28 / 04 / 2024

ev sahibi aidat

ev sahibi aidat

Bir konutta kiracının oturması durumunda aidatı kiracı mı öder? Ev sahibi mi öder? Aidattan kim sorumludur? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan yasal hükümler...

Kiracı ev sahibine aidat borcu bırakırsa hakkında ne yapılır?

Kiracılar ev sahiplerine sıkıntı yaratıp aralarındaki ev sahibi kiracı ilişkisini zora sokabiliyorlar. Kiracıların ev sahiplerine aidat borcu bıraktığı durumlar yaşanabiliyor. Ev sahipleri peki böyle bir durumda ne yapabilirler.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Asgari ücret sonrası yüzde 30 zam yolda

Hem ev sahibi hem de kiracılara kötü haber! Asgari ücrete yapılan yüzde 34 zam sonrasında aidatlara da zam gelmesi bekleniyor. İşte şehirden şehire, bölgeden bölgeye değişiklik gösteren aidat ücretlerinde son durum...

Murat Kurum yeni projeler için müjde verdi! 'Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi oluyor' dedi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada yeni bir sosyal konut projesi açıklanacağının sinyallerini vererek "Vatandaşımız aidat öder gibi ev sahibi oluyor" diye konuştu.

Ev sahibi aidat öder mi?

Apartman ve site sakinleri ortak alanların giderleri için aidat ödemekle mükellef oluyor. Peki, kiracı varken ev sahibi aidat öder mi? Evde oturmayan ev sahibi aidat öder mi?

Aidat borcundan ev sahibi de sorumlu mudur?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcunu  kaleme aldı. Peki aidat borcundan ev sahibi de sorumlu mudur?

Aidat borcunu ev sahibi mi kiracı mı öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcunu yazdı. Peki aidat borcunu ev sahibi mi kiracı mı öder?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! O ödemelere zam geldi!

Ev sahibi ve kiracıları ilgilen apartman aidat ücretleri pandemiye rağmen artıyor. Aidat ücretleri geçen yıla oranla yüzde 12 arttı.

Yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'İçinde kiracı olan daire satıldığında yeni ev sahibi kiraya yüzde kaç oranında zam yansıtabilir, istediği gibi belirleyebilir mi? 1075+180 aidat ödemekteyim. Ev sahibi 1800+180 aidat olarak kiraya zam yapmak istiyor. Bu yasal mıdır?' sorusunu yanıtladı.

TOKİ'den Kütahya'da 226 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), vatandaşa aidat öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunuyor. İdare bu kapsamda Kütahya'da 226 liradan başlayan taksitlerle bin 313 konutu kuralı, bin 837 konutu ise açık satışa sundu.

Kiracı apartman aidatını ödemezse ev sahibi mi öder?

Apartmanda bir dairede kiracının yaşaması durumunda, apartmada sağlanan günlük hizmetler için aidat ödeme yükümlülüğü de kiracıda oluyor. Peki, kiracı apartman aidatını ödemezse ev sahibi mi öder?

Ev sahibi kiracının ödemediği aidattan sorumlu mudur?

Kanunen evde kiracı olması halinde aidatı ödeme sorumluluğu kiracılarda oluyor. Peki, evinizde kiracınız olduğunu düşünelim. Kiracı aidat ödemezse ne olur? Ev sahibi kiracının ödemediği aidattan sorumlu mudur?

Kiracının ödemediği aidatı ev sahibi öder mi?

Apartman ile yasal düzenlemelere Kat Mülkiyet Kanunu'nda yer veriliyor. Kanuna göre kat maliklerinin belirli oranlarda aidat ödemesi gerekiyor. Peki, kirada olan evin aidatını kim öder? Kiracının ödemediği aidatı ev sahibi öder mi?

Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Bir gayrimenkul satın aldığınızı ancak, içinde hala eski ev sahibine ait birtakım eşyaların bulunduğunu; bunları gelip geri almadığını düşünelim. Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

ev sahibi aidat Haberi

ev sahibi aidat

Aidattan kim sorumludur?

Apartman veya site aidatları, kapıcı, bekçi, kaloriferci ve bahçıvan gibi ortak giderler için bağımsız bölümde ikamet eden kimselerden alınan ücret olarak karşımıza çıkıyor.


Aidat ödemeleri apartman veya sitenin sunmuş olduğu olanaklardan yararlanılsın ya da yararlanılmasın; tüm bağımsız bölümlerden talep ediliyor. Buna göre aidattan kim sorumludur, sorumuzun yanıtını da vermiş oluyoruz. Aidat, tüm konut sakinlerinden alınıyor.


Apartman aidatı nasıl belirlenir?

Apartman aidatı için ödenecek miktarı yönetici belirleyebildiği gibi; kat malikleri kurulu da belirleyebiliyor. Apartman aidatı ile ilgili merak edilenler arasında; dairede kiracının olması halinde apartman aidatını kimin ödeyeceği hususu oluyor. Buna göre konutta, kat malikinin değil de kiracısının oturması halinde aidattan kim sorumlu olacak?


Kiracı aidat öder mi?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi anagayrimenkul giderleri için alınan aidatlar yalnız bağımsız bölüm sahiplerinden değil; bağımsız...