04 / 05 / 2024

Etimesgut Askeri Havaalanı imar

Etimesgut Askeri Havaalanı imar

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, askeri kullanımda bulunan Etimesgut Askeri Havaalanı'na ait Mania Planı'nın Başkent'in kentsel gelişimi açısından engel oluşturduğunu belirtti.

Kerkük Havaalanı hizmete açıldı!

Irak’ın Kerkük ilçesinde bulunan Kerkük Havaalanı düzenlenen törenle hizmete açıldı. 2003’ten beri askeri üs olarak kullanılan havaalanı faaliyete başladı.

Ankara'daki dev askeri araziler için ilk adım atıldı!

Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler’den geçecek olan Bağlıca Bulvarı boşaltılan askeri arazilere yapılacak ilk proje olacak. Projenin 6 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Ankara'daki askeri birliğin Burdur'a taşınması esnafı mutlu etti!

Askeri birliklerin şehir dışına taşınmasıyla Ankara'daki Etimesgut Zırhlı Birlikler ve Eğitim Tümen Komutanlığı'ndan Burdur'a 2 bin kişilik zırhlı askeri birliğin gelmesi, esnafı memnun etti.

Askeri birlikler Etimesgut’a taşınacak!

15 Temmuz’dan sonra askeri birliklerin şehir dışına çıkarılması kararı kapsamında Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve komutanlıkların Etimesgut’a taşınması kararlaştırıldı.

Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu taşınıyor!

Şehir merkezindeki askeri birliklerin taşınması yönündeki hükümetin aldığı karar çerçevesinde Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı'nın taşınmasına bugün de devam edildi.

Salih Bezci: Mania Planı Ankara'nın gelişimi açısından engel!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, askeri kullanımda bulunan Etimesgut Askeri Havaalanı'na ait Mania Planı'nın Başkent'in kentsel gelişimi açısından engel oluşturduğunu belirtti.

1996 yılında Yeşilköy'deki askeri tesisler kaldırılacakmış!

1996 yılında Atatürk Havalimanı'nın yarısı Türk Hava Kurumu'na hizmet veriyormuş. İstanbul'un ortasında kalan askeri hava tesisinin ''stratejik olarak'' önemini yitirmesi ve havaalanının yetersiz kalması, askeri tesislerin kaldırılmasını gündeme getirmiş.

Ankara Etimesgut Havalimanı protokole açılıyor!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na 5 kilometre mesafedeki Etimesgut Havaalanı'ndaki pistlerden biri protokolün kullanımına verilecek. Etimesgut Havaalanı, Ankara'da Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na 4.5 kilometre mesafede yer alıyor.

Sancaktepe Askeri Havaalanı ne olacak?

Sancaktepe kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tasfiye kararı çıkan Sancaktepe Askeri Havaalanı ne olacak, nereye taşınacak ? merak konusu. İşte Sancaktepe Askeri Havaalanı’nın merak edilen akıbeti….

Yeşilköy Askeri Havaalanı arazisine uçak park alanı yapılacak!

İstanbul Yeşilköy'de yer alan Yeşilköy Askeri Havaalanı, Ulaştırma Bakanlığı'na tahsis edil. Bakanlık, 750 dönüm araziye 40 uçaklık park alanı inşa edecek...

Isparta'nın ilçesinde arsa fiyatları 5'e katlandı!

Ankara Etimesgut'daki Askeri Havaalanı ve tesislerinin Isparta'ya taşınması kararının ardından bölgede arsa fiyatlarında önemli derecede artış yaşanıyor

Etimesgut Havaalanı plazaları engellediği için taşınıyor!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Etimesgut Askeri Havaalanı'nın 2014 yılı itibarıyla Isparta'ya taşınacağını açıklarken nedeni de ortaya çıktı.

Etimesgut Askeri Havaalanı 2014'de Isparta'da olacak!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 2014 yılında Etimesgut Askeri Havaalanı'nın Ispartaya taşınacağını söyledi

Etimesgut Askeri Havaalanı imar Haberi

Etimesgut Askeri Havaalanı imar

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yönetim kurulu ve meclis üyelerinde oluşan bir heyetle Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.


Ziyarette ATO'nun çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Bezci, 'Ankara için neler yapılabilir?' başlığı altında Başkent için önerilerde bulundu. Ankara'dan üç saatlik uçuşla ulaşılabilecek çok sayıda başkent olduğunu ancak bunlardan çoğuna İstanbul üzeri aktarmalı gidilebildiğini belirten Bezci, Esenboğa'dan yurtdışına doğrudan uçuş yapılan yer sayısının artırılması konusunda destek istedi.


Askeri kullanımda bulunan Etimesgut Askeri Havaalanı'na ait Mania Planı'nın Başkent'in kentsel gelişimi açısından engel oluşturduğunu kaydeden Bezci, uçuş güvenliği için yeni yapılacak binaların en fazla çıkacağı yükseklik kodlarını gösteren harita olan 'Mania Planı'nın da günün koşullarına göre yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.


Mevcut imar yönetmeliği nedeniyle bir takım sorunlar...