04 / 05 / 2024

eski van kazıları

eski van kazıları

Eski Van şehrindeki yapıların yeniden ayağa kaldırılması ve turizme kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen kazılarda, Osmanlı dönemi mimarisiyle ilgili kamu binaları bulundu.

Eski binalarda kapılar niçin yüksekti?

Eski saray, ev, köşk ve binaların kapıları günümüzdeki yapılara göre daha yüksekti. Peki, Eski binalarda kapılar niçin yüksekti? 

Konut fiyatları artıyor! İstanbul'da 'fay' hattından kaçışlar başladı!

Deprem korkusu sebebiyle İstanbullular şehir içinde “göç” etmeye başladı. Zemini kötü ve yapı stoku eski mahallelerden kaçışlar hızlandı. “Zemini sağlam” denilen ilçelerde de konut fiyatları yükseldi...

Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun tünel kazıları tamamlandı! 1 yıl içinde açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın tünel kazılarının tamamlandığına dikkat çekti ve çalışmaların 1 sene içinde megakent İstanbul'a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. 

Eskişehir'de konut fiyatları artacak mı?

Eskişehir Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik,  inşaat sektörünün hareketlenebilmesi için bankaların konut faiz oranlarının yüzde 1’ e düşürülmesini talep etti.

Eskişehir Lokantacılar Odası'ndan esnaf kiralarına ilişkin açıklama!

Kovid-19 salgını sürecinde esnafın borçlarının biriktiğine vurgu yapan Eskişehir Lokantacılar Oda Başkanı Bahar Bilen, "Paket servisi haricinde iş yerini kapatmak zorunda kalan esnafın kira, elektrik, doğalgaz ve çalışanların maaşlarını devlet karşılamalı" dedi.

Narlıdere Metrosu'nun tünel kazıları tamamlanıyor!

Bornova-Narlıdere arasında inşa edilen metro inşaatının tünel kazıları büyük ölçüde tamamlandı. Çalışmalarda tünel uzunluğu 10 bin 746 metreye ulaştı. 

Beyşehir Gölü'nde tarihi yapılar keşfedildi!

Beyşehir Gölü’nün batı kıyısında bulunan Anadolu Selçuklulara ait Kubadabad Saray Külliyesi kazılarında drone ile yapılan belgeleme çalışmaları sırasında, göl kıyısından yaklaşık 100 metre açıkta ve 2 metre derinlikte bina kalıntıları ortaya çıktı. 

İzmir Narlıdere Metrosu'nda tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı!

İzmir Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı. Böylece, Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında önemli bir eşik daha geçildi. 

Van’da konut satışları 2019’da arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2019’un konut satış rakamlarını açıkladı. Van’da konut satışları 2019 yılında 2018 yılına göre arttı. Van Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek Van’daki konut satışlarının artmasıyla ilgili değerlemeler yaptı

Van’daki konut fiyatları mega kentlerle yarışıyor!

Van Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek, Van’da kira fiyatlarının artmasının konut yetersizliğinden kaynaklığını söyleyerek, fiyatların fahiş oranda arttığını kaydetti.

Eskişehir Millet Bahçesi Projesi'nde yapılaşma planlanmadı!

TOKİ Başkanı Bulut, "Eskişehir Millet Bahçesi ile ilgili ne ihale hazırlık aşamasında ne de sonrasında kesinlikle yapılaşma planlanmadı. Projeyle Eskişehirli vatandaşlarımızı daha çok yeşille ve oksijenle buluşturacağız" dedi...

Hazine arayıcısı Bekir Tatlı tünel kazısı için devlet desteği bekliyor!

Mersin'de hazine arayıcısı Bekir Tatlı tarafından ulaşılan ve içerisinde 2 bin 300 yıllık büyük bir imparator hazinesi bulunduğuna inanılan mezar odası ve tüneldeki kazıların devamı için devlet desteği bekleniyor...

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

eski van kazıları Haberi

eski van kazıları

Van Kalesi'nin güneyinde bulunan eski Van şehri kazı çalışmalarında, Osmanlı döneminde insanların yaşam tarzları ve dönemin kurumsal yapısıyla ilgili yeni bulgulara ulaşıldı.


Birinci Dünya Savaşında Rus işgali sonucu yıkılan eski Van şehrindeki yapıların yeniden ayağa kaldırılması ve turizme kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen kazılar, Osmanlı dönemi mimarisiyle ilgili yapıları gün ışığına çıkardı.


İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında 7 yıldır devam eden kazılarda, ortaya çıkan kalıntılar, eski Van şehrinin özgün ve planlı yapısını göz önüne seriyor.


Kazılarda son olarak Osmanlı dönemine ait belediye, meclis, mahkeme binası ile emekli askerler lokalinin kalıntılarına ulaşıldı.


"2017'de somut adımlar atılacak"

Konyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Urartu medeniyetine başkentlik yapan ve 800 yıllık geçmişiyle Osmanlı'nın nadir kentlerinden olan eski Van...