28 / 04 / 2024

Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi ihalesi ne zaman?

Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi ihalesi ne zaman?

ETO, Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi için 18 Mayıs'ta tekrar ihaleye çıkılacağını açıkladı. Hatırlanacağı üzere 21 Ocak tarihinde gerçekleşen ilk ihalede 4 firma teklif vermiş ancak verilen teklifler ihale komisyonu tarafından yeterli bulunmamıştı.



Eskişehir Ticaret Odası (ETO), Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Güdümlü Proje Desteği Programı kapsamında sağlanan mali destek ile hayata geçireceği Eskişehir'de Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi projesi için 18 Mayıs 2016 tarihinde tekrar ihaleye çıkılacağını açıkladı. 


Hatırlanacağı üzere 21 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşen ilk ihalede ihalede 4 firma teklif vermiş ancak verilen teklifler ihale komisyonu tarafından yeterli bulunmamıştı. 


İlk İhalede Hisar İnşaat 65.7 Milyon Lira, Cihan İnşaat 77.9 Milyon Lira, MD İnşaat 59.6 Milyon Lira teklif vermiş, Aksoy inşaatın teklifi ise teminat mektubunun bulunmaması nedeniyle ihale dışı bırakılmıştı. 


5 BİN 298 METREKARE OLACAK

11 Şubat 2016 tarihinde sonuçlanan ihale sonucunda ihalenin tekrarlanması kararlaştırılmıştı. 


Buna göre söz konusu ihale 18 Mayıs 2016 tarihinde saat 13.00'de tekrarlanacak. ETO tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "5298,47 m2 brüt inşaat alanına sahip Fuar-1 binası, 5359,63 rri2 brüt inşaat alanına sahip Fuar-2 binası, 3556,05 m2 brüt inşaat alanına sahip Fuaye Binası ve 9670,09 m2 brüt inşaat alanına sahip Kongre Binası'ndan oluşan tefrişatı ve teçhizatı tamamlanmış fuar ve kongre merkezi yapım işi. 


İhaleye katilim koşulları, isteklilerde aranacak teknik ve mali bilgileri de içeren İhale Dosyası, İstiklal Mah. İki Eylül Cad. 28/6 26010 Eskişehir adresinden veya http://www.bebka.org.tr/ internet adresinden temin edilebilir" denildi. 


İstekliler gerekli ek bilgi ya da açıklamaları www.etonet.org.tr ve www.bebka.org.tr 'den temin edebilir. 


2 Eylül Gazetesi







Bu haber Anadolu Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Eskişehir Ticaret Odası (ETO) tarafından BEBKA'nın desteğiyle yapımı projelendirilen Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi projesinde, ihale süreci tekrar başladı.

İlk ihalesi ocak ayında yapılan ve rekabet koşulları oluşmadığı için ETO yönetimi tarafından iptal edilen proje için, ikinci ihale paketi yayınlandı. Projede Eskişehirli müteahhitlerin imzasının olması planlanıyor.


Eskişehir Ticaret Odası Başkanı  Metin Güler, yeni ihalede rekabet avantajının  Eskişehir'de olduğunu söyledi. Başkan  Güler, "Yürütmekte olduğumuz fuar ve kongre merkezi projesi, Eskişehirli tüccar ve sanayicilerin geleceğine hizmet edecek bir çalışmadır. Odamızın yıllardır sürdürdüğü bir emeğin ürünüdür. Ne mutlu ki bu projeyi gerçekleştirmek bize nasip olacak. Projenin ilk ihalesini piyasa koşullarını yansıtmaması nedeniyle ve Eskişehirli firmaların rekabet edebilmesi için iptal etmiştik. Bu ihale koşulları sayesinde rekabet avantajı  Eskişehir'de olacak." dedi. 


İlk ihaledeki şartları, Eskişehirli müteahhitlerin rekabet avantajı elde edeceği şekilde güncellediklerini vurgulayan  Güler, ihaleyi Kalkınma Bakanlığı kuralları dahilinde yapmanın bir mevzuat zorunluluğu olduğunu hatırlattı.  Güler, "Ümit ediyorum  Eskişehir'in imzasını, Eskişehirliler atacaklar." şeklinde konuştu.


Anadolu




Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nm (BEBKA) Güdümlü Proje Desteği Programı kapsamında yapımı planlanan Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi projesinde ihale süreci tekrar başladı. İlk ihale, gelen tekliflerin rekabet ortamını oluşturmadığı ve piyasa koşullarını yansıtmadığı gerekçesiyle ETO tarafından iptal edilmişti. Toplam 62 bin 691 metrekarelik alanda 4 binayı kapsayan ihalenin ükinde MD İnşaat 59 milyon 621 bin TL'lik teklif vermişti. ETO Başkanı Metin Güler, yeni ihale ile rekabet avantajının Eskişehir'de olacağını belirterek, "İlk ihaledeki şartları, Eskişehirli müteahhitlerin rekabet avantajı elde edeceği şekilde güncelledik" dedi. 

Dünya

Geri Dön