13 / 05 / 2024

ev inşaatı için ruhsat

ev inşaatı için ruhsat

Bir arsa üzerinde ev inşa edilebilmesi için öncelikle bağlı olunan belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Peki, ev için ruhsat işlemleri nelerdir? Hangi belgelerin temin edilmesi gerekli?

İnşaat işçisinin sosyal medya paylaşımı yardıma muhtaç kadını ev sahibi yaptı!

Yozgat'ta inşaat işçisi Resul Doğaner'in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım üzerine bir araya gelen hayırseverler, yalnız yaşayan 52 yaşındaki ihtiyaç sahibi kadına 100 metrekare büyüklüğünde ev inşa edilmesini sağladı

Eyüpsultan'da özel okul inşaatı için evlere yıkım!

Eyüpsultan'da evlerin arkasına Revna Yapı İnşaat tarafından yapılacak olan Özel Kavram Okulu'nun inşaatı için evlerin yıkılması gerekiyordu. Ev sahipleri, yıkımın gerçekleşmemesi için mahkemeye başvurdu...

Kagir ev inşaat maliyeti 2018!

Kagir binalar taşıyıcı duvarları taş, tuğla ve beton gibi malzemelerle yapılmış yapı türü oluyor. Peki Kagir ev inşaat maliyeti 2018 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Ev inşaat maliyeti hesaplama 2017!

Ev inşaat maliyeti hesaplamalarında kullanılan metrekare maliyet bedeli her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit ediliyor. İşte ev inşaat maliyeti hesaplama 2017 örneği..

Ev inşaat maliyeti 2017 hesaplama!

2017 yılında uygulanacak inşaat metrekare bedelleri Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edildi. Böylece ev inşaat maliyet bedelleri de belli oldu. İşte ev inşaat maliyeti 2017 hesaplama örneği..

Ev ipotekli kredi için gerekli belgeler!

Ev ipotekli krediler, başvuru sahibinin kendisine ya da bir yakınına ait evi ipotek ederek alınan ihtiyaç kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ev ipotekli kredi için gerekli belgeler nelerdir?

Rostov Havaalanı inşaatı için imzalar Haziran sonunda atılacak!

8 milyon kapasiteli Rostov Havalimanı inşaatına Limak İnşaat ve ortağı Marashstroy getirildi. Yapılan resmi tebligata göre haziran ayı sonunda Rostov Havalimanı inşaatı için imzalar atılacak.

Ev adres değişikliği için gerekli evraklar!

Ev adres değişikliği yirmi iş günü içinde nüfus müdürlüklerine, adrese dayalı hizmet veren kurumlara (su idaresi gibi) ya da dış temsilciliklere bildiriliyor. Peki, ev adres değişikliği için gerekli evraklar nelerdir?

Petlim konteyner limanı inşaatı için 212 milyon dolarlık finansman!

Türkiye’nin yabancı yatırımcılarından SOCAR’ın, Petlim konteyner limanı inşaatı için Akbank’tan 212 milyon dolarlık proje finansmanı temin ettiği projenin hukuki danışmanlığını Baker & McKenzie yürüttüğünü açıkladı.

Necip Nasır: İnşaat işçileri erken emeklilikten yararlanmalı!

AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Necip Nasır, inşaat işçiliğinin tehlikeli ve yıpratıcı bir meslek olduğunu belirterek, erken emeklilikten yararlanmaları gerektiğini söyledi.

Mevcut inşaat işleri seviyesi Mayıs'ta yüzde 10.6 arttı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin (Türkiye İMSAD) aylık açıkladığı sektör raporuna göre mevcut inşaat işleri seviyesi mayısta nisana göre 10.6 puan, geçen yılın aynı ayma göre de 4.8 puan arttı.

Necip Nasır'dan inşaat işçilerine erken emeklilik sözü!

Sivas Yıldızeli Sarıyer Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Necip Nasır, inşaat işçilerinin erken emeklilik kapsamından yararlanmaları gerektiğini söyledi.

KASKİ içme suyu şebeke hattı inşaat işi ihalesi gerçekleşti!

KASKİ Genel Müdürlüğü’nce “Fatih-Serçeönü mahalleleri kısmi içme suyu şebeke hattı inşaat işi ihalesinin açık ihale usulüne göre gerçekleştirilerek teklif fiyatlarının toplandığı belirtildi..

ev inşaatı için ruhsat Haberi

ev inşaatı için ruhsat

Ev için ruhsat işlemleri!

Bir arsa üzerinde ev inşa edilebilmesi için öncelikle bağlı olunan belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Ev ruhsatı için, talep sahibi olan kişinin aşağıdaki belgeleri temin etmesi gerekiyor:


- Ruhsat talep dilekçesi

- Tapu sureti

- Çap

- İmar durumu

- Plan kote

- Yol kotu tutanağı

- Kanal kotu tutanağı

- Proje müellifi belgesi


Mimar

İnşaat mühendisi

Makine mühendisi

Elektrik mühendisi

- Zemin etüt raporu

- Projeler 5 Takım (yapı denetim kuruluşunca onaylı)


Mimari

Betonarme ve betonarme hesapları

Elektrik

Sıhhi tesisat

Isı yalıtım hesabı

Gerekiyorsa asansör ve kalorifer


-Yapı denetim izin belgesinin noter tasdili sureti

-Bakanlıkça tasdikli bilgi formu aslı

-Yapı denetim firması ile yapı sahibi arasında yapılan sözleşme

-Yapı denetim firmasının yapı denetimini üstlendiğine dair taahhütname

-Belediyenin açmış olduğu yapı denetim hesabına yapı denetim hizmet bedelinin ilk taksitini yatırdığına dair makbuz ( aslını ibraz etmek kaydı ile sureti )

-Hesap No:

-Mal sahibince...