02 / 05 / 2024

ev kaç metrekare arsaya yapılır

ev kaç metrekare arsaya yapılır

Arsası olup, üzerinde bina inşa etmek isteyen kimseler geçici müteahhitlik belgesi alarak kendisi inşaat yapabiliyor. Peki, bir arsa üzerinde ev inşaatı nasıl yapılır? Kaç metrekare arsaya kaç metrekare ev yapılır?

İBB, Kağıthane'de konut imarlı arsa satıyor! Megakentte arsa sahibi olma fırsatı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kağıthane'de yer alan konut imarlı arsayı satıyor. Peki Kağıthane'de yer alan arsanın büyüklüğü kaç metrekare? Fiyatı ne kadar? 

Yabancılar Türkiye'den hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? Rakamlar her geçen gün katlanıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan arazi satışlarına ilişkin rakamlar her yıl açıklanıyor. Peki yabancılar hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? En çok hangi ülke vatandaşları gayrimenkul alıyor? İşte o rakamlar...

Vakıflar, o ildeki 3 adet konutu satıyor! Ev alacaklara fırsat! 

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kayseri ili, Kocasinan ilçesi, Erciyesevler Mahallesinde yer alan 3 adet konutu satıyor. Peki Kayseri Kocasinan'da satışı yapılacak konutların büyüklükleri kaç metrekare? Fiyatlar ne kadar? 

Ev alacaklar bu tarihi aman kaçırmayın! Tam 103 adet 1+1 konut uygun fiyatla satılıyor!

Mersin Tarsus Belediye Başkanlığı, Mersin Tarsus'ta yer alan 103 adet 1+1 konutu satıyor. Peki Tarsus'ta yer alan 1+1'lerin fiyatları ne kadar? Brüt alanları kaç metrekare? 

İnşaat maliyeti nedir? 100 metrekare ev kaça mal olur?

Ağustos ayında temmuza göre inşaat maliyet masraflarında kademeli artış devam ediyor. Yüksek enflasyon ve faiş artışlar ve dolardaki yükselişe bağlı olarak inşaat maliyetleri de artarak devam ediyor.

Belediye o ildeki 5 arsayı KDV'den muaf satışa sundu! Arsa alacaklar hemen bakın! 

Samsun Tekkeköy Belediyesi Başkanlığı, Samsun ili, Tekkeköy ilçesi, Tekkeköy Mahallesi'nde yer alan 5 adet arsayı KDV'den muaf satıyor. Peki Samsun Tekkeköy'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? Büyüklükleri kaç metrekare? İşte detaylar...

Karadeniz'de 37 gayrimenkul 40 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! İhalesi 10 Ekim'de!

Maçka Belediye Başkanlığı, Trabzon ili, Maçka ilçesinde yer alan 37 adet arsa ve araziyi 40 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuyor. Peki Trabzon Maçka'da yer alan gayrimenkullerin büyüklükleri kaç metrekare? İşte detaylar...

Milli Emlak o ildeki 28 arsayı 29 bin TL'den başlayan fiyatlar ve 8 taksitle satıyor! Arsa arayanlara müjde! 

Gümüşhane Milli Emlak, Gümüşhane ili, Kelkit ilçesinde yer alan 28 adet arsayı 29 bin TL'den başlayan fiyatlar ve 8 taksitle satıyor. Peki Gümüşhane'deki arsaların büyüklükleri kaç metrekare? 

Belediye o ildeki 7 arsayı 950 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkardı! 

Isparta Belediye Başkanlığı, Isparta ili, Merkez ilçesinde yer alan 7 adet arsayı 950 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sundu. Peki Isparta'da yer alan arsaların büyüklükleri kaç metrekare? İşte detaylar...

O ildeki 18 adet arsa 442 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! 

Bursa Harmancık Belediye Başkanlığı, Bursa ili, Harmancık ilçesi, Çakmak ve Hopandanişment Mahallelerinde yer alan 18 adet arsayı satıyor. Peki Bursa Harmancık'ta yer alan arsaların büyüklükleri kaç metrekare? Fiyatları ne kadar? 

Belediye o ilde 21 adet ofis satıyor! İhalesi 9 Ekim'de! 

Ünye Belediye Başkanlığı, Ordu ili, Ünye ilçesi, Kaledere Mahallesi'nde yer alan 21 adet ofisi satıyor. Peki Ordu Ünye'de yer alan ofislerin alanları kaç metrekare? Fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Manisa'da 7 adet Hazine arazisi satılıyor: 159 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Manisa Milli Emlak Müdürlüğü, Manisa ili, Saruhanlı ve Yunusemre ilçelerinde yer alan 7 adet Hazine arazisini KDV'den muaf ve yüzde 20 indirim ile satıyor. Peki Manisa'da yer alan arazilerin fiyatları ne kadar? Büyüklükleri kaç metrekare? 

Gaziantep'te 29 adet arsa satılıyor! Arsa alacaklara son dakika Eylül fırsatı! 

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Gaziantep ili, Şahinbey ilçesinde yer alan 29 adet arsayı satıyor. Peki Gaziantep Şahinbey'de yer alan arsaların büyüklükleri kaç metrekare? Arsaların fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

ev kaç metrekare arsaya yapılır Haberi

ev kaç metrekare arsaya yapılır

Kaç metrekare arsaya kaç metrekare ev yapılır?

Arsası olup, üzerinde bina inşa etmek isteyen kimseler bir müteahhit ile anlaşabildiği gibi bunu geçici müteahhitlik belgesi alarak kendisi de yapabiliyor.


Peki, bir arsa üzerinde ev inşaatı nasıl yapılır? Kaç metrekare arsaya kaç metrekare ev yapılır?


Sınırları belli bir arsa üzerinde yapılacak evin mimari projesi hazırlanmadan önce, imar durum belgesi alınabiliyor. Bu belgede yapılacak inşaatın sınırları belirtiliyor. Burada yazan rakamlardan daha büyük ve daha yüksek ev inşaatı yapılamıyor.


Arsaya ne kadar ev yapılabileceği TAKS ve KAKS oranlarına göre hesaplanabiliyor.


TAKS (Taban Alan Katsayısı) , arsa üzerine yapılacak inşaatın taban oturum alanının arsaya oranı olarak tanımlanıyor. 


TAKS oranları, 0.10 – 0.15 – 0.40 – 0.50 – 0.60 – 0.80 arasında değişebiliyor. 


KAKS ise; Kat alanı kat sayısı olup, yapının katlar...