28 / 04 / 2024

Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi inşaatında son durum!

Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi inşaatında son durum!

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, "Fuar ve kongre merkezinin başladığı yıl itibariyle 2018 yılı içerisinde toplam 200 milyon dolar, ortalama 700 milyon civarında Eskişehir ekonomisine katkı sağlayacağı ön görülmektedir" dedi.



Fuar ve Kongre Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, "Fuar ve kongre merkezinin başladığı yıl itibariyle 2018 yılı içerisinde toplam 200 milyon dolar, ortalama 700 milyon civarında Eskişehir ekonomisine katkı sağlayacağı ön görülmektedir" dedi. 


Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, yapımına başlanan Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi’ni basın mensuplarıyla birlikte inceledi.ETO’nun 123 yıllık tarihinde gerçekleştirdiği en büyük projesi olan Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi Projesi toplam 62 dönümlük bir arsa üzerine kuruluyor. Bu alanın 13 bin metrekaresi fuar ve fuaye alanı, 9 bin metrekaresi kongre bloğu ve 10 bin metrekareside ETO yeni hizmet binasından oluşuyor.

EN BÜYÜK PROJE

Projenin tanıtımında konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi projesi, Eskişehir’de bir meslek örgütü tarafından tek başına ve tek seferde yapılan en büyük proje olduğunu aktardı. Güler, “EFKM, Eskişehir’in karar alıcı kurumlarının aynı anda altına imza attığı en büyük projedir. Bugün bakıldığı zaman kongreler genelde otellerde ya da İstanbul,  İzmir  gibi şehirlerde yapılıyor. Eskişehir’de kongre yapılacak yer imkanı yok. Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi (EFKM) projesi, Eskişehir’de bir meslek örgütü tarafından tek başına ve tek seferde yapılan en büyük projedir” ifadelerini kullandı.

EKONOMİYE KATKI

Kongre ve fuar alanı faaliyete geçtiğinde kent ekonomisine ciddi bir katma değer sağlayacağını ifade eden Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, "Fuar ve kongre merkezinin başladığı yıl itibariyle 2018 yılı içerisinde toplam 200 milyon dolar, ortalama 650 milyon, 700 milyon civarında Eskişehir ekonomisine katkı sağlayacağı ön görülmektedir" diye konuştu.

ESKİŞEHİR HER YERE YAKINLAŞIYOR

Eskişehir'in yurt içi kongrelerdeki en büyük avantajının hızlı tren güzergahlarının merkezinde bulunması olduğunu söyleyen Güler, "Toplam yılda 25 milyon insanın geçeceği bir kent Eskişehir, yani artık ulaşım Eskişehir için çok bu anlamda her yere yakınlaştığını görüyoruz. Özellikle hem kongre anlamında hem fuar anlamında Anadolu’nun her kesiminden vatandaşlarımızın rahat bir şekilde Eskişehir´e ulaşacağını görüyoruz" dedi. 


Kongre ve fuar merkezinin tamamlandığında, uluslararası kongre ve fuar organizasyonlarına da ev sahipliği yapması bekleniyor. Konuyla ilgili bilgi veren Güler, "2018 ve 2019 yılı içerisinde bizim planlamamız yurtdışındaki kongreleri Eskişehir´de sağlamak. 2020 ve 2021´den sonra da uluslararası kongreleri Eskişehir´e taşımakla alakalı çabamız devam edecek" dedi. 




Geri Dön