21 / 05 / 2024

ev sahibi eve izinsiz girebilir mi

ev sahibi eve izinsiz girebilir mi

Mesken kiralamalarında kiracıların en çok merak ettiği husus, mal sahibinin eve istediği zaman istediği gibi girebilip giremeyeceği oluyor. Peki, ev sahibi eve girebilir mi? İşte yanıtı...

Ev sahibi ve kiracı davaları kördüğüm oldu! Kiracı mağduru doktor: 'İhtiyaçtan dolayı açtığım davanın 20. ayına girdik!'

Fahiş kira sebebiyle büyüyen ev sahibi ile kiracı anlaşmazlıkları resmen kördüğüm olmuş durumda. Uzman Doktor Dağıstan Ayan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda davanın 20. ayına girdiklerini belirtti ve "Umarım bir gün şu eve kavuşurum artık" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kentsel dönüşümden dolayı boşaltılan eve hırsız yerleşti! Ev sahibi çözümü kapıya duvar örmekte buldu!

Avcılar'da bir kişi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanarak boşaltılan binadaki daireye ev sahibinden habersiz yerleşti. Ev sahibi ise çözümü kapıya duvar örmekte buldu. İşte ayrıntılar..

Ev sahibi 'kendim oturacağım' dedi kiracısını çıkardı: Aynı evi 3.600 TL yerine 14 bin TL'ye ilana koydu!

Konya’da oturduğu eve 3 bin 600 TL kira veren Necip Fazıl Kocaman, konut sahibinin “çık kendim oturacağım” baskısıyla evini boşalttı. Ev sahibi evi 14 bin TL'ye ilana koydu. Duruma tepki göstere kiracı, ev sahiplerini vicdanlı olmaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını anımsattı... 

Bu bankadan 240 aya kadar vadeyle ev sahibi olabilirsiniz! Tam 3 milyon nakit destek sağlıyor!

Ev sahibi olmanız bu banka ile 20 yıl süreyle mümkün! Sunulan 3 milyon nakit destek ile hayalinizdeki eve sahip olabilirsiniz. Bu banka, ödeme kolaylığı ve sunduğu yüksek miktardaki nakit desteği ile ev alma hayalinizi gerçeğe dönüştürecek. 

Ev sahibi kendi evine taşınmak için kiracısını çıkarabilir mi?

Ev sahibi ve kiracıların hakları yasalar ile korunmaktadır. Kiracıların oturdukları eve dair merak ettiği birtakım sorular bulunmaktadır. İşte o sorulardan bazılarıdır!

Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiracı sözleşmesi dahilinde bir evde otururken, ev sahibinin onayı ile evde birtakım değişiklikler yapabilir ve bu değişiklikler eve değer kattığı için ev sahibinden yaptığı masrafı talep edebilir. Peki, Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları

Kiracısının olduğu eve baltayla saldıran ev sahibi: Tekrar yapacağım!

İçerisinde kiracısının olduğu eve baltayla saldıran 93 yaşındaki ev sahibi: Tekrar yapacağım

Ev sahibi kiracı anlaşmazlığına mahkemeden son nokta!

İstanbul Kadıköy'de ev sahibi kiracı anlaşmazlığı mahkemeye taşındı. Kiracı 5 yıldır oturduğu eve, aylık bin 365 lira ödüyordu. Ev sahibi evin değerinin 2 bin 500 lira olduğunu söyleyip fiyatı artırmak istedi. Olaya son noktayı mahkeme koydu. 

FuzulEv ile faiz ödemeden ev sahibi olmak mümkün!

Fuzul Grup’un markası ‘FuzulEv’, faiz ödemeden herkesin istediği eve kavuşmasını sağlıyor. ‘Altın Günü’ mantığıyla geliştirilen sistemde ev sahibi olmak isteyen herkese bütçesine uygun farklı seçenekler sunuluyor

Ev sahibi eve girebilir mi?

Mesken kiralamalarında kiracıların en çok merak ettiği husus, mal sahibinin eve istediği zaman istediği gibi girebilip giremeyeceği oluyor. Peki, ev sahibi eve girebilir mi? İşte yanıtı...

Özyurtlar 6 projesi ile ev sahibi olma imkanı sunuyor!

Özyurtlar İnşaat size hayallerinizdeki eve sahip olmanız için İstanbul'da 6 farklı lokasyonda 6 farklı proje ve de 139 Bin Liraya ev sahibi olma imkanı sunuyor.

Dekar Asmalı Sokaklar ile bahçeli ev sahibi olma fırsatı!

“Her Eve Bir Bahçe” konsepti ile bahçeli ev hayalini gerçeğe dönüştüren projelere imza atan Dekar DK, ‘’Dekar Asmalı Sokaklar” ile orta gelirlileri bahçeli ev sahibi yapıyor.

Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Bir gayrimenkul satın aldığınızı ancak, içinde hala eski ev sahibine ait birtakım eşyaların bulunduğunu; bunları gelip geri almadığını düşünelim. Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

ev sahibi eve izinsiz girebilir mi Haberi

ev sahibi eve izinsiz girebilir mi

Ev sahibi eve girebilir mi?

Mesken kiralamalarında kiracıların en çok merak ettiği husus, mal sahibinin eve istediği zaman istediği gibi girebilip giremeyeceği oluyor.


Kira sözleşmesinin imzalanması halinde; mal sahibi evin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı taahhüt etmiş oluyor.


Bu nedenle ev hakkı kiracıda olup kiracı eve kimi sokacağına veya sokmayacağına kendisi karar verir. Peki, ev sahibi eve girebilir mi?


Kanunen ev sahibinin evi ziyaret etme hakkı da bulunuyor. Ancak söz konusu ziyaret hakkı önemli sebepler ile kısıtlı oluyor. 


Örneğin;

-Ev sahibi evi yeni bir kiracı adayına ya da evi satın almak isteyen kişiye göstermek isterse.


-Ev sahibi ya da ev sahibi tarafından görevlendirilen kişi evde bulunan sayaçları ölçmek isterse.


-Kiracının evde bir eksiğin veya arızanın olduğunu ev sahibine bildirmesi üzerine ev sahibi bunun için...