27 / 05 / 2024

ev hizmetleri yasası

ev hizmetleri yasası

Ev hizmetlerinde çalışanlara, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 23. maddesinin birinci fıkrasının (6) numaralı bendinde yer alan istisnanın uygulaması hakkında Sirküler Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlandı...

Bakan Işıkhan'dan ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Emeklilik yasasında son dakika gelişmesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur emeklilik düzenlemesi ve ev kadınlarına prim desteği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki Ev hanımlarına emeklilik yasası ne zaman çıkıyor? İşte detaylar...

İzmir Mavişehir’de ‘taşkın’ etkisi: Ev fiyatları dip yaptı!

Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ofisi Emlak Danışmanı Mustafa Elgün yaptığı açıklamada yaşanan yaşanan deniz kabarmasının Mavişehir bölgesindeki satılık ve kiralık ev rakamlarına olumsuz yansıdığını söyledi.

3'te 1 prim destekli ev hanımlarına emeklilik şartları neler? Ev hanımlarına emeklilik başvurusu başladı mı?

Milyonlarca ev hanımı emeklilik yasasının çıkması için gün sayıyor. Devlet destekli olacak olan ev hanımına emeklilik şartının detayları merak ediliyor. Peki, 3'te 1 prim destekli ev hanımlarına emeklilik şartları neler? 

2021 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı 4 Ocak'ta!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) ev sahipliğini üstlendiği “2021 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme” Toplantısı 4 Ocak tarihinde Türkiye Müteahhitler Birliği'nde gerçekleşecek. 

Ev alacaklar bu fırsatı kaçırmayın!

2007 yılında yasal hale getirilen Mortgage Yasası'yla bütün konut kredileri Mortgage kapsamında toplandı. Böylece konut kredileri daha fazla kullanılır oldu. Şimdi ev alacak vatandaşlar bankaların konut kredisi faizlerini araştırıyor. İşte banka banka faiz oranları...

Kadıköy Ağaçev Eğlence Hizmetleri ve Müzik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kadıköy Ağaçev Eğlence Hizmetleri ve Müzik Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Sezer ve Yücel Eroğlu ortaklığıyla kuruldu...

İnvest Ev Gayrimenkul ve Yatırım Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

İnvest Ev Gayrimenkul ve Yatırım Hizmetleri Limited Şirketi Esenler'de 240 bin TL sermaye bedeli ile Aljouf Mshari Fahad H, Alnas Fahad Yousif A ve Mojahed R.A. Aref İrbea ortaklığında kuruldu. 

Asist Ev Tamirat ve Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Asist Ev Tamirat ve Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile İdris Kurt tarafından kuruldu.

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti yasası!

Yürürlüğe giren yeni yasa ile kentsel dönüşüm projeleri inşa eden ve kentsel dönüşümden ev alanlar için harç muafiyeti geldi. İşte kentsel dönüşüm harç muafiyeti yasası..

Evler 22 bin TL’ye yenileniyor!

Ev hizmetleri alanında milyonlarca kişiye çözüm sunan Armut, Türkiye tadilat trendlerini açıkladı. Verilere göre, tüm evin tadilatını yaptırmanın ortalama bütçesi 22 bin TL civarında.

İmar barışı ile ev krediye uygun olacak mı?

Torba Yasası kapsamında getirilen imar barışı ile iskansız ev krediye uygun olacak mı? İmar barışının ne faydası olacak?

Hava değişimleri acil tadilat ihtiyacını artırıyor!

Ev hizmetleri alanında milyonlarca kişiye çözüm sunan Armut’un yetkilileri, aşırı yağmur ve su baskınları İstanbul’da tadilat ve temizlik taleplerini artırdığını belirtti.

Akkurt Turizm Seyahat Acentası Otelcilik Ve Eğlence Hizmetleri Pazarlama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akkurt Turizm Seyahat Acentası Otelcilik Ve Eğlence Hizmetleri Pazarlama Ticaret Limited Şirketi 25 bin TL sermaye ile bugün Ali Kemal İsaoğulları ev Semire Kurt tarafından kuruldu.

ev hizmetleri yasası Haberi

ev hizmetleri yasası

Ev hizmetlerinde çalışanların vergilendirilmesine ilişkin sirküler!

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun ek 9 uncu maddesinde; 01/04/2015 tarihinden itibaren ev hizmetlerinde ay içinde 10 günden az ve 10 gün ve daha fazla çalışanların sigortalılığı ile ilgili düzenleme yapılmıştır. Sosyal Güvenlik Kurumunca konuya ilişkin açıklamalar, 01/04/2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğde yapılmıştır.


Söz konusu kişilerin elde ettiği ücret gelirlerinin vergi kanunları karşısındaki durumu hakkında, Başkanlığımıza başvurular yapılmaya başladığından konuya açıklık getirilmesi amacıyla bu Sirküler hazırlanmıştır.


5510 sayılı Kanunun ek 9 uncu maddesi kapsamında ev hizmetlerinde çalışanlara, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının (6) numaralı bendinde yer alan istisnanın uygulaması


T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Gelir İdaresi Başkanlığı


Gelir Vergisi Sirküleri /98


Konusu : 5510 sayılı Kanunun ek 9 uncu maddesi kapsamında ev hizmetlerinde...