12 / 05 / 2024

etiyopya türk fabrikaları

etiyopya türk fabrikaları

Türk tekstil firması Akper, 175 milyon dolarlık yatırımıyla Etiyopya'nın en büyük tekstil fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Böylece Etiyopya'daki Türk tekstil yatırımları 715 milyon dolara ulaşmış olacak

Türkşeker açıkladı, üretim ülke ihtiyacını karşılayacak oranda

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (Türkşeker) Genel Müdürü Muhiddin Şahin, Türkiye'de senelik olarak toplanda 3 milyon ton şeker tüketildiğini kaydederek, "Bu yıl ülkemizin ihtiyacından bir miktar daha çok üretimimiz mevcut. Türkşeker olarak yıllık 1 milyon 100 bin ton şeker üretiyoruz." diye konuştu.

Türkşeker fabrikalarına 613 geçici işçi alınacak! Bu tarihleri aman kaçırmayın! Tek tek açıklandı! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin (Türkşeker) bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmesi amacıyla farklı branşlarda toplam 613 geçici işçi alınacağını duyurdu. Peki başvurular ne zaman?

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! TÜRKŞEKER 1.000 işçi alacak! Başvurular 2 gün sonra başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre TÜRKŞEKER AŞ fabrikalarına 1000 kişilik işçi alımı yapacak. Başvurular 2 gün sonra başlıyor. TÜRKŞEKER işçi alımı başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar...

Türkşeker'in yaptığı zam sonrası şeker fiyatları kaç TL oldu? İşte A101, Migros, Türkşeker 6 Nisan 2022 fiyat listesi...

Türkiye Şeker Fabrikaları (Türkşeker) geçtiğimiz gün şeker fiyatlarına yüzde 31 oranında zam yaptı. Peki zamdan sonra şeker fiyatları zincir marketlerde kaç TL oldu? Şeker kg kaç TL 2022? İşte A101, ŞOK, Migros, 6 Nisan 2022 fiyat listesi...

TÜRKŞEKER'a ait taşınmazlar satışa mı çıkarıldı?

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş'ye (TÜRKŞEKER)  ait olan taşınmazlar için tartışılcak iddia ortaya atıldı. İddialara göre hükümet TÜRKŞEKER'e ait taşınmazlara yönelik satış işlemini onayladı. 

Türk şirketler Etiyopya inşaat fuarına damga vurdu!

Türk şirketler, Etiyopya'da başlayan inşaat, enerji ve gıda sektörlerindeki fuarlarda ürünlerini görücüye çıkardı.

Ergün Atalay: Türkşeker fabrikaları özelleştirmeden çıkarılmalıdır!

Türkşeker kapsamındaki 14 fabrikanın özelleştirilmesi için ihale sürecinin başlatılmasının ardından Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, " Türkşeker fabrikaları özelleştirme kapsamından çıkarılmalıdır." dedi..

Etiyopya'nın ulaşımına Türk imzası!

Türk şirket, Yapı Merkezi Etiyopya'nın demir yolu projesine imza atıyor. Bölgedeki rayları inşa eden firma tarafından projenin 2020 yılında tamamlanacağı aktarıldı.

Etiyopya'dan Türk inşaat yatırımcılarına fırsat!

Etiyopya-Türkiye arasında yeni dönem başlıyor. Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu’nun Türkiye ziyaretinde önemli görüşmeler yapıldı. İki ülke arasında inşaat yatırımları için fırsat sağlanacak.

Türk işadamlarına, Filistin'de anahtar teslim fabrika!

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin ardından ekonomi cephesi hareketleniyor. Filistin’e istihdam da sağlayacak Cenin'de Türk işadamları anahtar teslim fabrikalar alarak, Made in Filistin markasıyla üretim yapacak.

Etiyopya Addis Build İnşaat Fuarı'nda Türk rüzgarı!

Etiyopya’da başlayan ve ülkenin en büyük inşaat fuarı olma özelliği taşıyan 7. Uluslararası Addis Build Uluslararası İnşaat, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'na Türk yatırımcılar büyük ilgi gösterdi.

Nihat Zeybekci Tataristan'da Türk fabrikalarını açacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tataristan'da açılacak Türk fabrikalarının açılışını gerçekleştirmek için Kazan'a geldi.

Türk müteahhitler Etiyopya'da 300 bin konut mu yapacak?

İnşaat sektörü son yıllarda Türk ekonomisinin lokomotifi birçok sanayi kolunun da yüzü güldü. Ancak son bir yıldır, özellikle de geçen yıl yapılan iki seçim arasında yavaşlama başladı.

etiyopya türk fabrikaları Haberi

etiyopya türk fabrikaları


Türk tekstil firması Akper, 175 milyon dolarlık dev yatırımla Etiyopya'nın en büyük tekstil fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Etiyopyalı yetkililerin verdiği bilgiye göre Türk firması ülkede yatırım için yaklaşık 140 bin metrekarelik bir arazi satın aldı. Oromia Bölgesi'nde kurulması planlanan fabrika tamamlandığında 10 bin kişiye istihdam sağlayacak. Etiyopya Tekstil Endüstrisi Geliştirme Enstitüsü'nün yaptığı açıklamaya göre yaklaşık 3 yılda tamamlanması planlanan fabrika yılda 90 milyon dolarlık üretim yapacak. Geçen yıl da Türk firması Ayka Addis ülkede 200 milyon dolarlık yatırıma imza atmıştı. Yetkililer, Türk şirketlerinin ülkelerine ilgisinin her geçen gün arttığını belirtiyor. 


60 BİN KİŞİYE İŞ İMKÂnı 

Uzmanların verdiği bilgiye göre Etiyopya, Türk yatırımcılar sayesinde toplamda 2 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyor. Türk şirketlerinin oluşturduğu istihdamın ise 60 bin kişiye ulaşacağı tahmin ediliyor. 


TÜRKİYE...