07 / 07 / 2024

ev sahiplerinin ödediği vergiler nelerdir

ev sahiplerinin ödediği vergiler nelerdir

İster kendi birikiminizle, ister konut kredisi kullanarak ister ivazsız bir şekilde edinilen evler için yıl içinde birtakım vergilerin ödenmesi gerekiyor. Peki, ev sahiplerinin ödediği vergiler nelerdir?

Ev sahipleri dikkat! 30 gün içinde bildirim yapmazsanız cezası var!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren gelişme TBMM'den geçti. Bu kapsamda artık, ev sahiplerinin 30 gün içinde o belgeleri bildirmesi zorunlu olduğu kaydedildi. 

Ev sahipleri konutlardan kar elde etti mi? İşte o hesap! 

Ev sahipleri yüzde 25 zam sınırı sebebiyle konutlarının gerçek kira bedelini alamadıklarını belirtirken, kimi kiracıların ev sahiplerine 'Malın değerlendi zaten kâr ettin' dediği belirtiliyor. Peki gerçekten öyle mi?

Her dediği tek tek çıkan İslam Memiş şimdi de gram altının şifresini verdi! 

Her dediği tek tek çıkan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bu kez de gram altının şifresini verdi. İşte İslam Memiş'in yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan gram altın ile ilgili peş peşe yaptığı o açıklamalar...

Ev sahiplerinin 'çifte zam' planı ortaya çıktı! Kiracılar bu tuzağa düşmeyin! 

Konut kira bedellerindeki yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılıyor olması bazı ev sahiplerini mutlu etmedi. Şimdiden bazı ev sahipleri çeşitli yöntemlere başvurmaya başladı. Kiracılardan çifte zam almak isteyen ev sahiplerinin yeni oyunu ortaya çıktı. 

'Altın alalım mı' diyenlerin beklediği cevap gram altında her dediği tek tek çıkan İslam Memiş'ten geldi!

Gram altında her dediği tek tek çıkan Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 6 Haziran Perşembe ve 7 Haziran Cuma günkü kritik veriler öncesinde dolar-euro ve altın-gümüş rakamları için önemli uyarılar yaptı. İşte o uyarılar...

İzmir'de bir ev sahibinin verdiği kiracı ilanı şaşırttı: 'Henüz anne/baba olmamış doktor çift tercihimizdir'

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, İzmir'de bir ev sahibinin verdiği kiracı ilanı şaşırttı. Söz konusu ilandaki 'Henüz anne/baba olmamış doktor çift tercihimizdir' detayını görenler gözlerine inanamadı...

Kiracısından şikayetçi olan ev sahiplerine soruldu: Kiralama için istenilen belgeler neler olmalı? Bakın ne yanıt geldi

Kiracı ve ev sahibi arasındaki gerilim giderek yükseliyor. Ev kiralarken ev sahiplerinin bilmesi gereken maddeler neler? Ev kiralarken neye dikkat edilmeli? Ev kiralarken hangi maddeler olmalı? Ev sahiplerine soruldu; Kiralama için istenilen belgeler neler olmalı?

Mağdur ev sahiplerinin tepkisi dinmiyor: 400 metrekarelik evde 2.600 TL'ye oturan zengin kiracıma ben bakıyorum!

Ev sahipleri yüde 25 kira zammı sınırı sebebiyle, kiracılarının evlerinde neredeyse bedavaya oturduğuna dikkat çekiyor. İşte X'te konu ile ilgili yapılan o paylaşım ve ev sahiplerinin yorumları...

Ev sahiplerinin yeni oyunu akıllara durgunluk verdi: Sahte alıcılarla kiracıları evden çıkarmaya çalışıyorlar!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerilim hız kesmeden devam ederken, şimdi de ev sahiplerinin akıllara durgunluk veren yeni oyunu ortaya çıktı.  Ev sahipleri şimdi de sahte alıcılarla kiracıları evden çıkarmaya çalışıyor.

'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyen ve her dediği tek tek çıkan İslam Memiş'ten yeni uyarı geldi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten son dakika 'Türk Lirası' uyarısı geldi. İşte 'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyen ve her dediği tek tek çıkan İslam Memiş'in o uyarısı...

Gram altında her dediği bir bir çıkan İslam Memiş'ten yeni bir açıklama geldi!

Artan İsrail-İran gerilimiyle güvenli liman gömleğini giyen altın fiyatlarının nereye gideceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Gram altında her dediği bir bir çıkan İslam Memiş'ten de gram altın ile ilgili yeni bir açıklama geldi. İşte o açıklamalar...

Kira tespit davasının sonuçlanması istinafla beraber 5 seneyi buluyor! Ev sahipleri şikayetçi! 

Ev sahipleri, kiracı anlaşmazlıkları sebebiyle çoğu zaman mahkemelerin yolunu tutuyor. Ancak uzayan mahkeme süreçleri ev sahiplerinin tepkilerine neden oluyor. İşte mağdur bir ev sahibinin konuyla ilgili açıklaması ve gelen yorumlar..

Ev sahipleri dikkat! Ev sahiplerinin yüzünü güldürecek beklenen haber geldi mi?

Ev sahiplerinin yüzünü güldürecek o haberin sonunda geldi kaydedildi. Buna göre, rakamlar sil baştan değişecek. Sene içerisinde kira gelirinden elde ettiğiniz miktar o rakamın altında ise ödemelerden muaf olabileceksiniz. 

ev sahiplerinin ödediği vergiler nelerdir Haberi

ev sahiplerinin ödediği vergiler nelerdir

Ev sahiplerinin ödediği vergiler nelerdir?

İster kendi birikiminizle, ister konut kredisi kullanarak ister ivazsız bir şekilde edinilen evler için yıl içinde birtakım vergiler ödeniyor.


Bu vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Bu vergi ev sahibi tarafından ödeniyor. Bir diğer vergi olan çevre temizlik vergisinin mükellefi dairenin kullanıcısı oluyor. Bu durumda dairede kiracı olması durumunda çevre temizlik vergisini de kiracı ödüyor.


Ev sahibinin evini kiraya vermesi halinde ise yıl içinde elde ettiği kira geliri için vergi ödemesi gerekiyor.


Emlak vergisi..

Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödenen emlak vergisi için ödemeler taşınmazların rayiç bedeli üzerinden, belirlenen emlak vergisi oranları ile hesaplanıyor.


Emlak vergisi oranları 2015:

Gayrimenkul  Normal Yörelerde  Büyükşehir Belediyesi

Binalarda           Binde 2                  ...