05 / 05 / 2024

Eskişehir metro hatları

Eskişehir metro hatları

Eskişehir, TÜLOMSAŞ, Raylı Sistemler Kümesi gibi kurumların yanına 200 milyon dolarlık Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi projesini de katarak dünya pazarlarında iddiasını artırmaya hazırlanıyor.

İstanbul'daki metro hatlarının inşaatı borçlanma tekliflerine onay verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin inşaatı durdurulan metro hatlarının inşaatı için hazırladı dış borçlanma teklifi komisyonda gündeme alınmadı. 

İstanbul'da proje aşamasındaki metro hatları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında metro hatlarının ağını genişletmek için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 199,40 kilometre metro hattı inşası için çalışan belediye proje aşamasındaki hatlarla ile de 808,50 kilometre ağa ulaşmayı hedefliyor.

Eskişehir için acele kamulaştırma kararı!

Eskişehir ili Tepebaşı ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Eskişehir'de tramvay hattı Kumlubel Mahallesi’ne kadar uzatılıyor!

Eskişehir'de kent içi ulaşımda önemli bir yeri bulunan tramvay hatlarında yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda tramvay hattı Kumlubel Mahallesi’ne kadar uzatılacak.

İstanbul'da inşaatı devam eden metro hatları ile dakikalarla yolculuk!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen  metro hatları ile yolculuk süreleri kısalıyor. İşte İstanbul'da inşaatı devam eden metro hatları ile dakikalarla yolculuk...

İstanbul'daki yarım kalan metro hatları ne olacak?

Kabataş - Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattı bakım ve kumanda merkezini inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yarım kalan metro hatları ile ilgili açıklama yaptı.

Bursa’ya yeni metro hatları geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2035 ulaşım master planını hazırladı. Bursa’da yeni metro hatları yapılacak. Plan kapsamında Raylı sistemi kullanan yolcu sayısı ise günlük 286 binden 1 milyon 322 bine çıkacak.

İşte 2019'da tamamlanacak metro hatları!

Ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2019 yılı içerisinde bir çok metro hattını tamamlayacak. İşte 2019 yılında tamamlanacak metro hatları...

İstanbul'un yeni metro hatları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan metro projelerinde yeni hatların entegrasyonu metro hatları bölge halkını sevindiriyor.

İşte İstanbul'da 2019 sonrasında açılacak yeni metro hatları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2019 sonrasında ise 44 adet raylı sistem hattını hizmete alacak. İşte İşte İstanbul'da 2019 sonrasında açılacak yeni metro hatları...

İşte İstanbul'da 2019'a kadar açılacak yeni metro hatları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019'a kadar toplam 27 yeni metro hattı hizmete alınacak. İşte İstanbul'da 2019'a kadar açılacak yeni metro hatları!

İşte İstanbul'da Ağustos'ta ihaleye çıkacak metro hatları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki Ağustos ayı içerisinde 6 adet metro hattı projesinin ihalesini gerçekleştirecek. İhalesi gerçekleşecek olan metro hatları ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak.

Eskişehir Mahmudiye'nin altyapısı yenileniyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) tarafından Mahmudiye ilçesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatları projesinin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Eskişehir metro hatları Haberi

Eskişehir metro hatları

Eskişehir raylı sistemler sektöründe dünya ülkelerine yönelik pazarlanabilir ürünler yapmayı hedefliyor. İnovasyona dayalı bu süreçte TÜLOMSAŞ, Raylı Sistemler Kümesi ve kurulacak olan Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi (URAYSİM) Eskişehir’i dünya pazarında rekabete hazırlıyor. 


Raylı Sistemler Kümelenmesi Başkanı Kenan Işık, kentin TÜLOMSAŞ, Hasanbey Lojistik Merkezi, Lojistik İhtisas Bölgesi ve Raylı Sistemler Endüstri Bölgesi ile önemli bir avantaja sahip olduğunu belirterek, “Türkiye’nin artık yabancı firmalar ile raylı sistemler sektöründe ortak üretim yapması gerekiyor. Türkiye’yi bir geçiş noktası olarak gören yabancı firmaların bakış açılarını değiştirmemiz gerekiyor. Ülkemizin de bu pastadan pay alabilmesi için gerek içinde bulunduğumuz koridorlar gerekse uluslararası bağlantılar bizi olmazsa olmaz bir noktaya taşıyor. Biz şuan inovasyon sürecinin orta noktasındayız, bunu kullanarak da bu tip sanayimiz geliştirmek durumundayız” dedi. 


URAYSİM’in...