01 / 05 / 2024

ev kredi çekenin üstüne mi olur

ev kredi çekenin üstüne mi olur

Konut kredisi, banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konut krediyi çekenin üstüne mi olur?

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

1.20 faizli konut kredisinde son dakika! İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

1.20 faizli konut kredisindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki ilk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

İkinci evini alacaklar dikkat! 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek!

Ev fiyatlarında yaşanan fahiş artışların engellenmesi amacıyla BDDK’nın ikinci evini alacaklara banka kredisi oranını yüzde 22,5’e düşürmesinin etkileri sık sık gündem oluyor. Artık 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek. Fiyatlar düşecek mi? 

Ev almak isteyenlere bu bankadan 1 milyon kredi! Tam 120 ay taksitle siz de ev alabilirsiniz!

Ev almak isteyenlere Albaraka’dan  1 milyon değerinde kredi desteği geldi. Rekabetçi emlak ve yükselen enflasyon nedeniyle ev alımları zorlu bir hale geldi. Albaraka Türk Konut Finansmanı sayesinde ev almak isteyenler bu hayale daha kolay kavuşabilecekler. 

Aile Koruma Kalkanı Programı’nın detayları netleşti! Ev hanımlarına erken emeklilik, 150 bin TL faizsiz kredi imkanı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Aile Koruma Kalkanı Programı’nın detayları merak edilirken, konuyla ilgili detaylar da netleşti. Ev hanımlarına emeklilik müjdesi verilirken, faizsiz kredi desteği de duyuruldu.

Kira ödeyip ev sahibi olunabilecek! Yüzde 0,69 faizli kredi yolda

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yeni bir kredi kampanyası başlattı. Yüzde 0,69 faiz oranı ile ev sahibi olunabilecek. Düşük faizli ev kredisi başvuru şartları araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

Ev sahibi olmak için bekleyenler son dakika müjdesi! Düzenleme yasalaştı! Çok ucuz kredi geliyor!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşın beklediği haber geldi. Orta gelirli kesimin konut sahibi olabilmesi adına düşük faizli kredi fırsatı sağlayacak olan ‘Yeni Konut Finansman Programı’ Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilerek yasalaştı.

Ev alacaklara yüzde 1’in altında düşük kredi faizi! Orta gelirliye konut kampanyası şartları belli oluyor!

Ev alacaklara yüzde 1’in altında düşük kredi faizi için düğmeye basıldı. Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen orta gelirliye konut kampanyası şartları bugün belli oluyor...

Ev alacaklara müjde! Kredi faizleri için 2 farklı formül ortaya kondu! İşte detaylar!

Ev almak isteyenlere müjdeli haberler verilmeye devam ediliyor. TOKİ konut projesi sonrası kredi faiz oranlarında büyük değişiklikler görülecek. İşte detaylar!

Ev alacaklar hemen bakın! Yeni kampanya ile 0,69 faizli kredi gelecek mi? Detaylar netleşiyor! 

Durma noktasına gelen konut satışlarını hareketlendirmek amacıyla hayata geçirilecek olan yeni kampanya için geri sayım resmen başladı. Ev alacaklar hemen bakın! Yeni kampa ile 0,69 faizli kredi gelecek mi? Detaylar netleşiyor!

Ev alacaklara müjde! Yeni uygulama için geri sayım başladı! 0,69 faizli kredi geliyor!

Durma noktasına gelen konut satışlarını canlandırmak amacıyla hayata geçirilecek olan yeni uygulama için geri sayım başladı! Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ev alacaklar için 0,69 faizli kredi geliyor... İşte ev alacakların yüzünü güldüren kampanya ile ilgili detaylar...

Prefabrik ev için kredi var mı?

Prefabrik ev için kredi var mı, Prefabrik ev kredisi ne kadar? şeklindeki sorular yanıtlarını arıyor. İşte merak edilen yanıtlar!

ev kredi çekenin üstüne mi olur Haberi

ev kredi çekenin üstüne mi olur

Konut krediyi çekenin üstüne mi olur?

Konut kredisi, banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak karşımıza çıkıyor.


Günümüzde mesken sahibi olmak isteyen kimselerin ilk başvurduğu yol olan konut kredileri ile uzun vadede düşük faiz oranlarından faydalanılabiliyor.


Kredi kullanmak isteyen kimselerin kredi geçmişleri ve kredi kullanılmak istenen mesken hakkında banka araştırmalar yapıyor. Kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülüyor.

Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlıyor.


Hemen hemen her banka sizin düzenli bir geliriniz olmasını ister. Düzenli geliriniz maaş, kira ve diğer gelirlerin toplamı olarak ifade edilir. Düzenli geliriniz ne kadar mortgage alabileceğinizi belirler.


Mortgage almak için taşınmaz malın %10-25'i...