02 / 05 / 2024

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı

Türk Kızılayı Genel Başkanlığı ile Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) Ajansı Yönetim Kurulu arasında imzalanan protokolle "Türk Kızılayı Hasırca Gençlik Kampı" yeniden inşa edilecek...

Türkiye'nin en eski bankalarından Türk Ticaret Bankası 455 milyon TL'ye devredildi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye'nin en eski bankalarından biri olan Türk Ticaret Bankası'nı 455 milyon TL'ye devretti.

500 milyar euroluk küresel demiryolu oyuncuları Eskişehir’e geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı desteği ile Modern Fuarcılık'ın düzenlediği Rail Industry Show Demiryolu Endüstrisi Altyapı ve Teknolojileri Fuarı, 02-04 Aralık 2020 tarihinde Eskişehir ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.

Eskişehir için acele kamulaştırma kararı!

Eskişehir ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31169 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Hava Kurumu 7 ildeki gayrimenkullerini satıyor!

Türk Hava Kurumu; Eskişehir, Adana, Muş, Bursa, Yalova, İzmit ve Denizli'de bulunun gayrimenkullerini satışa çıkardı. İhale ilanı bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.

Gloria Jean's Coffees 80'nci şubesini Eskişehir'de açtı!

Günün her saatinde kahve keyfini artırmak isteyen Gloria Jean’s Coffees şube sayısını artırıyor. Yeni yılda Antalya ve Eskişehir’de açtığı yeni mağazalarıyla birlikte şube sayısını 80'e çıkardı...

Tüyap Eskişehir İnşaat Fuarı başladı!

Girişin ücretsiz olduğu Tüyap Eskişehir İnşaat Fuarı kapılarını açtı. Fuar 16 Kasım'a kadar devam edecek...

Eskişehir Hicri Sezen Bulvarı’nda kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Hicri Sezen Bulvarı’nda kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binaları yıkıyor.

Tüyap Eskişehir İnşaat Fuarı yarın açılıyor!

Ekonominin lokomotif sektörlerinden olan ve Tüyap tarafından Eskişehir’de bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Tüyap Eskişehir İnşaat Fuarı yarın kapılarını ilk kez açacak.

Eskişehir Şehir Hastanesi'nin 5 aylık kirası 3,9 milyar TL'yi aştı!

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü Eskişehir Şehir Hastanesi'nin 5 aylık kirasının 3,9 milyarı aştığını söyledi.

Eskişehir'de acele kamulaştırma kararı!

Eskişehir'de yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balkanlar'ın en eski Türk camisi restore edildi!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 1394'te Bulgaristan Hasköy'de hayata geçirilen ve Balkanlar'ın en eski Türk camisi olan Eski Cami'yi restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açtı.

Eskişehir'de konut satışları yüzde 22,8 düştü!

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Eskişehir’de konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,8 oranında düştü.

TOKİ Eskişehir 2019 başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Eskişehir Söğütözü projesi için başvuru dönemi başladı. Projedeki konutlar için 180 ay vade sağlanıyor.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Haberi

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı


Türk Kızılayı Genel Başkanlığı ile Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) Ajansı Yönetim Kurulu arasında imzalanan protokolle "Türk Kızılayı Hasırca Gençlik Kampı" yeniden inşa edilecek. 


Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Hasırca Gençlik Kampı'nın yenilenmesini öngören, "Kızılay Projesi" protokolünü imzaladı. 


Vali Tuna, imza töreni öncesi yaptığı konuşmada, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Yönetim Kurulu'nun şubat ayında aldığı karar gereği, Türk Kızılayı'nın bünyesinde bulunan Hasırca Gençlik Kampı'nın yapım işinin ihale edilmesi, yaptırılması, denetim ve kabul işlemleriyle ilgili bir protokolü imzalayacaklarını bildirdi.


Kampın yenilenmesi işini Türk Kızılayı ve TDKB Ajansı kaynaklarından ortaklaşa karşılayacaklarını anlatan Tuna, "Türk gençliğine çok önemli bir hizmet verecek bu kampı yeniden ihya ederek, daha modern standartlarda yaz, kış hizmet vermesi için tekrar ayağa...