29 / 04 / 2024

eskişehir 2013 projeleri

eskişehir 2013 projeleri

TCDD Genel Müdürlüğü Eskişehir Gar Geçişi projesinin 18 ayda bitmemesinin sorumlusunun Büyükşehir Belediyesi olduğunu savundu. Müdürlük, "İmar planı ve köprü yıkımındaki zorluklar nedeniyle çift taraflı çalışma imkanı olmamıştır" dedi...

TOKİ Eskişehir Çifteler projesi için düğmeye bastı!

Türkiye'nin 81 ilinde yeni konut projeleri inşa eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Eskişehir Çifteler'de 205 yeni konut inşa edecek.

Eskişehir turizm projeleri geliştirilmeli!

Skal International Eskişehir Kulübü'nün bu ay ki toplantısına konuşmacı olarak katılan ESGİAD Başkanı Serkan Zengin, Eskişehir'e gelen turistlerin şehre bıraktığı gelirlerin arttırılabilmesi için projelerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Eskişehir'de 341 proje tamamlandı!

Tuna Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın devam eden 13 projesi olduğunu belirterek, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı 'na yapılan başvurulardan 341'i tamamlandı.

Halk GYO'nun İstanbul dışındaki ilk konut projesi Eskişehir'de!

Konut, ofis ve otel projeleri hayata geçiren Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ( Halk GYO ), İstanbul dışındaki ilk konut projesini Panorama Plus ile Eskişehir'de yapıyor.

Halk GYO Eskişehir'e Panorama Plus ile girdi!

Konut, ofis ve otel projeleri hayata geçiren Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Halk GYO), İstanbul dışındaki ilk konut projesini Panorama Plus ile Eskişehir'de yapıyor.

Eskişehir gözünü yaşlı turizmine dikti!

2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olan, bir süre önce "Türk Dünyası Yaşlanma Sempozyumu"na ev sahipliği yapan Eskişehir'de, sağlık turizmi kapsamında yaşlılara yönelik hizmetlerin geliştirilmesi planlanıyor.

Eskişehir için korkutan deprem uyarısı!

ESOGÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nün, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) iş birliğiyle 2013 yılından beri yürüttüğü çalışmada, Eskişehir Fay Zonu'nun hala aktif olduğu ve 7'nin üzerinde deprem üretme potansiyelinin bulunduğu tespit edildi...

Eskişehir için korkutan uyarı! 7 şiddetinde deprem!

ESOGÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nün, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) iş birliğiyle 2013 yılından beri yürüttüğü çalışmada, Eskişehir Fay Zonu'nun hala aktif olduğu ve 7'nin üzerinde deprem üretme potansiyelinin bulunduğu tespit edildi.

Eskişehir kentsel dönüşüm projeleri Brüksel’e örnek oldu!

Türkiye’de olduğu kadar başka ülkelere de esin kaynağı olan Eskişehir’in Porsuk Çayı Düzenlemesi Projesi’nin Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel'de uygulanacak olması, Brüksel’de yaşayan Türk vatandaşları tarafından gururla karşılandı.

Eskişehir’de yeni teşvikli yatırımlardan aslan payını enerji sektörü aldı!

Eskişehir’de teşvikli yatırım tutarı 2013’te yüzde 82 artışla 2 milyar 30 milyon TL oldu. Yatırım teşviklerinde 929 milyon TL ile enerji sektörü, istihdamda ise bin 413 kişiyle imalat sanayi öne çıktı

Eskişehir'de kiralık konut ilanları 1 yılda yüzde 260 arttı!

Öğrenci kenti olarak bilinen Eskişehir'de kiralık konut ilanlarındaki artış epey çarpıcı. Derlenen verilere göre, ilde 2013 yılında verilen kiralık konut ilanı sayısı 2012'ye göre yüzde 260 daha fazla.

Eskişehir'de 2013 yılı itibariyle yeşil alan 3 milyon metrekareye ulaştı!

Eskişehir'e kazandırılan yeşil alanlarda halk iyi vakit getiriyor. Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir'in yeşil bir kimliğe kavuşması için aralıksız çalışıyor.Eskişehir'de 2013 yılı itibariyle 3 milyon metrekare yeşil alan bulunuyor.

Eskişehir'de 250 yıllık caminin adı restorasyonla değişti!

Eskişehir’de 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından ‘kalıcı eserler’ projesi kapsamında, Odunpazarı Meydanı'ndaki Tiryakizade Hasan Paşa Camii restore edilerek ismi de Tiryakizade Süleyman Ağa Camii olarak değiştirildi...

eskişehir 2013 projeleri Haberi

eskişehir 2013 projeleri

TCDD Genel Müdürlüğü. Eskişehir Gaı Geçişi Projesine ilişkin "Projenin 18 ayda bitmemesinin yegane sorumlusu Büyükşehir Belediyesidir. Çünkü yargıca iptal edilen imar planından ve Tramvay köprüsünün yıkımdan dolayı Belediyece çıkarılan zorluklardan çift taraflı çalışma imkanı olmamıştır" açıklamasında bulundu. 


TCDD'den yapılan yazılı açıklamada. "Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Buyukerşen'in kent esnafını TCDD'nin mağdur ettiği iddialarının" basında yer alması üzerine açıklama yapılması gereği duyulduğu ifade edildi. 

"Başkan Buyükerşen'in sözünü tutmamasından ve Belediyenin çıkardığı engellerden kaynaklanan gecikme nedenleri ve zorluklar aşağıda sıralanmıştır" ifadesine yer verilen açıklamada, 3 Mart 2008 tarihinde sözleşmesi imzalanan Gar Geçiş Projesinin iş bitirme süresinin 18 aya. fiili olarak Belediyenin çıkardığı engellerden ve bu engellerin sürece sari sonuçları nedeniyle yaşanan zaman kaybının sözleşme suresinin iki katından fazla olduğu ve 49 aya tekabül...