28 / 04 / 2024

eski malikin tahliyesi

eski malikin tahliyesi

Satın alınan taşınmazda kiracının olması ya da eski malikin çıkmaması problem teşkil edebiliyor. Ancak, yeni malikin kiracıyı veya eski maliki tahliye etme hakkı bulunuyor. Peki, yeni alınan evin tahliyesi nasıl olur?

Ev satışından sonra tahliye süresi ne kadardır?

İster mesken ihtiyacınızı karşılamak için ister yatırım amaçlı olarak bir ev aldığınızı düşünelim. Peki, ev satışından sonra tahliye süresi ne kadardır? Kiracı veya eski malik ne zaman ve nasıl çıkarılır?

Kiracının ihtiyaç sebebiyle tahliyesi nasıl olur?

İhtiyaç sebebiyle tahliye davası kiralayan ya da malikin kiralanana ihtiyaç duyması sebebi ile söz konusu gayrimenkulü tahliye edilmesi istemine dayanıyor. Peki, kiracının ihtiyaç sebebiyle tahliyesi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

Yeni alınan evin tahliyesi nasıl olur?

Satın alınan taşınmazda kiracının olması ya da eski malikin çıkmaması problem teşkil edebiliyor. Ancak, yeni malikin kiracıyı veya eski maliki tahliye etme hakkı bulunuyor. Peki, yeni alınan evin tahliyesi nasıl olur?

Arsa emlak vergisi borç sorgulama!

Emlak vergisinde malın satın alımın gerçekleştiği senenin vergi borcu eski malik tarafından ödeniyor. Peki, eski malikin emlak vergisi borçlarını ödeyip ödemediği nasıl öğrenilir? Arsa emlak vergisi borç sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Emlak vergisi ödenmeden tapu devri!

Gayrimenkul için emlak vergisi mükellefiyetiniz satın alımın gerçekleştiği seneyi takip eden yıl başlıyor. Peki, eski malikin emlak vergisi ödemeden tapu devri yapması halinde yeni malik eski borçlardan sorumlu olur mu?

Ev satışında evi boşaltma süresi nedir?

Satın alınan evde eski malik veya eski malikin kiracısı olabiliyor. Peki, ev satışında evi boşaltma süresi nedir? Eski malik ne kadar sürede çıkmalı? Varsa kiracı evi ne zaman tahliye etmeli?

Eski malikin aidat borcunu yeni malik öder mi?

Malikler, aidatı ödemekten kaçınamıyor. Ancak, aidat borcu bulunan malikin evini satıp gittiğini farz edelim. Bu durumda eski malikin aidat borcu ne olacak? Eski malikin aidat borcunu yeni malik öder mi?

Evimi satsam ne kadar vergi öderim?

Taşınmaz malların elden çıkarılması halinde satışı yapan eski malikin bazı vergisel sorumlulukları bulunuyor. Peki, ne kadar vergi ödenir? Siz de "Evimi satsam ne kadar vergi öderim?" diyorsanız, işte yanıtı..

Satış nedeniyle kiracı tahliyesi!

Satış sonrası kiracının durumu, malikin durumunda göre değişkenlik gösteriyor. Normal şartlarda yapılan ev mülkiyet devri, kira sözleşmesinin sona ermesine neden olmuyor. Peki, satış nedeniyle kiracı tahliyesi nasıl olur?

Yeni malik eski kira kontratı!

İçinde kiracısı bulunan bir meskeni satın alan yeni malikin eski kira sözleşmesi üzerinde birtakım hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki nedir bu hak ve sorumluluklar? İşte teni malik eski kira kontratı ilişkisi...

Eski kira sözleşmesi yeni maliki bağlar mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, yeni malikin apartmandaki hak ve sorumlulukları mülkiyetin devralındığı tarihten itibaren başlıyor. Peki, eski kira sözleşmesi yeni maliki bağlar mı? İşte yanıtı..

Eski malik tahliye taahhüdü!

Satın aldığınız evdeki kiracı ile eski malikin tahliye taahhütnamesi imzaladığını farz edelim. Eski malik zamanında davalının yüklendiği tahliye taahhüdünden doğan dava hakkı da taşınmazı sonradan iktisap eden davacıya intikal eder mi?

Eski malik evi boşaltmıyor, ne yapmalıyım?

Bir ev satın aldığınızı ancak eski malikin evi boşaltmadığını farz edelim. Siz de "Eski malik evi boşaltmıyor, ne yapmalıyım?" diyorsanız, işte yeni malik olarak haklarınız...

Eski ev sahibinin tahliyesi nasıl yapılır?

Bir mesken satın aldığınızı ancak eski ev sahibi ile problemler yaşadığınızı, eski malikin evi tahliye etmediğini farz edelim. Peki eski ev sahibinin tahliyesi nasıl yapılır?

eski malikin tahliyesi Haberi

eski malikin tahliyesi

Yeni alınan evin tahliyesi nasıl olur?

Taşınmaz mal alım satım süreçlerinde yeni malikler, tahliye konusunda sıkıntı yaşayabiliyor. Satın alınan taşınmazda kiracının olması ya da eski malikin çıkmaması problem teşkil edebiliyor.


Ancak, yeni malikin kiracıyı veya eski maliki tahliye etme hakkı bulunuyor. Peki, yeni alınan evin tahliyesi nasıl olur?


Yeni satın alınan evden eski ev sahibinin tahliyesi

Ev satışından sonra eski ev sahibine, evi boşaltması için herhangi bir süre tanınmıyor. Taraflar arasında başka bir anlaşma olmaması durumunda eski ev sahibinin evi hemen teslim etmesi gerekiyor.


Buna rağmen eski ev sahibi taşınmazı tahliye etmiyorsa, evi satın alan kimse eski malik hakkında "Mülkiyet hakkımı ihlal ediyor." diyerek savcılığa başvurarak yasal süreç başlatabiliyor. Ayrıca, yeni malik, eski ev sahibinin evi hemen boşaltması için ihtarname çekebiliyor.


Yeni satın alınan evden...