17 / 05 / 2024

Eskişehir Sualtı Görüntüleme ve Araştırma Merkezi

Eskişehir Sualtı Görüntüleme ve Araştırma Merkezi

Eskişehir Sualtı Görüntüleme ve Araştırma Merkezi’nin (ESGAM) Sakaryabaşı Projesi ile Eskişehir’de geçen yıl keşfedilen su altı cenneti, 4 Mayıs tarihinde yapılacak lansmandan sonra dalış turizmine açılacak...

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin inşaatı havadan görüntülendi!

Yaklaşık 1 milyon metrekare kapalı inşaat alanı ve 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip olacak Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk etabı yarın açılıyor. Şantiye alanında çalışmalar havadan görüntülendi.

İngiliz ajan Le Mesurier'in evi ilk defa görüntülendi!

İstanbul'da ofisinin önünde ölü bulunan İngiliz eski istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'in evinin içi ilk kez görüntülendi.

25 milyon TL’lik rüşvet görüntüleri müfettişlerde!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Coşkun Torun'un odasındaki görüntüler ile Aygün'ün sahibi olduğu TOGO İkiz Kuleleri'ndeki görüntüleri alarak inceliyor.

Edirne'de görüntü kirliliğine izin yok!

Edirne Valisi Özdemir, Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camilerin oluşturduğu ve "altın üçgen" olarak tanımlanan alanda görüntü kirliliğine neden olan yapılara izin verilmeyeceğini ifade etti...

Kuzey Marmara Otoyolu havadan görüntülendi!

Tüm kısımları tamamlandığında İstanbul’un şehir içi trafiğini rahatlatması beklenen Kuzey Marmara Otoyolu havadan görüntülendi. İşte dev projeden son kareler...

Üçüncü havalimanı uzaydan böyle görüntülendi!

NASA'nın haziran ayında devreye aldığı yeni nesil görüntüleme teknolojisiyle İstanbul ilk kez görüntülendi. Bu sabah İstanbul'u çeken astronot Randy Bresnik, Twitter hesabından fotoğrafları paylaştı.

Afet sonrası hasarlı alanlara havadan görüntüleme protokolü imzalandı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile DASK arasında "Afet Sonrası Hasarlı Alanlarda Havadan Görüntü Alımı ve Veri Üretimine İlişkin İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Süleyman Şah Türbesinin eski yeri ilk kez görüntülendi!

Süleyman Şah Türbesi taşındıktan sonra görüntüsü sosyal medyada paylaşıldı.Türbeye gidişi sağlayan köprü ayaklarında iş makineleri çalışmalarını sürdürdükleri görüldü.

Mir Kanal Görüntüleme Temizlik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mir Kanal Görüntüleme Temizlik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ramazan Bilgiseven tarafından 10 bin TL sermaye ile 10 Mayıs'ta Yenibosna, Merkez Mahallesi, Ladin Sokak'ta kuruldu.

Trendist Ataşehir ve Ziverbey 34 havadan görüntülendi!

Trendist Ataşehir ve Ziverbey 34 projelerinin inşaatları havadan görüntülendi. İşte Trendist Ataşehir ve Ziverbey 34 projelerinin güncel havadan çekimleri...

Sinan Genim Beyoğlu'ndaki restorasyonun görüntülerini paylaştı!

Birçok eski yapının restorasyon çalışmasına imza atan Genim’in paylaştığı görüntülerde demirleri eriyen, çimento kalıpları adeta un gibi dağılan kagir yapılar tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor.

Cruise'lar Tarihi Yarımada'nın görüntüsünü bozacak mı?

Fatih Belediye Başkanı Demir: "İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Cruise'lar için yaptığı çalışmayı biliyorum. Tarihi Yarımada'nın görüntüsünü bozmayacak şekilde daha iyi bir yer konusunda Büyükşehir Belediyemizin ciddi gayretleri var" dedi.

Düzce Konuralp'te altyapı görüntüleme çalışmaları yapılıyor!

Konuralp'in 2. derece sit alanında altyapı görüntüleme çalışmaları yapılıyor. Jeoradar yöntemiyle gerçekleştirilen çalışmalarla Batı Karadeniz'in tek antik kenti olma özelliği taşıyan Konuralp'teki arkeolojik kalıntılar tespit ediliyor.

Eskişehir Sualtı Görüntüleme ve Araştırma Merkezi Haberi

Eskişehir Sualtı Görüntüleme ve Araştırma Merkezi


Eskişehir Sualtı Görüntüleme ve Araştırma Merkezi’nin (ESGAM) Sakaryabaşı Projesi ile Eskişehir’de geçen yıl keşfedilen su altı cenneti, 4 Mayıs tarihinde yapılacak lansmandan sonra dalış turizmine açılacak.


ESGAM’ın Sakaryabaşı Projesi, 2013 yılında ESGAM'ın proje yöneticisi 3 yıldız dalış eğitmeni Varol Altunan ile ESGAM’ın kurucusu ve su altı fotoğraf sanatçısı Erkan Balk’ın girişimleriyle başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonrasında su altı cennetinin dalış turizmine açılmasına karar verildi.


Dünyanın ilgisini çeken proje hakkında bilgi veren ESGAM Genel Koordinatörü Erkan Balk, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı yetkilileri ve Çifteler Belediyesi’nin katkıları ile projede önemli yol katettiklerini belirtti. Projenin 2013 yılında keşif dalışları ile başlatıldığını aktaran Balk, “İlk başlarda Sakaryabaşı havzasını dalış yapılabilirlik yönünden inceledik. 2013 yılında Sakaryabaşı’nda başlattığımız projede söz konusu keşfimiz derinleştikçe ilginç bulgularla...