18 / 05 / 2024

Kira sözleşmesi hakkında bilmeniz gerekenler! Kiracı boşanması durumunda kira sözleşmesi nasıl işler?

Kira sözleşmesi hakkında bilmeniz gerekenler! Kiracı boşanması durumunda kira sözleşmesi nasıl işler?

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarken, kiracıların da bazı durumlar karşısında yasal uygulamalar ile karşı karşıya kalmaları taraflar arasında sorunların oluşmasına neden oluyor. Buna göre eğer kiracı boşanırsa kira sözleşmesi hakkında ev sahibi ne yapmalıdır?



Kira sözleşmesi ile başlatılan kiracılık durumu ilerleyen zamanda çeşitli yasal uygulamalara muhatap olabilmektedir. Bu süreçte özel durumların gelişmesi halinde ise ne kiracılar ne de ev sahipleri yasal haklarını maalesef bilmiyorlar. Bu durumlarda da taraflar kendi çıkarlarını düşünerek bunu hakmış gibi ortaya koyabiliyorlar. Ancak yasal olarak yapılacak olan uygulama net bir şekilde sabit olarak karşımıza çıkıyor.

KİRACININ BOŞANMASI DURUMU!

Evini bir aileye kiralayan ev sahibi kiracının boşanması halinde kira sözleşmesini sona erdirme yolunu tercih edebiliyor. Fakat burada ev sahibinin herhangi bir hakkı bulunmuyor. Hatta ev sahibini ilgilendiren en küçük bir konu daha yok. Yasal uygulamada böyle bir durum da bulunmamaktadır.

Kiracı eğer boşanmışsa mahkeme o evde hangi tarafın kalacağına da karar verebiliyor. Kadın veya erkek o evde kalmaya devam edebilir. Buna ya anlaşarak ya da mahkeme hükmü ile karar veriliyor. Bu durumda ev sahibi ile yapılan kira sözleşmesi aynı şekilde devam edecektir. Herhangi bir değişiklik yapılamaz, ev sahibi kira sözleşmesini haklı gerekçe diyerek sona erdiremez.

Kira sözleşmesi hakkında bilmeniz gerekenler! Kiracı boşanması durumunda kira sözleşmesi nasıl işler?

Kira sözleşmesinde imzası yer alan eş değil de evde diğer eş kalması durumunda da ev sahibinin pozisyonunu değiştiren bir durum olmamaktadır. Bu şekilde diğer eş ile yapılan kira sözleşmesi geçerli olmaya devam eder. Yeni bir kira sözleşmesinin yapılmasına da gerek yoktur. Ev sahibi bu durumda kiracının kapısını zam diyerek de çalamaz. Kira sözleşmesinin kuralları neyse herhangi bir değişiklik yapılmadan o uygulanmaya devam edilir.

Kiracı boşanır ve her iki eş de evden çıkmak isterlerse bu durum onlar için haklı gerekçe olur.usakgundem.com'da yer alan içeriğe göre; Bu durumda ise kiracı ev sahibi yasal süresinde bildirim yapmak koşuluyla kira sözleşmesini sonlandırır. Bugünlerde ev sahipleri kiracıları evden çıkarmak için uğraştıklarından dolayı kiracının evi boşaltacak olması ev sahibi için de problem olmayacaktır.

Kiracılar sözleşme bitmeden evden çıkabilir mi?

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi kaybolursa ne olur?

Boş taahhütname ile kiracıya tahliyeyi, Yargıtay onayladı...

Satışı yapılan evden, kiracı nasıl çıkartılır? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Kiracı ve ev sahibinin bilmesi gerekenler! Kirayı geciktiren kiracıyı ev sahibi evden çıkarabilir mi?

Kiracılar dikkat! Kiracıyı ev sahibi evden hangi durumlarda çıkaramıyor!


Geri Dön