27 / 04 / 2024

Konya Spor ve Kongre Sarayı inşaatında sona yaklaşıldı!

Konya Spor ve Kongre Sarayı inşaatında sona yaklaşıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen 10 bin kişilik Spor ve Kongre Sarayı inşaatında sona yaklaşıldı. Spor ve Kongre Sarayı, çevre düzenlemesi, kamulaştırmalarla birlikte yaklaşık 80 milyon liraya mal oldu.”




    Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Spor ve Kongre Sarayı’yla Türkiye’deki en büyük salonlardan birini inşa ettiklerini söyledi.

    Çalışmaların tamamlanmaya başlamasıyla, mimari tarzı, yapı tekniği ve imalatıyla çok güzel bir salon ortaya çıktığını belirten Akyürek, Spor ve Kongre Sarayı’nın, zemin de düşünüldüğünde 12 bin kişinin aynı anda toplantı yapabileceği, büyük parti kongrelerinin ve sempozyumların gerçekleşeceği tarzda inşa edildiğini ifade etti.

    Merkezin, uluslararası müsabakaların oynanabileceği antrenman salonu, büyük salon, çok amaçlı salonlar ile zemin altında yer alan sportif ve sosyal tesisleriyle, Konya için büyük kazanım olacağını vurgulayan Akyürek, şunları kaydetti:

    “10 bin kişilik Spor ve Kongre Sarayı’nı Şeb-i Arus törenlerine kadar tamamlayıp, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açmak istiyoruz. Spor ve Kongre Merkezi, Konya’ya değer katacak. Birçok yeni programın yapılmasına vesile olacak. Konya’nın en büyük yatırımlarından olan merkez, aynı zamanda bölgede kentsel dönüşüm çalışmasının da merkezini oluşturdu. Selçuklu bölgesi ve Selçuk Üniversitesi’nden çıkanlar, raylı sistemle Alaaddin durağından sonra yeni hatla buraya ulaşabilecek. Mevlana Türbesi’nden, adliyeden ve KTO Karatay Üniversitesi’nden yürüyerek ulaşılabilecek mesafede yapılıyor. Hızlı trenle Konya’ya gelenler de Selçuklu’da yapılacak yeni istasyonda inip, raylı sistemle buraya ulaşabilecek. Tüm bunlar önümüzdeki süreçte hayata geçecek. Spor ve Kongre Sarayı, çevre düzenlemesi, kamulaştırmalarla birlikte yaklaşık 80 milyon liraya mal oldu.”


Kırmızı Beyaz Gazetesi


Geri Dön