28 / 04 / 2024

Eskişehir Fuar Merkezi ihalesi tekrarlanacak!

Eskişehir Fuar Merkezi ihalesi tekrarlanacak!

Eskişehir Ticaret Odası'nın gerçekleştirdiği 'Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi projesi ihalesi' sonuçlandırıldı. Gelen tekliflerin rekabet ortamı oluşturmadığı ve piyasa koşullarını yansıtmadığı gerekçesiyle ihalenin tekrarlanması kararlaştırıldı.



Konuyla ilgili ETO'dan yapılan açıklamada, "Kamuoyunun da bildiği üzere Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi projesi kapsamında 14 firma ihale dosyası satın almış, 21 Ocak 2016 tarihinde yapılan ihalede 4 firma teklif vermiştir. İhalede Hisar İnşaat 65.7 Milyon Lira, Cihan inşaat 77.9 Milyon Lira, MD İnşaat 59.6 Milyon Lira teklif vermiş olup, Aksoy inşaatın teklifi ise teminat mektubunun bulunmaması nedeniyle ihale dışı bırakılmıştır.

 

İhalede ilk oturum son bulduktan sonra 5 kişiden oluşan ihale komisyonu tarafından tekliflerin teknik incelemesi yürütülmüş ve tüm teklif dosyaları evrak yeterliliği bakımından kontrol edilmesi için Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kuruluna iletilmiştir. Tüm bu aşamaların neticesinde ETO Yönetim Kurulu tarafından yapılan detaylı incelemeler neticesinde "Gelen tekliflerin rekabet ortamını oluşturmadığı ve piyasa koşullarını yansıtmadığı" kararına varılmıştır. 


Bu sebeple Eskişehir Ticaret Odasının her bir üyesinin katkısıyla oluşturulan 123 yıllık maddi birikiminin korunması amacıyla, Kalkınma Bakanlığı Satın Alma Yönetmeliği'ne uygun bir şekilde ihalenin tekrarlanmasına karar verilmiştir. 


Hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte yeni ihale tarihi en kısa süre içinde Odamız tarafından bildirilecektir. Değerli üyelerimizin ve kamuoyunun bilgisine sunulur" denildi.


Eskişehir Anadolu


Haber Milli İrade Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ticaret Odası tarafından yürütülen Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi projesi ihalesi yönetim kurulumuz tarafından 11 Şubat 2016 tarihinde sonuçlandırıldığı bildirildi.  Konuyla ilgili yapılan açıklamada "Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi projesi kapsamında 14 firma ihale dosyası satın almış, 21 Ocak 2016 tarihinde yapılan ihalede 4 firma teklif vermiştir. İhalede Hisar İnşaat 65.7 Milyon Lira. Cihan İnşaat 77.9 Milyon Lira, MD İnşaat 59.6 Milyon Lira teklif vermiş olup, Aksoy inşaatın teklifi ise teminat mektubunun bulunmaması nedeniyle ihale dışı bırakılmıştır. İhalede ilk oturum son bulduktan sonra 5 kişiden oluşan ihale komisyonu tarafından tekliflerin teknik incelememesi yürütülmüş ve tüm teklif dosyaları evrak yeterliliği bakımından kontrol edilmesi için Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kuruluna iletilmiştir" denildi. 


Açıklamada şöyle denildi. "Tüm bu aşamaların neticesinde ETO Yönetim Kurulu tarafından yapılan detaylı incelemeler neticesinde "Gelen tekliflerin rekabet ortamını oluşturmadığı ve piyasa koşullarını yansıtmadığı" kararına varılmıştır. Bu sebeple Eskişehir Ticaret Odası'nın her bir üyesinin katkısıyla oluşturulan 123 yıllık maddi birikiminin korunması amacıyla, Kalkınma Bakanlığı Satın Alma Yönetmeliğine uygun bir şekilde ihalenin tekrarlanmasına karar verilmiştir. Hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte yeni ihale tarihi en kısa süre içinde Odamız tarafından bildirilecektir." 


Milli İrade


Geri Dön