06 / 05 / 2024

Eski Mersin Otogarı arazisi

Eski Mersin Otogarı arazisi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eski otogarı 2015 yılının Mart ayında yıkmıştı. Belediye, eski otogarın arazisi üzerine Bilim ve Gençlik Merkezi inşa edeceğini ilan etti.

Anadolu Harem Otogarı için ilk kazma vuruldu!

Üsküdar Harem'deki eski otogarın yerine yapılacak otogar için ilk kazma vuruldu. 

Mersin, Çamlıbel Millet Bahçesi ile canlanacak!

Mersin'de bir zamanlar sahip olduğu hareketliliğiyle kent ekonomisinin kalbi niteliğindeki Çamlıbel mahallesi, Marina Projesi ve Millet Bahçesi ile eski günlerine kavuşacak.

Eskişehir Çifteler hizmet kompleksi tamamlanıyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen hizmet kompleksi inşaatında sona gelindi. Yakın zamanda hizmete açılacak komplekste; otogar, itfaiye, ESMEK, eğitim ve toplantı salonları yer alacak.

İBB: İstanbul Otogarı'nda İSPARK davası reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin, 15 Temmuz Şehitler Otogarı otoparklarının İSPARK AŞ. tarafından işletilmesi yönündeki kararına karşı eski işletmeciler tarafından açılan dava, idare mahkemesi tarafından reddedildi. 

Ahmet Şevki Göklevent'in Mersin'deki evi yıkılmak üzere! 

Eski Mersin Milletvekili Şevki Bey'in (Ahmet Şevki Göklevent) tarihi evinin yıkılmak üzere olduğu görüntülendi. Mersin'in Gülnar ilçesinde bulunan konak harabeye döndü...

Antakya'nın eski otogarı 46 milyon liraya icradan satılıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya eski otogarını satıyor. Otogarın ihalesi 46 milyon lira muhammen bedel ile gerçekleşecek.

Hatay Belediyesi eski otogarı satışa çıkardı, esnaf tepkili!

12 yıldır hizmet dışı olan Antakya Otogarı, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale ile satışa sunuldu. İlanlardan satışı öğrenen esnaf, satışa tepki gösterdi...

Mersin Anamur Otogarı açıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Anamur’a kazandırdığı Anamur Otogarı projesinin açılışını gerçekleştirdi.

Eski Anamur Devlet Hastanesi yıkıldı!

Mersin'in Anamur ilçesinde 80 yıl önce inşa edilen Eski Anamur Devlet Hastanesi yıkıldı. Eski hastanenin yerine yeni bir hastane binası kazandırılacak. 

Mersin Gülnar Otogarı'nda sona gelindi!

Mersin'in Gülnar İlçesi için büyük öneme sahip olan ve 2016 yılı Mart ayında temeli atılan Gülnar Otogarı’nın inşaatında sona gelindi

Eskişehir Çifteler Otogarı'nın temeli atıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çifteler İlçesi’nde hayata geçireceği Yeni Otogar Binası ve Hizmet Birimleri Merkezi'nin temelini attı.

Anamur Otogarı’nın temeli atıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur Otogarı'nın temelini attı.

Anamur Otogarı’nın temeli atıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur Otogarı'nın temelini attı.

Eski Mersin Otogarı arazisi Haberi

Eski Mersin Otogarı arazisi

Mersin’e yeni otogar yapılmasının ardından, eski otogar Büyükşehir Belediyesi’nin ani bir kararıyla yıkılmıştı. Yıkım 2015 yılının Mart ayında yapıldı, eski otogarın geniş arazisi o tarihten bu yana boş kaldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım planlarında eski otogar arazisi, Bilim ve Gençlik Merkezi alanı olarak görülüyor. Belediye, eski otogarın karşısındaki makine ikmal arazisini de Büyükşehir Belediyesi Hizmet Kompleksi için ayırdığını daha önce duyurmuş, bilim merkezi ile hizmet kompleksinin çevre düzenlemesi için 2017 yılı bütçesinde 18 milyon liralık kaynak ayrılmıştı. Ancak Mersin Büyükşehir Belediyesi, aradan geçen 22 ayda Bilim ve Gençlik Merkezi projesi ile Belediye Hizmet Kompleksi Projesi için adım atmadığı gibi, Bilim ve Gençlik Merkezi için ayrılan eski otogar arazisi hafriyat döküm alanı olarak kullanılmaya başlandı.


Üzerlerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi logosu bulunan...