06 / 05 / 2024

ev hizmetleri kapsamında sigortalı sayılanlar

ev hizmetleri kapsamında sigortalı sayılanlar

Ev hizmetlerinde sigortalı çalıştıran gerçek kişiler hakkında çalıştıran, işveren ve sigortalılara yönelik yükümlülükleri tebliğ ile düzenleniyor. Peki, ev hizmetleri kapsamında sigortalı sayılanlar kimlerdir?

Ev hizmetlerinde çalışanların sigortalılığı 2015!

Ev hizmetlerinde 5510 sayılı kanunun ek 9 uncu maddesi kapsamında sigortalı çalıştırılması hakkında tebliğ 1 Nisan 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ev hizmetlerinde çalışanların sigortalılığı 2015....

Edirne'de su basan 21 ev kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa edilecek!

Edirne'de her yağmurda sular altında kalan evleri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan 21  aileye konteyner evler tahsis edildi.

Kahramanmaraş Tekke'de dönüşüm kapsamında 90 ev yıkıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Tekke’de kentsel dönüşüm kapsamında yıkım çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Kepez-Santral dönüşümü kapsamında 2 bin 500 ev yıkıldı!

ANTALYA'da başlatılan Kepez-Santral kentsel dönüşüm projesi kapsamında bugüne kadar 2 bin 500 evin yıkımı tamamlandı. Büyük bir hızla devam eden proje Şubat ayı içinde ihale edilecek ve 24 ay içinde hak sahiplerine daireleri teslim edilecek.

Ev turizmi kapsamında kiralanan konutlar kayıt altına alınıyor!

Türkiye'de, her yıl ciddi oranda büyüyen "ev turizmi" pazarında kayıt dışı kiralanarak önemli miktarda vergi kaybına yol açtığı iddia edilen tatil yörelerindeki konutların, kayıt altına alınması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Ev hizmetleri kapsamında sigortalı sayılanlar!

Ev hizmetlerinde sigortalı çalıştıran gerçek kişiler hakkında çalıştıran, işveren ve sigortalılara yönelik yükümlülükleri tebliğ ile düzenleniyor. Peki, ev hizmetleri kapsamında sigortalı sayılanlar kimlerdir?

DOKAP kapsamında 271 lisanslı HES var!

Doğu Karadeniz Bölgesi coğrafi konumu ve sahip olduğu zengin su kaynakları dolayısıyla birçok hidroelektrik santraline (HES) ev sahipliği yapıyor. DOKAP kapsamında aktif ve yapımı devam eden 271 lisanslı HES bulunuyor.

5 Pointz kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Grafiti sanatçılarının eserlerine ev sahipliği yapan "sokak sanatı abidesi" 5 Pointz adlı bina, kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yerle bir edildi. New York'taki 5 Pointz kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı.

Kentsel dönüşüm kapsamında binasını yenilemek isteyen ne yapacak?

Kentsel dönüşüm kapsamında evini yenilemek isteyenler için tavsiyelerde bulunan Kavan Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Şemsettin Kavan, ev sahiplerinin diğer sakinlerle birlikte komite oluşturmaları gerektiğine dikkat çekti...

Muhtaç Ailelere Ev projesi kapsamında 39 aile Kurban Bayramı'na yeni evlerinde girecek!

Başkale Kaymakamlığınca hazırlanan "Muhtaç Ailelere Ev" Projesi kapsamında, ilçe merkezi ve köylerdeki 39 aile, Kurban Bayramı'na yeni evlerinde girecek.18 ailenin evinin olmadığı, 21 ailenin ise evlerinin kullanılamaz durumda olduğu belirlendi...

Bağcılar Çevre Haftası etkinliği kapsamında 70 bin fesleğen dağıtıldı!

Bağcılar ilçesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Çevre Haftası münasebetiyle düzenlenen renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. 17. Geleneksel Çevre Haftası Etkinlikleri kapsamında esnafa ve ev hanımlarına, fesleğen dağıtıldı.

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar başladı!

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, Tekirdağ merkez, Şarköy ve Çorlu ilçelerinde ' Kentsel Dönüşüm ' projesi kapsamında yıkım çalışmalarının başladığım söyledi. Tekirdağ il genelinde 21 bina riskli...

Enerji, ulaşım ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında kamulaştırma yapılacak!

Bakanlar Kurulu, aldığı karar ile belli bölgelerde, hidroelektrik santral ve baraj yapımı ile enerji, otoyol ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılacağını açıkladı...

İzmir'de kentsel dönüşüm kapsamında 350 bin konut yıkılacak!

Mesut Sancak, İzmir'in geleceğine güvendiğini belirtti. Sancak, İzmir'de kentsel dönüşüm kapsamında 350 bin konut yıkılacak. Yıkılacakların yerine 750 bin yeni konut yapılmalı ki yatırıma için cazip olsun." şeklinde açıklamalarda bulundu.

ev hizmetleri kapsamında sigortalı sayılanlar Haberi

ev hizmetleri kapsamında sigortalı sayılanlar

Ev hizmetleri kapsamında sigortalı sayılanlar!

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun ek 9 uncu maddesine göre ev hizmetlerinde ay içinde 10 günden az ve 10 gün ve daha fazla sigortalı çalıştıran gerçek kişiler hakkında çalıştıran, işveren ve sigortalılara yönelik yükümlülüklerin uygulama esasları, Tebliğ ile açıklanıyor.


5510 sayılı Kanunun ek 9 uncu maddesi kapsamında ev hizmetlerinde ay içinde 10 günden az süreyle sigortalı çalıştıran ve işveren sayılmayan gerçek kişiler, çalıştıran olarak; 5510 sayılı Kanunun ek 9 uncu maddesi kapsamında ev hizmetlerinde ay içinde çalışma saati süresine göre hesaplanan çalışma gün sayısı 10 gün ve daha fazla süreyle sigortalı çalıştıran gerçek kişi ise işveren olarak ifade ediliyor. Peki, ev hizmetleri kapsamında sigortalı sayılanlar kimlerdir?


EV HİZMETLERİ KAPSAMINDA SİGORTALI SAYILANLAR


Ev hizmetlerinde çalışanların...