05 / 01 / 2025

ev sahibi kanunu

ev sahibi kanunu

Ev sahibi ve kiracılar tarafından uzun süredir beklenen Kat Mükliyeti Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı, 13 Kasım Salı günü TBMM Genel Kurulunda görüşülecek.

Evini geri isteyen mağdur ev sahibi yetkililere seslendi: Kira kanunu değişsin!

35 sene çalışarak ev sahibi olan bir ev sahibi kiracısının evinden çıkmadığını söyleyerek mağdur olduğunu söyledi. Ev sahibi yetkililere seslenerek çözüm istedi. 

Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi? Satılan ev için kira zammı yapılır mı?

Kirada oturan ve ev sahibi değişen pek çok vatandaş ‘Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi?’ ve ‘Satılan ev için kira zammı yapılır mı?’ tarzında soruların yanıtlarını arıyor. Kiracı ve ev sahibinin hakları Borçlar Kanunu’na göre düzenlenmiştir ve bu soruların yanıtları da kanun ile belirtilmiştir.

Kiracı evden çıkmazsa ev sahibi ne yapacak?

Borçlar Kanunu kapsamında kiracıların sorumlulukları yeniden belirlendi. Peki kiracının kirasını ödeyemediği durumlarda ev sahibi kiracısına kaç gün süre vermelidir?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Haklarınızı öğrenin!

Ev veya iş yeri gibi bir mülk kiralanacağı zaman kiracı ile mülk sahibi arasında yapılan yazılı anlaşma ile her iki tarafın da hakları yasal olarak güvence altına alınıyor. Peki Borçlar Kanunu'na göre kiracı ve ev sahibi hakları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

3 yıl kuralına uymayan ev sahibi tazminat ödemek zorunda!

Türk Borçlar Kanunu'na göre, ev sahibi eğer 3 yıl kuralına uymamışsa, eski kiracısının son kira döneminde ödemiş olduğu 1 yıllık kira bedelinden az olmamak üzere tazminat ödemek zorunda...

Borçlar Kanunu'na göre ev sahibi ve kiracı hakları!

Ev sahibi ve kiracının kanunen birbirlerine yükümlülükleri bulunuyor.  6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu'na göre, bu maddeleri sizler için sıraladık...

Ev sahibi kiracıyı zorla çıkarabilir mi?

Borçlar Kanunu kapsamında kiracının hakları ile ev sahibinin sorumlulukları ile haklarının sınırları belirtiliyor. Peki, ev sahibi kiracıyı zorla çıkarabilir mi?

Borçlar Kanunu ev sahibi ve kiracı ilişkisini düzenliyor!

Borçlar Kanunu ile ev sahibi ile kiracı ilişkisi yeniden düzenleniyor. Artık kiracı, depozitosunu bankadan faiziyle alacak. Depozito bedeli 3 aylık kira bedelini aşamayacak.

Ev sahibi hakları 2016!

Kira sözleşmesini imzalayan taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Söz konusu hak ve sorumluluklar Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. İşte ev sahibi hakları 2016..

TBMM'ye şehit ailelerinin ev sahibi yapılması için kanun teklifi sunuldu!

Milliyetçi Hareket Partisi, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik yapılarak şehit ailelerinin Toplu Konut İdaresi tarafında ev sahibi yapılmaları için TBMM'ye kanun teklifi sundu.

Ev sahibi hangi masrafları öder?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kiracılar ortak giderlere katılmakla yükümlü sayılıyor. Peki, ev sahibi hangi masrafları öder? İşte, ev sahibinin ödemesi gereken masraflar!

Ev sahibi hangi gerekçelerle tahliye davası açabilir?

Ev sahibi ile kiracı arasındaki ilişkiyi düzenleyen Türk Borçlar Kanunu'na göre, ev sahibi kiracının tahliyesi isteyebilmesi için haklı nedenlerinin olması gerekiyor. Ev sahibi hangi gerekçelerle tahliye davası açabilir?

Ev sahibi elektriği kesebilir mi?

Türk Borçlar Kanunu'nda yer alan esaslara göre, ev sahibin bazı haklı gerekçelerinin olması halinde kiracısından evin tahliyesini isteyebiliyor. Peki, kiracı tahliyede güçlük çıkarıyorsa ne yapılır? Ev sahibi elektriği kesebilir mi?

ev sahibi kanunu Haberi

ev sahibi kanunu

'Toplu yapı' uygulamasının ortaya çıkardığı çok yönlü sorunların çözümlenmesi, yeni yapıların çağın gereklerine uygun ve depreme karşı güçlendirilmiş şekilde inşa edilmesini öngören tasarıya göre, muhtemel afetler ve özellikle depreme karşı yapının güçlendirilmesi için yapılacak harcamalar, ana gayrimenkulün genel giderlerine ilave edilebilecek.


Bu gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki, ödemede geciktiği günler için aylık yüzde 5 gecikme tazminatı ödeyecek. Kat malikleri, yapı güvenliğiyle ilgili teknik inceleme ve çalışmalar sırasında, kendilerine ait bölümlere girilmesine izin verecek.


-KİRİŞ VE KOLANLAR ORTAK YER-


Binalardaki, kiriş, kolon ve perde duvarlar gibi taşıyıcı sistemin parçaları, ana gayrimenkulün ortak yerleri sayılacak. Ana yapının tamamını etkileyen sonuçlar doğurabilecek yerlerde,...