19 / 05 / 2024

eskişehire stadyum nereye yapılacak

eskişehire stadyum nereye yapılacak

İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Eskişehir'de Sazova Mahallesinde yapımı süren yeni stadyum konusunda yol sorunu olmadığı, ulaşım ve otopark sıkıntısı olduğu belirtildi.

Eski binalarda oturanlar dikkat!

Yaşanan depremler sonrasında eski ve riskli binalarda oturanlar tarafından evlerinin kentsel dönüşüm kapsamına nasıl gireceği araştırılıyor. Peki kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır? Kentsel dönüşüm için nereye başvurulur, kentsel dönüşüm için hangi evraklar gerekli?

Eskişehir Millet Bahçesi'nde sona geliniyor!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, "Türk Dünyası Kültür Ajansı olarak stadyum yerine yapılaşmaya açmadan büyük bir rekreasyon alanı millet bahçesi yapacağımızı 2014 yılında söylediğimizde pek inandırıcı gelmemişti ama bugün eser ortaya çıkıyor" dedi. 

Yeni Eskişehir Stadı onarıldı! 

Eskişehir'in stadı, yoğun kar yağışı sebebiyle çatısı, gerdirme demirleri, halatları ve çatı direklerinde hasar oluşmuştu. Stadyum hakkında kapatma kararı verilmişti. Eskişehirspor internet sitesinden stadın onarıldığını açıkladı...

Eskişehir İMO'dan Eskişehir Stadyumu açıklaması!

Eskişehir’de 2016 yılında yapılan yeni stadyum hava koşulları nedeniyle zarar gördü. Stadyum Valilik ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından kullanıma kapatıldı.

Hangi yapılar Enerji Kimlik Belgesi dışında kalacak?

Enerji Kimlik Belgesi alımında son bir haftaya girildi. Enerji Kimlik Belgesi vermekle yetkili şirketlerde ise büyük yoğunluk yaşanıyor, telefonlar kitlenmiş durumda. Peki Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınacak? Eski binada oturanlar nereye başvuru yapacak? İşte tüm merak edilenler...

TOKİ 50 bin konut Eskişehir 2019!

TOKİ 50 bin yeni sosyal konut kampanyası Eskişehir'de de başladı. TOKİ 50 bin konut Eskişehir 2019 fiyatları ne kadar?TOKİ Eskişehir 2019 başvuruları nereye yapılacak? TOKİ Eskişehir başvuru şartları neler? İşte TOKİ 50 bin konut Eskişehir 2019 detayları...

Konya eski stadyum alanı Millet Bahçesi oluyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, eski stadyumun alanının Millet Bahçesi’ne dönüşümü için Türkiye’de ilk kez başlattığı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Van'daki eski stadyum millet bahçesi olacak!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, yeni stadyumun yerini açıklayıp, eski stadyumun Millet bahçesine dönüştürüleceğini söyledi.

Galatasaray Stadyum Müzesi açıldı!

Galatasaray Stadyum Müzesi açılış töreninden sonra Galatasaray Kulübünde mevcut başkan Mustafa Cengiz ile eski başkan ve yöneticiler, Türk Telekom Stadı'nda bir araya geldi..

Antakya'nın eski stadyum alanına TOKİ projesi!

Hatay Antakya'nın yeni stadyumu tamamlanıyor. Bu durumda atıl durumda kalacak eski stadyum alanına da TOKİ konut projesi inşa edecek.

Gümüşhane'de otogar ve stadyum nereye yapılmalı?

Gümüşhane Olay Gazetesi köşe yazarı olan Hasan Pir, bugünkü yazısında Gümüşhane'deki otogar ve stadyum projesinin nereye yapılması gerektiğini söyledi.

Zeytinburnu’na yeni stadyum geliyor!

Zeytinburnu’nda eski stadyumun bulunduğu yere yeni bir stadyum inşa edilecek. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Yeni stadın temelini attığımız gün takım arayışına geçip ilçemize profesyonel ligden bir futbol takımı alacağız.” dedi.

Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu Kavşağı hazır!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri Yeni Atatürk Stadyumu çevresini yoğun mesai harcayarak oynanacak Yeni Malatyaspor maçına yetiştirdi. Yapılan peyzaj çalışmaları sonunda Yeni Stadyum çevresi estetik bir hal aldı.

eskişehire stadyum nereye yapılacak Haberi

eskişehire stadyum nereye yapılacak

Önce ulaşım sorunu çözülür


Dünyanın neresinde inşa edilirse edilsin bir stadyumun planlama aşamasında yapılacak ilk işin doğru bir ulaşım analizi olduğunun belirtildiği açıklamada, yeni stadyumun yerinin yanlış olduğu da belirtildi. İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Bülent Erkul, ““İnşaatı yapalım bitirelim ulaşım sorunu sonra çözülür” yaklaşımı mühendislik anlayışıyla bağdaşmaz. İnşaat Mühendisleri Odası olarak yeni stadyum fikri ilk ortaya atıldığında, Muttalıp veya Sazova’ya yapılmasını kabul etmemiş, mevcut yerinde yapılmasında ısrarcı olmuştuk. Çünkü yerleşim aksları olarak her ikisinin de kentin uç noktaları olduğunu belirtmiş, ulaşımın çok yönden tek yöne akacağı veya tersi olacağını belirterek ne kadar yol yaparsanız yapın ulaşım sorunu yaşanacağını defalarca yazmış ve söylemiştik” dedi.


Ciddi tıkanmalar olacak


Stadyumdan çıkan otobüs ve otomobillerin ilk olarak kullanacağı anayolun Ulusal Egemenlik Bulvarı olduğunu ifade eden...