03 / 05 / 2024

Eskişehir Fevzi Çakmaklılar binaların 4 kata çıkmasını istediler!

Eskişehir Fevzi Çakmaklılar binaların 4 kata çıkmasını istediler!

Tepebaşı ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi halkı, imar planlarında yapı yüksekliği ve kat adedinin artırılmaması şikayetini dile getirdi. Mahalle halkı, yaklaşık 18 bin nüfusun bulunduğu bölgede kat artırımının olmayışına tepki gösterdi.



Mahalle halkı, yaklaşık 18 bin nüfusun bulunduğu bölgede kat artırımının olmayışına tepki gösterdi. Mahallenin gelişemediğini ve kalkınamadığını ifade eden mahalleli, mahalle içerisinde emsal teşkil eden yüksek katlı binaların da bulunduğunu kaydederek duruma yetkililerin duyarsız kalmamasını istedi. Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Ayşe Çıraklı, daha önce mahallenin kentsel dönüşüme alınacağını, ancak vaat edilenlerin hayata geçirilmediğini söyledi. Çıraklı," Bizler kent merkezindekiler kadar yüksek katlar istemiyoruz. Zemin üstü 4 kat olsa bize yetecek. Büyükşehir Belediyesi ile yapılan yazışmalarda 1/5000 ölçekli plan çalışmalarına başlanabilmesi için detaylı olarak belirtilen etüt ve analiz çalışmalarının Tepebaşı Belediyesi tarafından yapılması gerektiği yer alıyor. 


Bununla beraber mahallede doğrudan kat artırım talebi kentsel dönüşüm ve afet riskli bölge mevzuatı çerçevesinde ele alınabilecektir deniyor. Kentsel dönüşüm de afet riskli bölge mevzuatında ele alınırsa mahallemiz için ciddi anlamda sorun olacak" dedi. 


Milli İrade


Geri Dön