29 / 04 / 2024

eskişehir çanakkale müzesi

eskişehir çanakkale müzesi

Çanakkale ruhunu yaşatmak amacıyla başlatılan proje kapsamında illeri dolaşan "Gezici Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi", Eskişehir'de Azim Tuna ve Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı katkılarıyla açıldı...

Odunpazarı Modern Müzesi açıldı!

Eskişehir'de yapımı tamamlanan Odunpazarı Modern Müzesi'nin açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşiyor.

Eskişehir'de tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Tepebaşı İlçesi Hoşnudiye Mahallesi'ndeki tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor...

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi için yıkımlar başladı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi kapsamında eski yarı açık cezaevinin eklenti binalarının yıkımı başladı.

Eskişehir Millet Bahçesi'nin yapım ihalesinin iptali TBMM'de!

Eskişehir Millet Bahçesinin yapım ihalesinin iptal edildiği iddiası TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çakırözer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi'nin temeli atıldı!

Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi (ETİM) binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için imzalar atıldı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için Valilik'te imza töreni yapıldı. Yeni projenin kentin turizm potansiyelini artırması planlanıyor.

Troya Müzesi Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma projesidir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Troya Müzesi, Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma, bu kadim şehri ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için tekrar bir çekim merkezi haline dönüştürme projemizin adeta son halkasıdır." ifadelerini kullandı...

Eskişehir-Alpu yolunun yapımı mecliste!

Eskişehir-Alpu yolunun yapımına başlanmama nedeni TBMM gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Eskişehir Karapınar'daki kat artırım kararı sevindirici!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Başkanı Gazi Çelik, Karapınar'daki kat artırım kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik "Şehrimiz için çok önemli bir adım. Darısı diğer mahallelerin başına" diye konuştu.

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 51 sene cezaevi olarak kullanıldıktan sonra 13 yıl önce boşaltılan bina, Zeybek ve Etnografya Müzesi olarak yeniden hizmete açılacak.

Zimmetine para geçiren Eskişehir 6. İcra Müdürü'ne operasyon!

Zimmetine para geçirdiği iddia edilen Eskişehir 6. İcra Müdürü ve 2 kardeşi için İstanbul ve Eskişehir polisi operasyon düzenledi.

Eskişehir Odunpazarı Modern Müzesi 2019'da açılacak!

Eskişehir Odunpazarı Modern Müzesi’nin gelecek yıl açılacağını dile getiren Erol Tabanca, ‘2019 OMM’un yılı olacak’ dedi.

Eskişehir Odun Pazarı'na ticari kompleks inşa ediliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde ‘Tarihi Odunpazarı Bölgesi Kentsel Gelişim Projesi’ kapsamında Sanat Sokağı, Hamam ve Hamam Müzesi, Kitabevi, Modern Sanatlar Müzesi, Avlu Odunpazarı ve ticari kompleksleri inşa ediyor.

eskişehir çanakkale müzesi Haberi

eskişehir çanakkale müzesi

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı katkılarıyla Eti Arkeoloji Müzesi'nde "Çanakkale'den Anadolu'ya" adlı proje kapsamında gerçekleştirilen müzenin açılışında yaptığı konuşmada, müzede yer alan savaş malzemelerinin kendisini duygulandırdığını dile getirdi.


Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak, Türk dünyası ile birlik, beraberlik içinde olmaya yönelik mesajlar verdiklerini ve Türk dünyası coğrafyasını buluşturmaya gayret ettiklerini bildiren Tuna, şöyle konuştu:


"Çanakkale'ye baktığımız zaman hemen hemen aynı coğrafyadan burada omuz omuza çarpışan, birbirine destek veren, aynı gönül mirasına ve değerlerine sahip, bunu savunmak, yok olmamak için bir araya gelmiş, savaşmış, şehit düşmüş, gazi olmuş insanlar, bizim ceddimiz var. Onlara olan gönül borcumuzu, minnet ve şükran duygularımızı her zaman ifade etmemiz lazım. Bu müze bunu bir kez daha hatırlamamıza vesile...