03 / 05 / 2024

eskişehir kat artırımı

eskişehir kat artırımı

Tepebaşı ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi halkı, imar planlarında yapı yüksekliği ve kat adedinin artırılmaması şikayetini dile getirdi. Mahalle halkı, yaklaşık 18 bin nüfusun bulunduğu bölgede kat artırımının olmayışına tepki gösterdi.

Eskişehir Fevzi Çakmak mahallesi kat artırımı istiyor!

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi halkı, imar planlarında yapı yüksekliği ve kat adedinin artırılmaması şikayetini dile getirdi. Muhtar Ayşe Çıraklı: Sosyal donatı olmadığı gerekçe gösterilerek mahalleye kat artırımı verilmiyor.

Ekonomistlerden TCMB'ye politika faizi artırımı beklentisi! Tahminleri duyan şimdiden hazırlıklara başladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesi gerçekleşen beklenti anketi sonuçları açıklandı. Anket, 15 ekonomistin katılımıyla düzenlendi ve tüm katılımcılar politika faizinde artırım öngördü.

Sasa'dan yüzde 130 bedelsiz sermaye artırım kararı!

Borsa İstanbul’un en gözde hisselerinden Sasa Polyester'in, borsa şirketlerindeki bedelsiz sermaye artırımına katılarak, yüzde 130 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı.

Eskişehir Karapınar'daki kat artırım kararı sevindirici!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Başkanı Gazi Çelik, Karapınar'daki kat artırım kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik "Şehrimiz için çok önemli bir adım. Darısı diğer mahallelerin başına" diye konuştu.

İntema İnşaat'tan sermaye artırımı açıklaması!

İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) bağlı ortaklığının sermaye artırımına katılım hakkında açıklama yaptı.

İhlas Holding'ten sermaye artırımı açıklaması!

İhlas Holding, İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş. nin yapmakta olduğu bedelli sermaye artırımına, sermaye oranında katılmaya karar verdi.

ABD'li demiryolu şirketinden Eskişehir'e yatırım planı!

ABD'nin dünyada tanınan lojistik firması Greenbrier'in Üst Yöneticisi Bill Furman, Anadolu Üniversitesini ziyaret etti. AÜ Rektörü Prof. Dr. Gündoğan, "Greenbrier'in Eskişehir ve ülkemize yatırım yapması için elimizden geleni yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

STCA Gayrimenkul Kartal'da konutun değerini 6 kat artırıyor!

Ada bazlı kentsel dönüşümün en güzel örneğini oluşturan Kartal’ın gözbebeği Atalar’da hayata geçirdiği lüks kentsel dönüşüm projeleriyle adından söz ettiren STCA Gayrimenkul, konutun değerini 6 kat artırıyor.

Commerzbank, Merkez Bankası`ndan faiz artırımı bekliyor!

Commerzbank, TCMB'nin bu ay yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında faiz artırımına gitmesini beklediğini bildirdi.

Nihat Zeynekci: Faiz artırımı tüketim ve yatırıma zarar verir!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Döviz piyasasına klasik müdahaleye karşıyım" dedi. Merkez Bankası`nın faiz artışına ilişkin değerlendirmesinde Bakan, "Faiz artırımı tüketim ve yatırıma zarar verir" değerlendirmesini yaptı.

Ortahisar, Akçaabat ve Beşikdüzü'nde kat artışına ret!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, Ortahisar, Beşikdüzü ve Akçaabat'tan gelen kat artırımı taleplerini reddetti. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, komisyon kararlarına ret oyu verdi.

Naci Ağbal'dan mükelleflere matrah artırımı çağrısı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanunun tarihi fırsatlar sunduğunu belirterek, "Bunlardan biri de matrah artırımı. Matrah artırımı yapan mükelleflere geçmişe dönük vergi incelemesi yapmayacağız." dedi.

Zeki Toçoğlu kat artırımı konusunda net konuştu!

Büyükşehir Meclisi’nde konuşan Başkan Toçoğlu, kamuoyunda kat artırımı şeklinde yer bulan imar planı değişikliklerini öngören düzenlemelere ilişkin net konuştu

Fethiye Arıtma Tesisi Kapasite Artırımı projesinin ÇED toplantısı 29 Eylül'de!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Muğla İli, Fethiye İlçesi'nde Atıksu Arıtma Tesisi Kapasite Artırımı projesinin yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED topkantısı 29 Eylül Perşembe günü yapılacak.

eskişehir kat artırımı Haberi

eskişehir kat artırımı

Mahalle halkı, yaklaşık 18 bin nüfusun bulunduğu bölgede kat artırımının olmayışına tepki gösterdi. Mahallenin gelişemediğini ve kalkınamadığını ifade eden mahalleli, mahalle içerisinde emsal teşkil eden yüksek katlı binaların da bulunduğunu kaydederek duruma yetkililerin duyarsız kalmamasını istedi. Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Ayşe Çıraklı, daha önce mahallenin kentsel dönüşüme alınacağını, ancak vaat edilenlerin hayata geçirilmediğini söyledi. Çıraklı," Bizler kent merkezindekiler kadar yüksek katlar istemiyoruz. Zemin üstü 4 kat olsa bize yetecek. Büyükşehir Belediyesi ile yapılan yazışmalarda 1/5000 ölçekli plan çalışmalarına başlanabilmesi için detaylı olarak belirtilen etüt ve analiz çalışmalarının Tepebaşı Belediyesi tarafından yapılması gerektiği yer alıyor. 


Bununla beraber mahallede doğrudan kat artırım talebi kentsel dönüşüm ve afet riskli bölge mevzuatı çerçevesinde ele alınabilecektir deniyor. Kentsel dönüşüm de afet riskli bölge mevzuatında ele...