01 / 05 / 2024

ev ekspertiz raporları nasıl hesaplanır

ev ekspertiz raporları nasıl hesaplanır

Konut ekspertizi, konut kredisinde zorunlu bir aşamadır. Konut ekspertizi, bu konuda uzman ve lisans sahibi eksperler tarafından yapılan konutun değer tespit süreci oluyor. Peki ekspertiz nasıl hesaplanır?

Ev alırken ekspertiz masrafı kime ait?

Ev alırken, konut kredisi kullanılıyorsa miktarın belirlenmesi için ekspertiz raporu talep edilir. Ekspertiz raporu belirli işlemleri içerir ve rapor bankaya sunulmalıdır. Ayrıca ekspertiz bir masraf olup belirli bir tarafın ödemesi gerekir. Bu durumda ev alırken ekspertiz masrafı kim tarafından öde

Konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır?

Ev alacak vatandaşları yakından ilgilendiren ekspertiz ücretlerinin nasıl geri alınacağı merak konusu oldu. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır? İşte detaylar...

Konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021!

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecinden geçmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl ilerliyor? Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl sorgulanıyor? İşte konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021...

Konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi dilekçe örneği 2021!

Ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyebiliyor. İşte konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi dilekçe örneği 2021...

Bankalardan 'ekspertiz ücretlerinin iadesi' talebi!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, bankalardan ev kredisi kullananlarda alınan ekspertiz ve ipotek bedellerinin tüketicilere geri ödenmesi gerektiğini açıkladı...

Konut ekspertiz raporu nasıl alınır?

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecine girmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl başlıyor? Ekspertiz nasıl alınır?

Konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama!

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecine girmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl başlıyor? Nasıl sorgulanır? işte tüm merak edilenler...

Ev ekspertiz hizmetini kimler almalı?

Malatya’da konut ekspertiz hizmeti sunan Tapu Eksperi şirketi, vatandaşların gayrimenkulle akıllarında olan tüm sorular yanıt buluyor. Tapu Eksperi Genel Müdürü Engin Yalçın: “Ekspertiz hizmetini herkesin internet üzerinden birkaç dakika içerisinde sipariş verebileceği şekilde sunduk." dedi...

Konut satışında ekspertiz şartı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’deki bütün ev, iş yeri ve arsaların gerçek değer haritasını çıkaracak. Buna göre; konut satışında ekspertiz şartı aranacak.

Ekspertiz raporlu gayrimenkuller daha hızlı satılıyor!

Ekspertiz raporlu gayrimenkulleri ciddi alıcılarla buluşturan Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapucom, tapu satışında değerleme raporlarının mecbur olmasının getireceği fırsatlarını değerlendirdi. 

Tek-Art İnşaat 3 gayrimenkulün ekspertiz raporlarını yayınladı!

Tek-Art İnşaat 3 gayrimenkulü için hazırlatılan ekspertiz raporlarını yayınladı. 3 gayrimenkulün KDV dahil değeri toplamı 1 milyar 85 milyon 10 bin TL.

Tek-Art İnşaat gayrimenkullerinin ekspertiz raporlarını yayınlayacak!

Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş.tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Tek-Art İnşaat gayrimenkullerinin ekspertiz raporlarını yayınlayacağını açıkladı. 

Reysaş GYO 5 ildeki gayrimenkullerin 2017 değerleme raporunu yayınladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı çeşitli illerde yer alan 9 gayrimenkulün 2017 yıl sonu ekspertiz raporlarını yayınladı. 

ev ekspertiz raporları nasıl hesaplanır Haberi

ev ekspertiz raporları nasıl hesaplanır

Ekspertiz nasıl hesaplanır? 

Eksperler gayrimenkulü değerlendiriyorlar ve kredi kuruluşu için pazar fiyatını belirliyorlar. Genelde, gayrimenkul eksperlerini kredi veren kuruluş belirliyor. Buradaki amaç, kredi verilen kuruluşu korumaktır. Peki ekspertiz hesaplaması nasıl yapılır?


Ekspertiz nasıl hesaplanır? 

Tüketicinin veya kredi kuruluşunun belirlediği eksperler, gayrimenkulü detaylı olarak incelemeye alıyorlar. İncelemede gayrimenkulün inşaat maliyeti, yer aldığı bölge, konum, metrekare gibi hususlara dikkat ediliyor. 


Yapılan bu araştırmalar kapsamında ise bir ekspertiz raporu hazırlanıyor ve banka bu rapora göre müşteriye kredi veriyor. Gayrimenkulün pazar fiyatı belirleniyor. Bu şekilde gayrimenkulün ekspertiz değeri hesaplanmış oluyor.


Ekspertizin geçerlilik süresi;

Ekspertiz raporunun geçerlilik süresi hakkında belli bir kanun olmamakla birlikte raporlar ortalama 6 ay – 1 yıl süreden sonra geçerliliğini yitiriyor. Yanlış olduğu düşünülen ekspertiz raporlarına dava açılabiliyor. 


Konut ekspertizi nasıl yapılır?

Öznur...