06 / 05 / 2024

ev sahiplerinin ödediği vergiler nelerdir

ev sahiplerinin ödediği vergiler nelerdir

İster kendi birikiminizle, ister konut kredisi kullanarak ister ivazsız bir şekilde edinilen evler için yıl içinde birtakım vergilerin ödenmesi gerekiyor. Peki, ev sahiplerinin ödediği vergiler nelerdir?

'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyen ve her dediği tek tek çıkan İslam Memiş'ten yeni uyarı geldi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten son dakika 'Türk Lirası' uyarısı geldi. İşte 'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyen ve her dediği tek tek çıkan İslam Memiş'in o uyarısı...

Gram altında her dediği bir bir çıkan İslam Memiş'ten yeni bir açıklama geldi!

Artan İsrail-İran gerilimiyle güvenli liman gömleğini giyen altın fiyatlarının nereye gideceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Gram altında her dediği bir bir çıkan İslam Memiş'ten de gram altın ile ilgili yeni bir açıklama geldi. İşte o açıklamalar...

Kira tespit davasının sonuçlanması istinafla beraber 5 seneyi buluyor! Ev sahipleri şikayetçi! 

Ev sahipleri, kiracı anlaşmazlıkları sebebiyle çoğu zaman mahkemelerin yolunu tutuyor. Ancak uzayan mahkeme süreçleri ev sahiplerinin tepkilerine neden oluyor. İşte mağdur bir ev sahibinin konuyla ilgili açıklaması ve gelen yorumlar..

Ev sahipleri dikkat! Ev sahiplerinin yüzünü güldürecek beklenen haber geldi mi?

Ev sahiplerinin yüzünü güldürecek o haberin sonunda geldi kaydedildi. Buna göre, rakamlar sil baştan değişecek. Sene içerisinde kira gelirinden elde ettiğiniz miktar o rakamın altında ise ödemelerden muaf olabileceksiniz. 

Ev sahiplerinin yeni korkusu! Kiracısı evi iş yerine çevirdi!

Ev sahipleri veya emlakçılar tarafından kiralanan evler, sonrasında iş yerlerine dönüştürülebiliyor. Bunlardan biri de Antalya'da oldu. İşte ayrıntılar...

Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların sayısı her geçen gün artıyor. Yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle mağdur olan ev sahipleri bu  uygulamanın kaldırılmasını isteyerek, “Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli” dedi.

Gökçe Bahadır'ın evine ödediği kira bedeli servet değerinde! İşte sosyal medyanın diline düşen o ev...

Gökçe Bahadır'ın eşi Emir Ersoy'la Etiler'de yaşadıkları evin kira bedeli adeta servet değerinde. Bahadır'ın milyonlar ödediği ev sosyal medyanın diline düştü. İşte o ev...

1940 yılında hükümet fakir halkı ev sahibi yapmak için harekete geçmiş!

1940 yılında hükümet, fakir halkın ev sahibi olabilmesi için düğmeye basmış. Vatandaşları ev sahibi yapmak isteyen hükümet belli şartlar dahilinde fakir vatandaşların ev sahibi olmasına destek olmuş. İşte o haber...

Ev sahibi depozitoyu geri vermezse ne yapılabilir? İşte 6 soruda tüm detaylarıyla!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlara her geçen gün bir yenisi eklenirken, Kiracının evi tutarken ödediği depozitoyu daireyi boşaltırken geri alamaması da en çok dert yanılan konular arasında yer alıyor. Peki ev sahibi depozitoyu geri vermezse ne yapılabilir?

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerinin tuzağına düşmeyin...

Türkiye’de ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar kapsamında ev sahiplerinin yaptığı akıl dışı oyunlarına bir yenisi daha eklendiği belirtildi. Buna göre, ev sahipleri kiracıları evden çıkardıkları gibi tazminat haklarını da ellerinden alabiliyorlar. İşte haberin ayrıntıları...

Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışında geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Fahiş kira zamlarının önüne geçmek isteyen Hükümet ev konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı getirdi. Peki, Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışı yaparsa geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Hükümet ilk kez ev almak isteyenler için start verdi! Düşük faizli kredi desteği geliyor!

Yüksek ev kiraları ve emlak piyasasındaki fahiş artışlar karşısında hükümet ilk kes ev sahibi olacaklar işçin devreye girdi. 

ev sahiplerinin ödediği vergiler nelerdir Haberi

ev sahiplerinin ödediği vergiler nelerdir

Ev sahiplerinin ödediği vergiler nelerdir?

İster kendi birikiminizle, ister konut kredisi kullanarak ister ivazsız bir şekilde edinilen evler için yıl içinde birtakım vergiler ödeniyor.


Bu vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Bu vergi ev sahibi tarafından ödeniyor. Bir diğer vergi olan çevre temizlik vergisinin mükellefi dairenin kullanıcısı oluyor. Bu durumda dairede kiracı olması durumunda çevre temizlik vergisini de kiracı ödüyor.


Ev sahibinin evini kiraya vermesi halinde ise yıl içinde elde ettiği kira geliri için vergi ödemesi gerekiyor.


Emlak vergisi..

Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödenen emlak vergisi için ödemeler taşınmazların rayiç bedeli üzerinden, belirlenen emlak vergisi oranları ile hesaplanıyor.


Emlak vergisi oranları 2015:

Gayrimenkul  Normal Yörelerde  Büyükşehir Belediyesi

Binalarda           Binde 2                  ...