesinin kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ Eskişehir projesi için resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi! Yeni konutlar için bu tarihi sakın kaçırmayın!

TOKİ Eskişehir projesi için resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi... Yeni konutlar için bu tarihi sakın kaçırmayın...

Tarihi Beylerbeyi Sarayı eski ihtişamına kavuşuyor!

Kars Kalesi eteklerinde bulunan ve 3 yıl önce restorasyonuna başlanan tarihi Beylerbeyi Sarayı, eski ihtişamına kavuşuyor...

Bursa Büyükşehir Tarihi Eskişehir Han Oteli'ni satacak!

Bursa Büyükşehir, Osmangazi'de Kayhan Mahallesi’ndeki Tarihi Eskişehir Han Oteli’nin satılabilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alacak...

Tarihi Maraş Kalesi eski siluetine kavuştu!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Tarihi Maraş Kalesi’ni eski siluetine kavuşturmak için çalışmalara tüm hızıyla devam ediyoruz" dedi.

Ünye Burunucu Yarımadası'nda restorasyon başladı!

Ünye’nin en eski ve tarihi dokusunu barındıran noktalar arasında yer alan Burunucu Yarımadası'nda restorasyon çalışmaları başladı.

Eskişehir Yalçın Kılıçoğlu Plaza tanıtıldı!

Eskişehir Tarihi Kılıçoğlu Sineması yıkıldı. Sinemanın yerine yapılması planlanan plaza için çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Tarihi surlara çatı monte edilip, düğün salonu açıldı!

Fatih Belediyesi, İstanbul’un en eski yapılarından olan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan tarihi surlara çatı monte edip, düğün salonu açtı.

Tarihi surlara çatı monte edildi!

Fatih Belediyesi, İstanbul’un en eski yapılarından olan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan tarihi surlara çatı monte etti ve düğün salonu açtı.

Aydın'daki 4 lojman, Binalar Eğitim Tarihi Müzesi'ne dönüşecek!

Aydın Ortaklar mahallesinde yer alan 4 eski lojman restore edilecek. Binalar Eğitim Tarihi Müzesi'ne dönüştürülecek.

Sur'daki tarihi ev otopark oldu!

Diyarbakır Sur ilçesindeki tarihi bir ev otoparka dönüştürüldü. eski Diyarbakır evleri olarak da bilinen zemin artı bir avlulu olan ev bir dönem otel olarak da kullanıldı.

Nevşehir Eski Hamam'a 50 bin TL'lik hibe desteği!

Nevşehir Eski Hamam'daki koruma ve kurtarma çalışmaları için Tarihi Kentler Birliği, 50 bin TL'lik hibe desteği sağladı.

Kula'nın tarihi çarşısı eski ihtişamına kavuşuyor!

Kula’nın tarihi çarşısı, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile yapılacak sokak sağlıklaştırma çalışmasıyla restore edilecek. Cadde esnafları, tarihi dükkanlarının restorasyonunda cebinden beş kuruş masraf yapmayacak.

eski kilis tarihi evleri Haberi

eski kilis tarihi evleri


Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Kilis Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Galip Akdağ, tarihi Kilis evlerini ekonomiye kazandıracaklarını söyledi.


Kilis’in tarihi ve turistik açıdan önemli bir kent olduğunu ifade eden Akdağ, “Turizm başta olmak üzere tarihi ve kültürümüzün tanıtımını gerçekleştirmek için büyük çaba içerisinde olacağız. Belediye olarak eski Kilis evlerini alarak restore ederek Butik otel haline getireceğiz. Bu butik otellerde yöreye özgü yemekler çıkacak. İşsizlerimize istihdam sağlarken, Kilis mutfağının eşsiz lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmış olacağız. İl dışından gelen yabancılar otel bulmakta zorluk çekiyorlar. Butik otel sayesinde otel sıkıntısı da ortadan kalmış olacak” dedi.


Tarihi evleri ile ünlenen Safranbolu gibi Kilis’in de tarihi evlerinin parmakla gösterilen bir değer olacağını vurgulayan Akdağ, “Turistler için önemli olan nezih ve tarihi bir ortamda yemek yedikten sonra...