04 / 05 / 2024

eşyalı kira sözleşmesi nasıl olur

eşyalı kira sözleşmesi nasıl olur

Kiralanan taşınmaz malın eşyalı olarak teslim edilmesi halinde, eşya listesinin de sözleşmeye eklenmesi gerekiyor. Peki, eşyalı kira sözleşmesi nasıl yapılır? Eşyalı kira sözleşmesinde kira bedeli nasıl belirlenir?

Kira sözleşmesi hakkında bilmeniz gerekenler! Kiracı boşanması durumunda kira sözleşmesi nasıl işler?

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarken, kiracıların da bazı durumlar karşısında yasal uygulamalar ile karşı karşıya kalmaları taraflar arasında sorunların oluşmasına neden oluyor. Buna göre eğer kiracı boşanırsa kira sözleşmesi hakkında ev sahibi ne yapmalıdır?

Kira sözleşmesi imzalarken hangi konulara dikkat edilmeli?

Haber Ekspress köşe yazarı Mustafa Yolcu bugün kaleme aldığı yazısında kira sözleşmesi imzalarken dikkat edilmesi gereken konuları yazdı.

Kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması durumunda sözleşme fesh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021...

Fesih yapılmazsa kira sözleşmesi ne olur?

Kira sözleşmesi fesih edilmediği durumlarda dahil ev sahipleri kiracılarından evi boşaltmalarını talep edebiliyor. Peki, bu durumda kiracının hakları neler? Takvim Gazetesi köşe yazarların Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında bu sorunun cevabını yanıtladı.

Çarşamba Otobüs Terminali kira sözleşmesi feshedildi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Özel Çarşamba Eğitim Kurumları Yayıncılık Matbaacılık Ticaret Limited Şirketi arasında Çarşamba Şehirlerarası Otobüs Terminali kira sözleşmesi feshedildi...

Kira sözleşmesi yaparken dikkat!

Kira sözleşmesi örneği, her dönem kiracılar ve ev sahipleri tarafından araştırılıyor. Ev sahipleri ve kiracılar arasında çeşitli anlaşmazlıkların yaşanmaması için kira sözleşmesinin nasıl doldurulması gerektiğinin bilinmesi gerekiyor.

Kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2017!

Kimi taraflar kira sözleşmesini noterde imzalamayı tercih ediyor. Noterde imzalanan bu sözleşme için belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşe kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2017 kuralı..

Kira sözleşmesi yeni maliki etkiler mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kira sözleşmesi yeni maliki etkiler mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Kira sözleşmesi en çok kaç yıllık yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusun sorduğu kira sözleşmesi en çok kaç yıllık yapılır? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Aile konutu kira sözleşmesi feshi!

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu olarak imzalanan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte aile konutu kira sözleşmesi feshi..

İşyeri kira sözleşmesi süresi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi süresi kaç sene olur?

Kira sözleşmesi için ne gerekir?

Kira sözleşmesi tarafların kira anlaşmaları için imzalanıyor. Kira anlaşmasının kağıt üzerinde yapılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak sözleşmenin imzalanması ispat açısından faydalı oluyor. Peki, kira sözleşmesi için ne gerekir?

Ev için kira sözleşmesi örneği!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. İşte ev için kira sözleşmesi örneği..

eşyalı kira sözleşmesi nasıl olur Haberi

eşyalı kira sözleşmesi nasıl olur

Eşyalı kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Kiralanan taşınmaz malın eşyalı olarak teslim edilmesi halinde, eşya listesinin de sözleşmeye eklenmesi gerekiyor. Kira sözleşmelerinde kira bedeli ev sahibi ve kiracısı arasında anlaşılarak belirleniyor. Taşınmazın içinde yer alan eşyaların çokluğu veya kalitesi kira bedelini etkileyebiliyor.


Bilindiği üzere Borçlar Kanunu gereğince kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor.


Ayrıca, kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. Yenilenen kira dönemlerinde kira bedeline yapılacak zam dönemin ÜFE oranlarından yüksek olamıyor.


Kira Bedeli Belirlenmesi

MADDE 344 - Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki...