17 / 05 / 2024

eşyalı kira sözleşmesi örneği

eşyalı kira sözleşmesi örneği

Kira sözleşmesinde, örneğin kira süresi, kira bedeli, kiranın başlangıç tarihi gibi kiralanan taşınmaz mala ilişkin bilgiler ile yapılan kira anlaşmasına dair esaslara yer veriliyor. Peki, eşyalı kira sözleşmesi nedir?

Kira sözleşmesi imzalarken hangi konulara dikkat edilmeli?

Haber Ekspress köşe yazarı Mustafa Yolcu bugün kaleme aldığı yazısında kira sözleşmesi imzalarken dikkat edilmesi gereken konuları yazdı.

Kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması durumunda sözleşme fesh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021...

Fesih yapılmazsa kira sözleşmesi ne olur?

Kira sözleşmesi fesih edilmediği durumlarda dahil ev sahipleri kiracılarından evi boşaltmalarını talep edebiliyor. Peki, bu durumda kiracının hakları neler? Takvim Gazetesi köşe yazarların Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında bu sorunun cevabını yanıtladı.

Çarşamba Otobüs Terminali kira sözleşmesi feshedildi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Özel Çarşamba Eğitim Kurumları Yayıncılık Matbaacılık Ticaret Limited Şirketi arasında Çarşamba Şehirlerarası Otobüs Terminali kira sözleşmesi feshedildi...

Kira sözleşmesi yaparken dikkat!

Kira sözleşmesi örneği, her dönem kiracılar ve ev sahipleri tarafından araştırılıyor. Ev sahipleri ve kiracılar arasında çeşitli anlaşmazlıkların yaşanmaması için kira sözleşmesinin nasıl doldurulması gerektiğinin bilinmesi gerekiyor.

Kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2017!

Kimi taraflar kira sözleşmesini noterde imzalamayı tercih ediyor. Noterde imzalanan bu sözleşme için belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşe kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2017 kuralı..

Kira sözleşmesi yeni maliki etkiler mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kira sözleşmesi yeni maliki etkiler mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Kira sözleşmesi en çok kaç yıllık yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusun sorduğu kira sözleşmesi en çok kaç yıllık yapılır? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Aile konutu kira sözleşmesi feshi!

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu olarak imzalanan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte aile konutu kira sözleşmesi feshi..

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

İşyeri kira sözleşmesi süresi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi süresi kaç sene olur?

Kira sözleşmesi için ne gerekir?

Kira sözleşmesi tarafların kira anlaşmaları için imzalanıyor. Kira anlaşmasının kağıt üzerinde yapılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak sözleşmenin imzalanması ispat açısından faydalı oluyor. Peki, kira sözleşmesi için ne gerekir?

Ev için kira sözleşmesi örneği!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. İşte ev için kira sözleşmesi örneği..

eşyalı kira sözleşmesi örneği Haberi

eşyalı kira sözleşmesi örneği

Eşyalı kira sözleşmesi nedir?

Kira sözleşmesi, Borçlar Kanunu gereğince; kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Kira sözleşmesinde, kiralanan taşınmaz mala ilişkin bilgiler ile yapılan kira anlaşmasına dair esaslara yer veriliyor. Örneğin kira süresi, kira bedeli, kiranın başlangıç tarihi gibi detayların belirtilmesi gerekiyor. Peki, eşyalı kira sözleşmesi nedir?


Kiralanan taşınmaz malın eşyalı olarak teslim edilmesi halinde, eşya listesinin de sözleşmeye eklenmesi faydalı oluyor.


Eşyalı kira sözleşmesi örneği..

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar

İmzalar

Tarih


GENEL KOŞULLAR

1- Kiracı, kiralananı özenle kullanmak zorundadır.


2- Kiracı, kiralananda ve...