07 / 05 / 2024

Eski Smyrna Kazı Alanı örenyeri

Eski Smyrna Kazı Alanı örenyeri

İzmir'in Eski Smyrna Kazı Alanı, örenyerine dönüştürülecek. 3 kazı alanını gezenler, 8 bin 500 yıllık tarihte kesintisiz yolculuk yapabilecek.

Eski Pastavilla makarna fabrikası arazisi satılıyor!

Mülkiyeti Tat Gıda Sanayi A.Ş.'ye ait olan İzmir ili, Bornova ilçesi, Kazımdirik Mahallesi, 14246 ada 2 parselde kayıtlı eski Pastavilla makarna fabrikası arazisi 5-9 Ekim 2020 haftasında E-ihale ile satışa sunulacak. 

Eskişehir Kızılyer’de tapular dağıtıldı!

Eskişehir Kızılyer’de uzun yıllar devam eden imar mağduriyeti, Kazım Kurt öncülüğündeki Odunpazarı Belediyesi’nin çalışmaları ile sona erdi.

Eskişehir'de kiraladıkları evde define arayan şüpheliler aranıyor!

Eskişehir'de SİT alanı içindeki bir evi kiralayarak içinde kaçak kazı yapan ve buldukları kaya mezarı tahrip eden şüheli şahıslar aranıyor.

İzmir'in Eski Smyrna Kazı Alanı örenyerine dönüştürülecek!

İzmir'in Eski Smyrna Kazı Alanı, örenyerine dönüştürülecek. 3 kazı alanını gezenler, 8 bin 500 yıllık tarihte kesintisiz yolculuk yapabilecek.

Eski Van şehrinde 'kamu binaları' gün yüzüne çıkarıldı!

Eski Van şehrindeki yapıların yeniden ayağa kaldırılması ve turizme kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen kazılarda, Osmanlı dönemi mimarisiyle ilgili kamu binaları bulundu.

İTO'dan Smyrna restorasyon çalışmalarına 100 bin TL destek!

İzmir Ticaret Odası, Bayraklı'daki Smyrna kazı ve restorasyon çalışmalarına 100 bin lira destek verecek. Bayraklı'daki kazı alanında Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İzmir Ticaret Odası arasında sponsorluk protokolü imza töreni düzenlendi.

Eskişehir Odunpazarı'nda 20 günde inşaat ruhsatı verilebilir!

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt belediyenin, işlemlerini doğru şekilde yaparak başvuruya gelenlere yirmi günde inşaat ruhsatı verebileceğini söyledi...

İngiltere Stonehenge bölgesinde eski yapılar bulundu!

İngiltere'nin en ünü ve bir o kadar da gizemli yapısı Stonehenge'in 3.2 kilometre ötesinde önemli keşif yapıldı. Stonehenge'nin yanıbaşında yapılan kazılar sonunda daha eski bir yapının kalıntıları bulundu. Kalıntıların Stonehenge'nin rakibi olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Türkiye'nin ilk Daktilo Müzesi Eskişehir'e açılacak!

Projenin tanıtım toplantısı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve gazeteci Tayfun Talipoğlu'n Türkiye'nin ilk Daktilo Müzesi Eskişehir'e açılacak.

Samsun'da inşaat kazısında Roma mezarı bulundu!

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde inşaat kazısı sırasında Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen mezar bulundu. Kireç taşı ile kapatılmış kuyu şeklinde eski bir mezar bulunması üzerine çalışmalar durduruldu.

Yozgat Eski sanayi Sitesi kentsel dönüşüm ihalesi 7 Aralık'ta!

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arşları, uzun yıllardır Yozgat'ın önemli sorunu olan Eski Sanayi Sitesinde, kentsel dönüşüm ihalesinin TOKİ tarafından 7 Aralık'ta yapılacağını söyledi.

Yozgat Eski Sanayi Sitesi'nde çalışmalar tamamlanma aşamasında!

Yozgat Belediye Başkam Kazım Aralan, uzun yıllardır Yozgat'ın önemli sorunu olan Eski Sanayi Sitesinde, kentsel dönüşüm ihalesinin TOKİ tarafından 1 Aralık'ta yapılacağını söyledi.

Yozgat eski sanayi sitesindeki dönüşümde son durum ne?

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, uzun yıllardır Yozgat'ın önemli sorunu olan Eski Sanayi Sitesinde, kentsel dönüşüm ihalesinin TOKÎ tarafından 7 Aralık'ta yapılacağını söyledi.

Eski Smyrna Kazı Alanı örenyeri Haberi

Eski Smyrna Kazı Alanı örenyeri

İzmir'in 3 bin yıl önceki ilk kuruluşundan izler taşıyan Eski Smyrna Kazı Alanı, örenyerine dönüştürülecek. Böylece, kentte 8 bin 500 yıl önce ilk yerleşimin görüldüğü Yeşilova Höyüğü ile Helenistik ve Roma dönemlerinde yerleşimin bulunduğu Agora arasında kalan dönem de ziyarete açılmış olacak.


İzmir'in ilk kent yerleşim alanı Eski Smyrna'nın "örenyeri" olarak ziyarete açılması için çalışma başlatıldı.


Eski Smyrna Kazı Alanı Başkanı Prof. Dr. Cumhur Tanrıöver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir'deki ilk şehir yapılanmasının milattan önce 1100'lerde Yunanistan'dan gelen göçmenler tarafından, daha önce burada yaşayan halkın köyünün ele geçirilmesiyle başlatıldığını belirtti. Şehrin daha sonra yer değiştirmesi nedeniyle ilk yerin Eski Smyrna olarak adlandırıldığını aktaran Tanrıöver, kentin en parlak dönemini milattan önce 8 ve 7. yüzyıllarda yaşadığını, Yunan felsefe ve sanatının filizlendiğini, "Smyrna"...