03 / 05 / 2024

Eskişehir vişnelik kentsel dönüşüm son durum

Eskişehir vişnelik kentsel dönüşüm son durum

Eskişehir'in Vişnelik Mahallesi, kentsel dönüşüm çerçevesinde elbisesini değiştirmeye hazırlanıyor. Ekonomik ömrünü tamamlayan binalar sırasıyla yıkılırken yeni yapılarla bambaşka bir Vişnelik 2 yıl içerisinde şehre değer katacak.

'Eskişehir’in şehir merkezinde zemin zayıf, kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!'

Deprem ülkesi olan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, kentteki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Arsa almak isteyenler dikkat! Milli Emlak Eskişehir'de imarlı arsa satıyor!

Satışa çıkardığı imarlı arsalarla yatırımcıları cezbeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Eskişehir ili, Odunpazarı ilçesi Vişnelik Mahallesi'nde yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. 

Eskişehir Yeşilli'de kentsel dönüşüm başladı!

Eskişehir'e bağlı Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Eskişehir Gündoğdu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde yıkım çalışmaları başladı. 

Eskişehir'e endüstri serbest bölgesi kurulması mecliste!

Eskişehir'e endüstri serbest bölgesi kurulması ve organize sanayi bölgelerinde yönetim kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'nin ilk akıllı kentsel dönüşümü Eskişehir Tepebaşı'nda!

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinden kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında devam eden çalışmaları kaleme aldı.

Eskişehir'de kentsel dönüşüm atağı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleriyle birlikte bir kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Bu protokole göre Eskişehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları öncelikle planlanacak. Dönüşümde öncelik Odunpazarı ve Tepebaşı'na verilecek.

Eskişehir'in Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanıyor!

Eskişehir'in hâlihazırda gerçekleşen kentsel dönüşüm uygulamalarına bütüncül bir yaklaşım oluşturacak Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliğinde imzalanacak.

Eskişehir Odun Pazarı'na ticari kompleks inşa ediliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde ‘Tarihi Odunpazarı Bölgesi Kentsel Gelişim Projesi’ kapsamında Sanat Sokağı, Hamam ve Hamam Müzesi, Kitabevi, Modern Sanatlar Müzesi, Avlu Odunpazarı ve ticari kompleksleri inşa ediyor.

Eskişehir'de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Eskişehir Gündoğdu Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kararının durdurulması sonrasında sorunlar yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar hizmet bekliyor.

Eskişehir Gündoğdu baştan sona yenilenecek!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Gündoğdu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için belediye meclisinin kararını bekliyor.

Eskişehir'de bina yıkımı sırasında yan binanın duvarı yıkıldı!

Eskişehir'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binanın çalışmaları sırasında yan apartmanın duvarı zarar gördü..

Eskişehir Tapu ve Kadastro'nun yeni binası ihale aşamasında!

Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü'nün 170. yıldönümüne yönelik açıklamalarda bulundu.

Eskişehir vişnelik kentsel dönüşüm son durum Haberi

Eskişehir vişnelik kentsel dönüşüm son durum

Ali Fuat Güven Caddesi'ndeki bu bloklar dönüşüm kapsamında yıkılacak.İlk yapılarına başlandı. Eskişehir'in en gelişmiş yüzü olan ve özellikle de yapıları ile dikkat çeken Vişnelik Mahallesi, kentsel dönüşüme yeşil ışık yaktı. Mülk sahipleri ve müteahhitlerin işbirliği ile ekonomik ömrünü tamamlayan 20 blok ve 400 daire için ilk adımlar atıldı. Birinci blok 20 dairenin teslimi yapıldı. 


BELEDİYE DESTEKLESİN 

Müteahhit Göksel Pekgöz, bölgede ciddi bir dönüşümün başladığını, bununda vatandaş ve yapı firmalarının çabasıyla olduğunu belirterek, "Belediyelerden bu dönüşüm için katkı sağlamalarını bekliyoruz. El birliği ile daha geniş yelpazede dönüşüm yapılabilir" dedi. 


YENİ BİR ŞEHİR OLUŞACAK

 Dönüşümün tamamlanması ile 2 yıl sonra yeni bir şehir görüntüsünün oluşacağını vurgulayan Pekgöz,1' Ali Fuat Güven Caddesi ile Park, Çamlık ve Özgüven Sokaklarda toplam 20 blok 400 daire için anlaşma sağlandı....