26 / 07 / 2024

ev tapuları kadın oranı

ev tapuları kadın oranı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre Türkiye’deki toplam 139.9 milyon gayrimenkulün yüzde 63.5’i erkeklere ait. Kadınlar toplam tapunun sadece 3’te 1’ini elinde bulunduruyor

Evden çıkmak isteyen kiracısına işkence ederek kadın kıyafeti giydirdi! 

Bursa'da Mehmet Ö. 4 bin liraya kiraladığı evden çıkmak istedi. Ev sahibi ise kiracının ellerini bağlayarak işkence edip kadın kıyafeti giydirdi. İşte detaylar...

Ev kadını ve anneler müjde! Yeni emeklilik sistemi yüz güldürecek, çalışan çalışmayan her kadın faydalanacak...

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasından sonra ev hanımlarının sosyal güvencesi ve erken emekliliğini sağlayacak sistem için çalışmalar hızlandırılacak. Bu kapsamda milyonlarca ev kadını ve anne emekliliğe kavuşacak.

İzmir'de kirasını geciktiren kadın ev sahibi tarafından darp edildi!

İzmir'in Buca ilçesinde 43 yaşında iki çocuk annesi kadın ev kirasını geciktirdiği için ev sahibi ve 6 kişi tarafından darp edildi. 

Antalya'da evi yanan kadın için konteyner ev inşa edildi!

Antalya Kumluca Kaymakamlığı, ilçede evi yanan yaşlı kadın konteyner ev inşa ettirdi. 

Türkiye'de 2020'de en çok kim ev aldı? Kadınlar mı, erkekler mi?

"Kadın beğenir, erkek alır" algısının yaygın olduğu Türkiye'de 2020'de en çok kim ev aldı? Kadınlar mı, erkekler mi? İşte 2020 konut satış rakamları...

Konya Dudu Kadın Çarşısı'nın ilk tapuları teslim edildi! 

Konya Akşehir'de inşa edilen Dudu Kadın Çarşısı'nın tapuları için teslimler başladı. 

Özlem Karaca ev kadınıydı fabrika kurdu! 7 ülkeye mobilya ihraç ediyor!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan ve 1 sene öncesine kadar ev kadını olan Özlem Karaca, iş kadını olma hayalini gerçekleştirdi.

Keçiören Hacıkadın'da hak sahipleri tapularına kavuştu!

Keçiören Hacıkadın Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi alanında imar planı ve parselasyon çalışmalarını tamamladı...

Çin'de bir kadın 20 sevgilisi sayesinde kendine ev aldı!

Çin'de bir kadın 20 farklı sevgilisinden hediye olarak istediği iPhone 7'leri satıp kendisine bir ev aldı.

Türk kadını ev tekstili sektöründe büyük rol oynuyor!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” yaklaşırken, tekstil sektöründe kadın istihdamının önemine dikkat çekiyor. Türkiye’de yaklaşık 1 milyon kadın tekstilden ekmeğini kazanıyor.

Ankara Altındağ'a kadın ve gençlik merkezi inşa ediliyor!

Çeşitli mahallelerde 24 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile 16 Gençlik Merkezi'ni hizmete sokan Altındağ Belediyesi, 1 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile 1 Gençlik Merkezi'ni daha Altındağ'a kazandırıyor.

Altındağ Gülpınar'da kadın ve gençlik merkezi inşa edilecek!

Bu zamana kadar çeşitli mahallelerde 24 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile 16 Gençlik Merkezi hizmete sokan Altındağ Belediyesi, 1 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile 1 Gençlik Merkezi’ni daha Altındağ’a kazandırıyor.

Ankara Gülpınar'a Kadın ve Gençlik Merkezi geliyor!

Altındağ’ın son yıllarda hızla gelişen ve değer kazanan mahallelerinden olan Gülpınar Mahallesi 2 dev yatırım kazanıyor. Altındağ Belediyesi, 1 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile 1 Gençlik Merkezi’ni daha Altındağ’a kazandırıyor.

ev tapuları kadın oranı Haberi

ev tapuları kadın oranı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınan rakamlara göre Türkiye’nin doğusundan batısına gidildikçe kadınların gayrimenkul sahipliği oranı artıyor. Ekim 2014 itibarıyla Türkiye’nin tamamındaki 139.9 milyon gayrimen-kulün 88.8 milyonu erkeklere, 51 milyonu ise kadınlara ait. Diğer bir deyişle toplam gayrimenkulün tapusunun yüzde 63.5’i erkeklere, yüzde 36.5’i ise kadınlarda.


Erkeklerin kadınlara en çok fark attığı il 173 bin 245 gayrimenkulün bulunduğu Hâkkari oldu. Hakkâri’deki toplam menkulün yüzde 86.7’si erkeklere ait. Hakkâri’nin ardından yüzde 80.7 ile Mardin, yüzde 79.7 ile Siirt ve yüzde 76.3 ile Ağrı geliyor.


Kadınlar ise gayrimenkul sahipliğinde yüzde 42.6 ile erkeklere en çok Bayburt’ta yaklaşabildi. 757 bin 452 gayrimenkulün yer aldığı Bayburt’ta kadınların sahipliği yüzde 42.6 olurken, erkeklerde yüzde 57.4’lük oran tüm illerin en düşüğü olarak kayıtlarda yer aldı. Kadınların erkeklere yaklaştığı...