27 / 04 / 2024

İzmir Mavişehir’de ‘taşkın’ etkisi: Ev fiyatları dip yaptı!

İzmir Mavişehir’de ‘taşkın’ etkisi: Ev fiyatları dip yaptı!

Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ofisi Emlak Danışmanı Mustafa Elgün yaptığı açıklamada yaşanan yaşanan deniz kabarmasının Mavişehir bölgesindeki satılık ve kiralık ev rakamlarına olumsuz yansıdığını söyledi.



Geçtiğimiz haftalarda aşırı yağışlar ve fırtına nedeniyle meydana gelen deniz kabarması dolayısıyla Karşıyaka, Konak ve Alsancak’ta taşkınlar yaşanmıştı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Karşıyaka Mavişehir Bölgesi’nde yaşayan vatandaşların konutları sular altında kalmıştı. Yaşanan olumsuzluklar semtteki emlak fiyatlarına da yansıdı. 

İzmir Mavişehir’de konut arayışında olan vatandaşlar tercihlerini değiştirirken konutlarını satılığa çıkaran mülk sahipleri de konut fiyatlarını aşağı çekti. 

İzmir Mavişehir’de ‘taşkın’ etkisi: Ev fiyatları dip yaptı!

YOĞUN BİR SİRKÜLASYON YOK 

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ofisi Emlak Danışmanı Mustafa Elgün, “Mavişehir’deki kiralama ve satış adetlerini değerlendirdiğimiz zaman satışlarda geçtiğimiz aylara göre düşüş görülüyor. Kiralama noktasında da konut ihtiyacı olan kişiler de seçici olmaya başladı. Şu an eskisi gibi yoğun bir sirkülasyon söz konusu değil” dedi.


FİYATLAR AŞAĞIYA ÇEKİLİYOR 

Egedesonsöz'den Diren Çelik'in haberine göre denize 1. sıra konutlarda kiralaması ve satılması istenen evlerin mülk sahiplerinin piyasa fiyatını aşağıya çekmeye başladığını dile getiren Mustafa Elgün, “Geçtiğimiz haftalarda meydana gelen su taşkınları nedeniyle denize 1. sıra olan mülklerdeki kiralık ve satılık rakamlarına da olumsuz yansıdı. Mal sahipleri de istediği limitleri bu saatten sonra yakalamakta zorlanacak. Deniz taşkını sonrası kiralama taleplerinde bir iyileştirme söz konusu. Bazılarının araçları taşkın nedeniyle perte ayrıldı. Bölgede bulunan konutların kiralama noktasında soru işareti oluşturacağını gözlemledik. Denize 1. sıra villalarda insanlar taşkından dolayı botla gezdi. Arabalar yarıya kadar su içerisinde kaldı. İnsanlarda da tedirginlik oluştu. İnsanlar 6 milyon TL ile 200 milyon TL arasında konsept daireler alıp üstüne de zarar görmek istemiyorlar. Hem satılık hem kiralık rakamları da etkilendi. Taşkınlardan sonra değer kaybı mantığı var. Depremden sonra da boşaltılan bölgeler olmuştu. Alt yapı sorunun çözümlenmesi belki dalgakıranlarla da azaltılabilir. Mülklerde deniz kenarı değerli fakat taşkınlar yaşanınca kentin farklı noktalarına taşınma talebi de oluştu” dedi.

 

TOKİ 24 ilde 231 arsayı satıyor! Metrekaresi 85 TL'den başlayan fiyatlarla arsa alabilirsiniz!

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiriyor! Çiftçi kayıt sisteminde son başvuru tarihi belli oldu! 

1942'de Vaniköy'de 17 bin liraya satılık yalı!


Geri Dön