03 / 05 / 2024

eskişehir hatıra ormanı

eskişehir hatıra ormanı

Orman Genel Müdürlüğü ile Türk Kızılay’ı arasında yapılan protokol gereği, 81 ilde kurulacak olan ‘’Bir Kan Bir Fidan’’ hatıra ormanlarının biri de Eskişehir’de kuruldu.

Eskişehir’de deprem riskine karşı 22 bin bina incelendi! Sıra 28 bin binada!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda üç belediye ile TMMOB İnşaat Mühendisleri arasında imzalanan protokol masaya geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesince verilen bilgilendirmede Eskişehir’de 22 bin binanın incelendiği ve incelemelerin sürdüğü aktarıldı.

TOKİ Eskişehir Odunpazarı'nda 428 konutluk yeni proje inşa edecek!

Dar gelirli aileleri konut sahibi yapmaya devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı projesiyle 428 yeni konutun yanı sıra ticaret merkezi de inşa edecek.

Eskişehir'de yeni ev hayali kabusa döndü!

Eskişehir’de 4 bloklu sitelerinin yerine yeni bina inşa ettirmek isteyen site sakinleri, anlaştıkları müteahhitlik firmasına 2 milyon 300 bin lira ödeme yapılmasına rağmen inşaata başlanılmadığını iddia etti…

TSK hatıra ormanı imara mı açıldı?

İmara açılan TSK hatıra ormanı bulunup bulunmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TSK hatıra ormanı imara açılıyor iddiası!

TSK hatıra ormanının imara açıldığını iddiası meclis gündemine taşındı. CHP’li Mahmut Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı.

Eskişehir Hat Boyu yoluna neşter!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanında bulunan ilçelerdeki yüksek rakımlı mahalle yollarında karla mücadele çalışmaları sürdürürken diğer taraftan mahalle yollarında sürücülerin can ve mal güvenliği açısından yol genişletme ve zemin iyileştirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Biga Eşelek'teki caminin minaresini hatıra olarak götürmüşler!

Çanakkale Biga'ya bağlı Eşelek köyü sakinlerinin, baraj yapımı nedeniyle 1997'de boşaltılan ve Gökçeada'ya taşınan eski yerleşim alanlarından hatıra olarak köy camisinin minaresini de götürdüğü ortaya çıktı.

Eskişehir Kırma Eleme Yıkama Tesisi'nin ÇED toplantısı 2 Eylül'de!

T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Eskişehir ve Bolu İl sınırları içinde Sarıcakkaya Çatak Göleti, Sulaması, Malzeme Ocakları, Kırma Eleme Yıkama Tesisi ve Hazır Beton Santrali projesinin ÇED toplantısı 2 Eylül'de yapılacak.

Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi ihalesi ne zaman?

ETO, Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi için 18 Mayıs'ta tekrar ihaleye çıkılacağını açıkladı. Hatırlanacağı üzere 21 Ocak tarihinde gerçekleşen ilk ihalede 4 firma teklif vermiş ancak verilen teklifler ihale komisyonu tarafından yeterli bulunmamıştı.

Azerbaycanlılar Eskişehir'de kültür evi açmak istiyor!

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, kahvaltıda gazeteciler ile bir araya gelerek, Odunpazarı bölgesinde bir Azerbaycan Kültür Evi açmak için uğraştıklarını söyledi.

MOSDER Kemerburgaz’da hatıra ormanı kurdu!

Hayata geçirdiği projeleriyle dünyaya, insana ve sektöre karşı sorumluluklarını yerine getiren Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), İstanbul Kemerburgaz’da MOSDER hatıra ormanı kurdu.

Eskişehir'de ulaşım sorunlarına son verildi!

Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de insanların en fazla yaşamak istediği şehirler arasında zirvede bulunan Eskişehir, doğal ve tarihi yapısının yanı sıra sosyal yaşantısı ile de insanı kendine hayran bırakıyor...

Eskişehir'in altyapısı yenileniyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ), ilçeler de alt yapı çalışmalarına hızla devam ediyor. Ekipler, Çifteler ilçesinde hat yenileme çalışmalarını tamamlayarak abone bağlantıları tamamlandı.

eskişehir hatıra ormanı Haberi

eskişehir hatıra ormanı

Orman Genel Müdürlüğü ile Türk Kızılay’ı arasında yapılan protokol gereği, 81 ilde kurulacak olan ‘’Bir Kan Bir Fidan’’ hatıra ormanlarının biri de Eskişehir’de kuruldu.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından toprak işlemesi yapılan Kütahya karayolu Dutluca mevkiindeki sahaya, sedir ve karaçam fidanları dikildi. Son bir yılda Kızılay Kan Merkezine bağış yapan 24 bin 920 kişi adına birer fidan toprakla buluşturularak, Bir Kan Bir Fidan Ormanı oluşturuldu.

Kızılay Batı Anadolu Kan Merkezi Müdürü Erkan Ergen, kısa sürede toprak işlemesi yaparak fidanları hazır eden orman teşkilatına teşekkür etti.

Orman Bölge Müdürü Recep Ateş de yaptığı konuşmada ‘’ İnsanlara kan bağışlayarak ulvi bir görev yapan, 24.920 hemşerimiz adına birer fidan dikiyoruz. Onların bu anlamlı davranışına karşılık olarak bu hatıra ormanını oluşturmaktan mutluyuz. Kan vererek insanlara can...