13 / 05 / 2024

Ev Atık Yağ

Ev Atık Yağ

Evlerde kullanılan bitkisel atık yağlar bir kavanozda biriktirilip en az 5 litreye ulaştığı takdirde Ataşehir Belediyesi tarafından alınıp, geri dönüşüme kazandırılıyor

Düzce depreminin üzerinden 24 yıl geçti! 12 Kasım 1999'da 7.2 büyüklüğündeki depremde 16 bin 666 ev yıkıldı!

Türkiye'de 12 Kasım 1999'da Düzce'de meydana gelen depremin üstünden 24 yıl geçti. 782 kişi yaşamını yitirdiği depremde 16 bin 666 ev yıkıldı.

Sağanak yağış hayatı felç etti! Düzce'de 1 ev yıkıldı, Kastamonu ve Samsun'da ise evler tahliye edildi!

Türkiye genelinde etkili olan sağanak yağışlar hayatı felç etti. Bu kapsamda, Düzce'de 1 ev yıkıldı, Kastamonu'nda 13, Samsun'da ise 3 ev tahliye edildi. İşte detaylar...

Bakan Kurum'dan açıklama geldi: Tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan müjdeli haber geldi: Son raporlara göre, tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı! Bakan Kurum'un yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'nin geri dönüşüm çabaları büyük bir başarıya ulaştı.

Ev sahibi kiracıya ihtar çekerse ne olur? Kiracıyı çıkarmak için haklı sebepler nelerdir?

Ev sahipleri ve kiracılara dair pek çok soru sorulmaktadır. Bunlardan en bilineni de ihtar çekme konusudur. Kiracıların bir kısmı Ev sahibi kiracıya ihtar çekerse ne olur? sorusunu sormaktadır. İşte o ayrıntılar!

Kiralık ya da satılık ev arayanlar dikkat!

Zingatcom'un, Bana Ev Bul hizmetini 3 senede satılık ya da kiralık ev, iş yeri ya da arsa arayan yaklaşık olarak 1 milyon kişi kullandı

Doruk Atık Yönetimi İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Doruk Atık Yönetimi İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Maltepe’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Doğan Yağan tarafından kuruldu.

Van'da sel sonrası 6 ev yıkıldı!

Van'ın Başkale ilçesinde sağanak yağışlar sonrası yaşanan sel nedeniyle  6 ev yıkılırken 30 evde hasar meydana geldi.

Hindistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle çok sayıda ev yıkıldı!

Hindistan'ın güneyinde bulunan Telengana eyaletinde şiddetli yağışlar nedeniyle çok sayıda ev yıkıldı. Yıkılan evlerin altında kalan 15 kişi hayatını kaybetti.

Kumluca’da park alanına yapılan kaçak ev yıkılıyor!

Antalya Kumluca’da park alanına kaçak olarak inşa edilen ev yıkılacak. Evde yaşayan kiracı Şahin Erbay: “Hurdacılık yaptığım ve zihinsel engelli 4 çocuğum olduğu için kimse ev vermiyor, çaresizim.” dedi.

Haydarpaşa Atık Tesisi Tuzla’ya taşınıyor!

Haydarpaşa Port projesinin hayata geçecek olması sebebi ile Atık Kabul ve Transfer Merkezi Limanı Tuzla tersanesindeki yeni alanında inşa edilecek.

Tek Dönüşüm Bitkisel Atık Yağ Toplama Taşıma Depolama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tek Dönüşüm Bitkisel Atık Yağ Toplama Taşıma Depolama Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Netice Çelik tarafından kuruldu. 

Öğrencilerin kiralık ev sıkıntısı çözülecek!

Univa ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) tarafından üniversite öğrencilerinin konaklamasına yönelik beklentilerini ortaya çıkaran bir araştırma yayınlandı. Araştırmaya göre öğrencilerin yüzde 70'i kiralık ev sıkıntısı yaşıyor.

Fatsa'da kiralık ev sıkıntısı yaşanıyor!

Yaklaşık 120 bin nüfusa sahip Ordu’nun Fatsa ilçesinde kiralık ev sıkıntısı yaşanıyor. Şehirde kiralık ev fiyatlarında bu yıl yaklaşık yüzde 10 artış oldu.

Ev Atık Yağ Haberi

Ev Atık Yağ

Ataşehir Belediyesi tarafından ilçedeki kafe, restoran, büfe gibi işletmelerde kızartma için kullanılan 

bitkisel yağların zamanında gıda zincirinden çekilip çekilmediği kontrol ediliyor.


Özellikle patates kızartmasının sık tüketildiği işletmeleri denetleyen Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri yağ ölçüm cihazı sayesinde kızartma için kullanılan yağların ölçümünü yapıyor. Yağların içerisindeki polar madde oranına bakan ekipler, bu oranın yüzde 25’i geçip geçmediğini ölçüyor. Kızartma için kullanılan yağlarda polar madde oranının yüzde 25’i geçmesi halinde insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Gereğinden fazla kullanılan ve kanserojen özellikler taşıyan kızartma yağlarının işyeri tarafından çevre lisanslı geri kazanım tesisleri veya toplayıcılarına verilmesi gerekiyor. Ataşehir Belediyesi ekipleri yaptıkları denetimlerde Atık yağlarını çevre lisanslı firmalara vermeyen işletmelerin atık yağlarını lisanslı işletmelere vermelerini sağlıyor.


Ataşehir’deki alışveriş merkezlerindeki gıda üreten firmaları denetleyen Çevre...