15 / 05 / 2024

eskişehir Binalarda Enerji Verimliliği Çalıştayı

eskişehir Binalarda Enerji Verimliliği Çalıştayı

Büyükşehir Belediyesi sürdürülebilir şehircilik çalışmaları kapsamında binalarda enerji verimliliğini desteklemek ve iş birlikleri için uygun ortam yaratmak amacıyla sektördeki paydaşları bir araya getiren ‘Binalarda Enerji Verimliliği İçerik Geliştirme Çalıştayı’ düzenledi.

Binalara gaz stop sistemi geliyor! İstanbul, Bursa ve Eskişehir için düğmeye basıldı! 3 ilde deprem önlemi!

İstanbul, Bursa ve Eskişehir'deki 1.5 milyon bina için düğmeye basıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Konutlarda bulunan doğalgaz sistemi yenilenecek. 

Eskişehir için acele kamulaştırma kararı!

Eskişehir ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31169 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Eskişehir'de enerji nakil hattı için acele kamulaştırma yapılacak!

Eskişehir'de Enerji Nakil Hattının yapımı amacıyla bazı gayrimenkuller için acele kamulaştırma yapılacak...

Yeni binalarda enerji kimlik belgesi!

Enerji Verimliliği Kanunu ve yönetmeliği gereğince 2 Mayıs itibari ile eski binalarda enerji kimlik belgesi zorunlu oluyor. Peki, yeni binalarda enerji kimlik belgesi zorunluluğu nedir?

Eskişehir’de iskansız binalar arttı!

Eskişehir Müteahhitler Derneği Başkanı Ahmet Çetin, dernekte düzenlenen toplantıda binalarda iskan sorununu ele aldı. Çetin “Eskişehir’de iskânsız bina sayısı da had safhada” dedi.

Eskişehir'de Binalarda Enerji Verimliliği Çalıştayı düzenlendi!

Büyükşehir Belediyesi sürdürülebilir şehircilik çalışmaları kapsamında binalarda enerji verimliliğini desteklemek ve iş birlikleri için uygun ortam yaratmak amacıyla sektördeki paydaşları bir araya getiren ‘Binalarda Enerji Verimliliği İçerik Geliştirme Çalıştayı’ düzenledi.

Gaziantep Büyükşehir'den Binalarda Enerji Yönetimi eğitimi!

Çalışanların eğitimine büyük önem veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda daire başkanlıklarından katılan personellere “Binalarda Enerji Yönetimi” eğitimi verdi.

Eski binalarda enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Enerji kimlik belgesi, asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belge oluyor. Peki, eski binalarda enerji kimlik belgesi nasıl a

Eski binalarda enerji kimlik belgesi neden alınmalı?

Bina enerji kimlik belgesi enerji israfının önlenmesine ve çevrenin korunmasını sağlamak ve enerji kaybını en aza indirmek için gerekli görülüyor. Peki, eski binalarda enerji kimlik belgesi neden alınmalı?

Eski binalarda enerji kimlik belgesi için son tarih!

Bir binanın enerji tüketimini ve karbon salınım sınıflandırmasını gösteren belgeye enerji kimlik belgesi deniyor. Enerji kimlik belgesi yeni binalarda hemen alırken sski binalarda enerji kimlik belgesi için son tarih nedir?

Eskişehir’de yeni teşvikli yatırımlardan aslan payını enerji sektörü aldı!

Eskişehir’de teşvikli yatırım tutarı 2013’te yüzde 82 artışla 2 milyar 30 milyon TL oldu. Yatırım teşviklerinde 929 milyon TL ile enerji sektörü, istihdamda ise bin 413 kişiyle imalat sanayi öne çıktı

Eskişehir'de tramvay enerji testleri başlıyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ nin tramvayı 3 bölgede 20’ den fazla mahalleye daha ulaştıracak yeni tramvay uzatma hatlarında, enerji testlerinin Emek-71 Evler hattında başlayacağı bildirildi...

Hamza Yıldız: Riskli binalarda Eskişehir üçüncü sırada bulunuyor!

Eskişehir'in riskli bina sayısı itibarıyla İstanbul ve İzmir'den sonra Türkiye'de üçüncü olduğunu belirten Hamza Yıldız, kente bugüne kadar 215 adet riskli bina tespiti yapıldığını söyledi

eskişehir Binalarda Enerji Verimliliği Çalıştayı Haberi

eskişehir Binalarda Enerji Verimliliği Çalıştayı


Dünya’da 23 şehrin üye olduğu Binalarda Enerji Verimliliği Platformu’na 6 pilot ilden biri olarak Türkiye’den seçilen Eskişehir, platform kapsamındaki çalışmalarını sürdürülebilir şehirler, hareketlilik, kentsel gelişme ve iklim değişikliği alanda çözümler geliştiren Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) ile yürütüyor. Bu kapsamda sektördeki paydaşları bir araya getirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda ‘Binalarda Enerji Verimliliği İçerik Geliştirme Çalıştayı’ düzenledi.


Çalıştaya Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Temsilcisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temsilcisi, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Direktörü Arzu Tekir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak, Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, sivil toplum kuruluşları ve odalar ile sektörden yetkililer katıldı.


Açılışta konuşma yapan Başkan Büyükerşen, yaşlı...