28 / 04 / 2024

ev sahibi depozitoyu ne zaman vermez

ev sahibi depozitoyu ne zaman vermez

Kiralama işlemlerinde, kiracıdan teminat olarak depozito alınıyor. Evden çıkarken geri almak koşulu ile kiracıdan alınan depozito hangi durumlarda geri ödenmiyor? İşte depozito ile ilgili merak ettikleriniz...

Ev sahibi depozitoyu geri vermezse ne yapılabilir? İşte 6 soruda tüm detaylarıyla!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlara her geçen gün bir yenisi eklenirken, Kiracının evi tutarken ödediği depozitoyu daireyi boşaltırken geri alamaması da en çok dert yanılan konular arasında yer alıyor. Peki ev sahibi depozitoyu geri vermezse ne yapılabilir?

Ev sahibinin depozitoyu iade etmesi için ne yapmak gerekir? İşte merak edilenler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar bitmek bilmiyor. Bu anlaşmazlıklardan biri de depozito olabiliyor. Kiracı taşınırken ev sahibi depozitoyu iade etmezse ne yapmak gerekiyor? İşte detaylar...

Ev sahibi depozitoyu ne zaman geri ödemelidir?

Kira sözleşmesi depozito iadesi, kira sözleşmesi ile ilgili en önemli konulardan biri olup günlük hayatta oldukça fazla bir şekilde karşımıza çıkıyor. Peki, Ev sahibi depozitoyu ne zaman geri ödemelidir? İşte tüm detaylar...

Ev sahibi depozitoyu ödemiyor!

Kiralama sözleşme süresinin sona ermesi halinde, herhangi bir zararın olmaması durumunda ev sahibinin bu bedeli kiracısına geri vermesi gerekiyor. Peki, ev sahibi depozitoyu ödemiyorsa ne yapılır?

Ev sahibi depozitoyu geri vermezse ne olur?

Gayrimenkul kiralamalarında, mal sahibi kiracısından güvence bedeli olarak da nitelendirilen depozito bedelini talep edebiliyor. Hasar olmaması halinde kira bitiminde depozito iade ediliyor. Peki, ev sahibi depozitoyu geri vermezse ne olur?

Yeni ev sahibi eski demirbaş borcunu öder mi?

Kat maliki satmış olduğu dairenin satış tarihinden önceki yönetim giderlerinden sorumlu olur mu? Bu gider yeni malikten istene bilir mi? Yeni ev sahibi eski demirbaş borcunu öder mi?

Ev sahibi kiracı tahliye davaları!

Belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. Peki, Ev sahibi kiracı tahliye dava gerekçeleri nelerdir?

Ev sahibi apartmandan atılabilir mi?

Apartmanda "Apartmandan ev sahibi atma" şeklinde tabir edilen hak kanunda "Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti" başlığı altında açıklanıyor. Buna göre ev sahibi apartmandan atılabilir mi? Nasıl atılır? İşte yanıtı...

Mahal Sancaktepe’de teslim yılında hiç peşinatsız ev sahibi olma fırsatı!

Denge Yapı, Sancaktepe’de hayata geçirdiği Mahal Sancaktepe projesinde hiç peşinatsız ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Hayatın 9 ay sonra başlayacağı projede tüm konutlar yüzde 1 KDV ile satılıyor.

Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi?

Çiftçiler kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği alabilir mi? Tarım işçileri, çiftçiler kentsel dönüşümden nasıl yararlanacak? Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Kapıcı da kentsel dönüşümde faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi?

Kapıcılar da kentsel dönüşüm kapsamında faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi? Kapıcı, faiz desteği ile ev alabilir mi? Apartman görevlileri de kentsel dönüşümde faiz desteği ile konut sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Bir gayrimenkul satın aldığınızı ancak, içinde hala eski ev sahibine ait birtakım eşyaların bulunduğunu; bunları gelip geri almadığını düşünelim. Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Yakup Odabaşı: Gölbaşı'nda dar gelirli aileler ev sahibi olacak!

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı' nın, yeni dönem için hazırladığı " Konut Projesi " ile Gölbaşı' nda dar gelirli 1.000 aile ev sahibi olacak...

ev sahibi depozitoyu ne zaman vermez Haberi

ev sahibi depozitoyu ne zaman vermez

Kiracıdan alınan depozito!

Depozito, "bir taahhüt sırasında yatırılan güvence veya bağlanma parası" ve "kabıyla birlikte satılan bir malın kabı için alınan ve kap geri getirildiğinde alıcıya verilen para" şeklinde tanımlanıyor. Kiralama işlemlerinde de kiracıdan depozito alınıyor.


Kiracı, kira sözleşmesi sırasında depozitoyu ödüyor. İmzalanan kira kontratında depozitoya ilişkin hususların açıkça belirtilmesi gerekiyor. Çünkü bazı durumlarda yalnız zarara istinaden depozitonun alınacağının belirtilmesi yeterli olmuyor. 


Buna göre meydana gelebilecek zararın neler olabileceğinin ve boyutlarının belirtilmesi hem kiracı tarafından hem de ev sahibi bakımından daha yararlı oluyor.


Bu şekilde sözleşmede depozitoya ilişkin hükümlerin belirtilmesi halinde ev sahibi depozitoyu ne zaman ne şekilde talep edeceğini; kiracı ise kendisinin hangi durumlarda depozitosunu geri alamayacağını görmüş oluyor. 


Kiracıdan alınan depozitonun geri ödenmediği durumlar arasında; ev sahibi ile kiracı arasında belirlenen evin...