15 / 05 / 2024

eski rum yetimhanesi

eski rum yetimhanesi

Fener Rum Patrikhanesi'nin mülkü olan İstanbul Büyükada'daki Rum Yetimhanesi, çevre enstitüsü olacak...

Büyükada Rum Yetimhanesi'nin restorasyonu için ilk adım atıldı!

Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük ahşap yapısı olan Büyükada Rum Yetimhanesi, yıllar boyunca yıkım tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Kurtarılmayı bekleyen yetimhanenin restorasyonu için ilk adım atıldı.

Büyükada Rum Yetimhanesi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

1964 yılında kapısı kilitlenen Büyükada Rum Yetimhanesi'nde özellikle kış aylarında olumsuz hava koşullarının da etkisiyle tahribat artıyor. Çatısında çökmelerin olduğu tarihi yapı, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Büyükada Rum Yetimhanesi'nin çökme tehlikesi var!

Europa Nostra ve Avrupa Yatırım Bankası Büyükada Rum Yetimhanesi ile ilgili kapsamlı bir rapor yayımlandı. 

Büyükada'daki tarihi Rum Yetimhanesi restorasyonu bekliyor!

Dünyanın en büyük ikinci, Avrupa’nın ise en büyük ahşap yapısı olma özelliğine sahip Büyükada’daki Rum Yetimhanesi'nde restorasyon çalışmalarının bu yaz başlaması bekleniyor...

Büyükada Rum Yetimhanesi restorasyona giriyor! 

1964 yılından bu yana kapalı olan Büyükada Prinkipo Rum Yetimhanesi restorasyona giriyor. Maliyetin yaklaşık 50 milyon dolar olması bekleniyor...

Büyükada eski Rum Yetimhanesi'nin onarılmasının önü açıldı!

Büyükada eski Rum Yetimhanesi, tehlike altındaki 7 kültürel miras alanından birisi olarak seçildi. Harabe olan yetimhanenin yeniden onarılmasının önü açılmış oldu..

Aydın Entel Köy’de “İmara aykırı” şikayeti ters tepti!

Aydın’da ‘Entel Köy’ diye bilinen eski Rum köyü Doğanbey'de 15 köylü, bir süre önce köydeki bir konutu “İmara aykırı” olduğu gerekçesiyle şikayet etti.

Söke'deki Rum mahallesi turizme açılıyor!

Söke'deki eski adıyla Patrias İyoakimis olarak bilinen, 1770'li yıllardan itibaren varlıklı Rum ailelerin yaşadığı eski Rum mahallesi olan Kemalpaşa Mahallesi'nde, Söke Belediyesi tarafından sokak sağlıklaştırma çalışmaları başlatıldı.

Büyükada Rum Yetimhanesi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

İstanbul Büyükada'da bulunan eski Rum Yetimhanesi, devasa görüntüsüyle herkesi etkiliyor. Tamamı ahşaptan yapılma 5 katlı yapı, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Bursa'da satışa çıkan eski Rum kilisesini uzmanlar inceledi!

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu uzmanları, Mudanya ilçesinde Rumlarca kilise olarak kullanılan ve sonradan konuta dönüştürülüp, internette satılık ilanı verilen tarihi binada inceleme yaptı

Bursa'daki eski Rum kilisesi 1 milyon dolardan satılıyor!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde kilise olarak inşa edilen ve son yıllarda konuta dönüştürülen bina, sahibi tarafından 1 milyon dolara satışa çıkarıldı.

Büyükada Rum Yetimhanesi ne zaman restore edilecek?

Büyükada’daki tarihi Rum Yetimhanesi’nin tapusu Fener Rum Patrikhanesi’ne devrolalı 5 yıl geçti. Verilen sözler tutulmadı, restorasyon için gerekli 50 milyon doları bulma çabalarının tümü sonuçsuz kaldı.

Tarihi Kayaköy’e otel projesine tepki!

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde, tarihi eski Rum kenti olan Kayaköy Mahallesi’nin bulunduğu Levissi bölgesinde 300 yataklı otel yapılmak istenmesi, bölge sakinleri ve çevrecileri kızdırdı. İşte yaşananlar...

eski rum yetimhanesi Haberi

eski rum yetimhanesi
Ruhban Okulu'nun 42 yıl aradan sonra yeniden açılması gündemdeydi. Fakat Fener Rum Patrikhanesi'nin mülkü olan İstanbul Büyükada'daki yetimhanenin çevre enstitüsü yapılmasına yönelik bir projenin hazırlandığı öğrenildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün ilk gayrimüsim üyesi ve 165 yıllık azınlık vakfının temsilcisi Laki Vingas, kendisininde bu proje içinde olduğunu belirtti. Değer verilmesi gereken bir proje olduğunu savunan Vingas, proje gerçekleşirse dünya çapında bir gelişme olacağını...