05 / 05 / 2024

ev alana teşvik

ev alana teşvik

Ev sahibi olmak isteyenlere devletten destek geldi. Yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak. İşte ev teşvik yasası 2015...

Ev alana devlet desteği şartları!

Ev alana devlet desteği yapılması, 18 Mart 2015 akşamı Torba Yasa kapsamında kabul edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, ev alana devlet desteği şartları nelerdir? Ev alana devlet desteği nasıl yapılacak?

Ev teşvik sisteminin şartları nelerdir?

27 Ocak 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu, Marriot Otelde düzenlenen "İnşaat Sektörü Zirvesi"nde konut sahibi olmak için para biriktiren kimselere ev teşvik sistemi oluşturduklarını açıkladı. Peki, ev teşvik sisteminin şartları nelerdir?

Ev alana teşvik!

Sektör temsilcisiyle bir araya gelen Başbakan Davutoğlu ev alacaklara bir müjde verdi: "Konut kredilerinde yüzde 25 peşin yatırılan paraya yüzde 15 ila 20 destek vereceğiz"

İlk evini alacaklara teşvik geliyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 18 Aralık'ta açıkladığı ekonomide eylem planları arasında ev almayı planlayanları sevindirecek bir madde de yer alıyor. Bu kapsamında ilk ev alacaklara teşvik geliyor..

Böyle ev ilanı görülmedi! Ev alana savaş jeti hediye ediliyor! 

İngiltere'de ev almak isteyenler sıra dışı bir ilanla karşılaştı. Ev alana savaş jeti de hediye ediliyor. İşte o ev ilanı...

İlk kez ev alacaklara teşvik paketi! Türkiye’de de uygulanır mı?

Emlak krizi yaşayan Çin’de hükümet ilk kez ev alacaklar için harekete geçti. Emlak krizini çözmek isteyen yönetim ilk kez ev alacaklar için teşvik paketi hazırlayarak emlak sektörünü canlandırmak için düğmeye bastı. Benzer bir durumun Türkiye’de olabileceği ise bir soru işareti.

Ev alana devlet desteği şartları neler?

Devlet destekli konut hesabına başvurular bu sene de yapılıyor. Ev almak isteyen vatandaşlar devlet desteğinin detaylarını araştırıyor. Peki ev alana devlet desteği şartları neler? İşte ayrıntılar...

Devlet ev alana 69 bin lira destek veriyor!

Vatandaşlar devlet tarafından sağlanan katkılarla ev sahibi olabiliyor. Evlenene devlet teşviği yapılan düzenleme ile çeyiz hesabı destek parası 9 bin liraya çıkarken, ilk kez ev alana devlet teşviği ise konut hesabı ile 25 bin liraya çıktı.

Ev alana 30 bin TL hibe desteği şartları!

Ev almak isteyen vatandaşlar konut hesabı açarak 30 bin TL devlet katkısı alabiliyor.Peki, ev alana hibe desteği şartları neler? Konut hesabı nedir? İşte tüm merak edilenler...

Ev alana devlet desteği başvuru!

Ev alana devlet desteği, 26 Ağustos'ta uygulamaya geçecek. Peki, ev alana devlet desteği için kimler nereye başvuracak? İşte ev alana devlet desteği başvuru süreci..

Konut fonları kurulup, BES şirketleri yatırıma teşvik edilmeli!

Mehmet Bostan, bireysel emeklilik sektörünün 60 milyar liralık fon büyüklüğüne ulaşmasını öngördüklerini ifade ederek, altyapı ve konut fonlarının kurulup bunlara BES şirketlerinin yatırım yapmasının teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kasım ayında 32 yatırıma teşvik belgesi verildi!

Ekonomi Bakanlığı’nın 2015 yılı Kasım ayında verdiği teşvik belgeleri açıklandı. Resmi Gazete'de dün yayımlanan yatırım teşvik belgeleri listelerine göre 2015 yılı Kasım ayında 332 yatırım teşvik belgesi verildi.

3'üncü Havalimanı için 3.3 milyar liralık teşvik!

Kasımda 8.7 milyar liralık yatırım öngören 332 proje teşvik belgesine bağlanırken, en yüksek tutarlı teşvik 3 milyar 362 milyon lirayla İstanbul 3'üncü Havalimanı inşaatına...

Eylül'de 261 yatırım teşvik belgesi alındı!

Teşvik belgelerine ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Ekonomi Bakanlığı, 2015 Eylül ayında toplam 4 milyar 192 milyon TL tutarında yatırım öngörülen 261 teşvik belgesi alındığını açıkladı.

Aziz Ayyıldız: İnşaat sektörü için daha fazla teşvik gerekiyor!

TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı A. Aziz Ayyıldız, İnşaat Sektörünün ülke ekonomisine çok büyük katkı sağladığını belirterek, devletin yatırımcıya daha fazla teşvik vermesi gerektiğini söyledi.

2015 yılında 3 bin 35 yatırım teşvik belgesi düzenlendi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2015 yılının ilk 8 ayında 3.035 yatırım teşvik belgesi düzenlendiğini, düzenlenen belgelerinin öngörülen toplam sabit yatırım tutarı 61,6 milyar TL tutarında sabit yatırım tutarı öngördüğünü söyledi.

Otel yatırımlarına teşvik azaldı!

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB) raporuna göre, 2015 yılının ilk 7 ayında otel yatırımlarına ilişkin teşvik başvurularındaki genel düşüş devam ediyor.

ev alana teşvik Haberi

ev alana teşvik

Ev teşvik yasası 2015!

Ev sahibi olmak isteyenlere devletten destek geldi. Bilindiği üzere, mevcut uygulamada konutun yüzde yüzüne kredi verilmiyor. Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, evin değerinin yüzde 75'ine kredi çekip geri kalan peşinat kısmını biriktiriyordu.


Ancak 18 Mart 2015 akşamı kabul edilen Torba Yasa esasları gereğince konut teşviki geldi.


Ev teşvik yasası gereğince, konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak.


Beş yıl için yüzde 15 olan destek, dört yıl için yüzde 12, üç yıl için yüzde 10 oluyor. Erken çekimlerde de kademelendirme uygulanıyor.


Konut teşvikinden ilk defa ev alacak olan kimseler faydalanabiliyor. Buna karşın ikinci ve üçüncü evlerini almak isteyen kimseler ev teşvik desteğinden yararlanamıyor.


Konut teşviki için, bankada...