02 / 05 / 2024

eski konutlarda kdv oranı

eski konutlarda kdv oranı

Maliye'nin konutta KDV'yi metrekare yerine, metrekare birim fiyatına göre alma kararı gayrimenkul sektöründe yeni bir dönem başlattı. Yüzde 1 KDV ile satılan evlerden İstanbul'da kalmadı...

Bakan Özhaseki 'TOKİ mağdurları platformu var mı?' dedi ve açıkladı: Sosyal konutlarda KDV konusunda müjde gelebilir!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "TOKİ mağdurları platformu var mı?" diyerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...

TOKİ Eskişehir mağdurlarından açıklama: Yüzde 1 KDV ile 0,49 faizli sabit ödeme hakkımızı geri istiyoruz!

TOKİ Eskişehir mağdurları ve CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü'den konut teslimlerinde ve ödemelerde yaşanan sorunlarla ilgili son dakika açıklamaları geldi. İşte o açıklamalar...

Eskişehir TOKİ mağdurlarından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup: Vade sayısı düştü, taksit ve KDV arttı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 2019'da başlattığı “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” kapsamında hak sahibi olan, fakat konut fiyatları ile taksitlere yapılan zamlar sebebiyle mağdur olduklarını söyleyenler Eskişehir’den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi.

Eskişehir TOKİ'de KDV yüzde 10'a, taksitler 894 TL'den 8 bin TL'ye çıktı! 'Mağduriyet çözülsün' talebi geldi!

2019 Aralık'ta Eskişehir'de 2 bin 450 konut için kura çekilişi yapıldı. TOKİ 100 bin konut projesi kapsamında hayata geçirilecek projede, ödeme koşulları değiştirildi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini açıkladı. 

Belediye kentsel dönüşümü duyurdu, eski konutlarda satış patladı! 

Batman Belediyesi, Cumhuriyet ve Şirinevler Mahallesinde kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Kentsel dönüşüm haberini duyan Batmanlılar eski konutları satın almak için harekete geçti.

2023 TOKİ sosyal konutlarda KDV indirimi! TOKİ Başkanı resmen peş peşe duyurdu!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ülke tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihalenin tamamlandığını ve sosyal konutta KDV indirimi yaparak oranı yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını duyurdu.

Binalara gaz stop sistemi geliyor! İstanbul, Bursa ve Eskişehir için düğmeye basıldı! 3 ilde deprem önlemi!

İstanbul, Bursa ve Eskişehir'deki 1.5 milyon bina için düğmeye basıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Konutlarda bulunan doğalgaz sistemi yenilenecek. 

Konutta KDV indirimiyle 49 bin lira cepte kalacak!

Milyonlarca kişinin beklediği yeni KDV modeli ile eskiden 150 metrekareyi aşan büyüklükte uygulanan yüzde 18 KDV oranı, 150 metrekareye kadar konutlarda yüzde 8'e inecek. İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar...

Ev alacaklar dikkat! Beklenen müjde geldi!

Konut almanın hayal olduğu şu sıralarda vatandaşı sevindirecek haber geldi. Konutlarda KDV'nin sadeleştirilmesi için çalışmaların başladığı duyuruldu.

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binalar yıkılacak! 

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binaların yıkımı için ihale yapıldı. İhaleye 11 firma teklif sundu. İhaleye sunulan en yüksek teklif 1 milyon 710 bin TL + KDV oldu. İhaleler dışındaki maddeler de konuşularak karar verildi. 

Sıfır konut fiyatlarında rekor artış!

Son zamanlarda yaşanan depremler nedeniyle ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar yeni konutlara yöneldi. Bu durum eski konutlarda fiyat artışının azalmasına neden oldu.

Evi eski olana 25 bin TL tadilat desteği!

Devlet tarafından yüzlerce farklı sosyal destek, milyonlarca vatandaşa ödeniyor. Bu desteklerden biri de barınma desteği. Eski, bakımsız ve sağlıksız konutlarda yaşayan muhtaç yurttaşlara evlerinin bakım-onarımı için devlet tarafından 25 bin TL'ye kadar destek veriliyor. 

Emlak sektöründen tapu harcı ve KDV indirimi talebi!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, ''Emlak sektörü olarak Hükümetten tapu harcı ve KDV indiriminin 2020 yılında devam etmesini ve ayrıca Kamu bankalarının 0.79 konut kredisinin peni ve eski konutların alım-satımlarında geçerli olmasını talep ediyor ve istiyoruz” dedi.

eski konutlarda kdv oranı Haberi

eski konutlarda kdv oranı

Yüzde 1 KDV ile satılan evlerden İstanbul'da kalmadı. Yeni konut alacak vatandaşlar yüzde 18 KDV ödemek zorunda kalacak.


Maliye'nin konutta KDV'yi metrekare yerine, metrekare birim fiyatına göre alma kararı gayrimenkul sektöründe yeni bir dönem başlattı.


Bakanlar Kurulu'nun da onayladığı karara göre, ruhsatı 1 Ocak 2013'den sora alınan ve 150 metrekarenin altındaki konutlarda KDV yüzde 1'den yüzde 18'e kadar çıkacak. Böylelikle değeri daha yüksek ya da lüks yapılardan daha fazla vergi alınmış olacak.


Bu da İstanbul'da 500 bin TL'lik bir evin KDV'sini 5 bin lira iken, 90 bin liraya yükseltecek. Bu durum ise yüzde 18 KDV artışından etkilenmek istemeyen vatandaşların eski ruhsatlı evlere yoğun ilgi göstermesine neden oldu. Şu anda yüzde 1 KDV ile satılan, eski yapıların İstanbul'da kalmadığını söyleyen İMPO Yönetim Kurulu...