05 / 07 / 2024

eski Moda konakları

eski Moda konakları

1989 yılında Moda'daki tarihi Vitol Konağı kat karşılığı satılmış. 1860 yılında İngiliz Whittall ailesi tarafından yaptırılan ve 1981 yılında Vakıflar tarafından tarihi eser olarak tescil edilen köşk, kat karşılığında satılmış.

Samsun'daki tarihi konaklar restore edilecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada Selahiye Mahallesinde yer alan tarihi konakların restore edileceğini belirterek, “Samsun sokakları eski görüntüsüne kavuşacak” dedi.

Yeni Sultan Konakları Mamak fiyatları!

Ankara-Eskişehir Yolu üzerinde yükselen Yeni Sultan Konakları Mamak fiyatları 150 bin TL'den başlayarak değişiyor. Proje 990 konuttan meydana gelen geliyor.

Yeni Sultan Konakları 2 fiyat listesi!

Ankara-Eskişehir Yolu üzerinde hayata geçirilen Yeni Sultan Konakları 2 projesinde satış süreci başladı. İşte, Yeni Sultan Konakları 2 fiyat listesi...

Antalya Pal City 2 Vali Konakları'nda doğa ile yaşam keyfi!

Antalya eski Vali Yardımcı Turan Eren'in Kooperatif Başkanı olduğu Pal City 2 Vali Konakları, üyelerine doğayla iç içe bir yaşam alanı sunuyor.

Antalya Pal City 2 Vali Konakları'nın temeli atıldı!

Antalya eski Vali yardımcısı Turan Eren’in kooperatif başkanı olduğu Pal City 2 Vali Konakları’nın yapımına başlandı. 200 konutluk proje lansman aşamasında satıldı.

Altunizade Konakları onaylanan projenin dışına mı çıktı?

Eski Bakan Erdoğan Bayraktar'ın ,"Altunizade Konakları onaylı projenin dışına çıktı. Projeye biz izni o kadar vermedik, siyaset bu, yaptırır" dediği iddiaları üzerine konu ile ilgili büyükşehir belediye meclisine yazılı önerge verildi.

Antalya Pal City Vali Konakları'nda fiyatlar 270 bin liradan başlıyor!

Aralarında eski ve yeni bakanlar, büyükelçiler, üst düzey bürokratlar, belediye başkanları ve Antalya iş dünyasının büyük firma sahiplerinin de yer aldığı, 2 etaptan oluşan çok lüks "Pal City Vali Konakları" projesi toplam 284 milyon liraya mal olacak.

Qent İstinye Cityscape 2015'in En İyi Konut Projesi seçildi!

Eski İstanbul Konakları’nın çağdaş yorumu Qent İstinye mimarlık dünyasının en büyük buluşmalarından biri olan Cityscape Global’de “En İyi Konut Projesi” seçildi.

Qent İstinye, Cityscape Global’de en iyi konut projesi seçildi!

Eski İstanbul Konakları’nın çağdaş yorumu Qent İstinye mimarlık dünyasının en büyük buluşmalarından biri olan Cityscape Global’de “En İyi Konut” projesi seçildi.

İşte birbirinden güzel desenli duvar kağıdı modelleri!

Duvar kağıdının eski moda olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Evlerinizin şıklığı ve modern görünmesi amaçlı birbirinden farklı güzel duvar kağıdı modelleri...

Sanem Çelik Bodrum'da mekan açtı!

Sanem Çelik, Yalıkavak’ta tasarımından, renk danışmanlığına kadar ilgilendiği mekanı Eski Moda’nın açılışını önceki gün yaptı. Mekanın Bodrum gecelerine renk getirmesi planlanıyor...

Moda ürünler evlerde tasarrufu engelliyor!

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin yaptığı açıklamada “Bazı evlerde yeniden o eski çok elektrik harcayan avizeleri görüyorum. Moda diye tüketerek çocuklarımızın hakkından gasp ediyoruz” dedi.

Moda Bostanı otopark olmayacak!

Kadıköy’deki ‘Moda Bostanı’ eski Moda Sabit Pazarı’nın bulunduğu ve “Afet Toplanma Alanı” olarak belirlenen yeşil alana İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen otopark ruhsatı, Kadıköy Belediyesi’nin başvurusu üzerine iptal edildi.

eski Moda konakları Haberi

eski Moda konakları



Tarihi Vitol Konağı kat karşılığı satıldı


Gitsin konak, gelsin inşaat

Tuncer BAHÇIVAN


   KADIKÖY Moda'daki tarihi Vitol Konağı'nın kat karşılığı bir inşaat şirketine satılması tepkilere neden oldu. Konağın yıkılmasının engellenmesi istenirken tarihi binanın geceleri tahrip edildiği, duvar süslerinin, heykellerin çalındığı ileri sürüldü.

   Vakıflar'a ait olduğu bildirilen Vitol (Whittall) Konağı'nın yıkılmaması için tarihi binada son oturanlardan biri olan Sönmez Ozanoğlu, konağı kurtarmak için yıllardır uğraştığını ve elinde konu ile ilgili olarak kilolarca belge olduğunu söyledi.


   Ozanoğlu şöyle konuştu:

   ''Atalarımızdan kalan bu yere Bizans oyunlarıyla sahip çıktılar. Başvurmadığım makam kalmadı. Gerekirse Avrupa Konseyi'ne bile gideceğim. Kültür varlıklarımıza sahip çıkmazsak...