17 / 05 / 2024

ev tesisitanda denetim şart

ev tesisitanda denetim şart

Tema Banyo Genel Koordinatörü Oğuz Odabaşı, Türkiye’de her ev alanın yeni bile olsa tesisatına tadilat yaptırmak zorunda kaldığına dikkat çekerek, ev tesisatında denetimin şart olduğunu belirtti.

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerinin takibini sıkılaştırdıklarını belirterek, 2 ayda 420 bin denetim yapıldığını, kira sözleşmelerinin de artık e-devlet üzerinden yapılacağını dile getirdi.

Ev sahipleri, kaçak emlakçılara dikkat edin! Kiralanan o evler denetleniyor! Cezası 9 bin 94 TL!

Ev sahipleri tarafından kaçak emlakçıların kiraladığı ve kaçak göçmelere verilen evlere denetim başladı, cezası ise 9 bin 94 TL. İşte ayrıntılar...

Ev alacaklar veya binasını yenileyecekler dikkat! Uzman isim uyardı! Yapıların nasıl inşa edildiğine bakın!

İnşaat Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Özgür Köylüoğlu, yapıların inşaatlarının, birbirinden bağımsız tasarım, müteahhitlik ve denetim firmaları eliyle yürütülmesi gerektiğini belirterek ev alacakları ve binasını yenileyecekleri uyardı. 

Ev sahiplerine müjde! Denetim yapılmayacak!

Ev sahiplerine yönelik matrah yasa teklifine göre; matrah alt sınırı 2016 yılı için 9 bin 400 lira, 2017 yılı için 9 bin 960 lira, 2018 yılı için 10 bin 580, 2019 yılı için 11 bin 240 lira ve 2020 yılı için de 12 bin 740 TL'den düşük olmayacak. 

Ev alırken önce depreme dayanıklılığına bakılmalı!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Şahin "Konut alırken fiyatına, cephesine, salonuna ve mutfağına bakmak yetmiyor. Ev alırken mutfağından önce depreme dayanıklılığına bakılmalı." diye konuştu...

Ev almadan asansörleri kontrol edin!

Uluslararası tarafsız denetim firması Liftinstituut'ten dünya devi uzman firma uyarıyor...Ev almadan asansörleri kontrol edin...

Gayrimenkul Sertifikası ile ev sahibi olmak kolaylaştı!

Ev veya iş yeri projelerinin tamamının gayrimenkul sertifikası ile finansmanı mümkün kılındı. Başbakan Yardımcısı Canikli, "Gayrimenkul sertifikası yatırımcılarının haklarının korunması amacıyla inşaat tamamlanma raporlarının, yapı denetim kuruluşlarınca hazırlanması hükmü getirildi" dedi.

İnşaat denetim sonuçları E-Devlet üzerinden görülebilecek!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, vatandaşların ev almadan önce inşaat ilişkin tüm denetim sonuçlarını E-Devlet üzerinden görebileceğini söyledi.

Nazmi Şahin ev alacaklara uyarıda bulundu!

Yapı Denetim Derneği Başkanı Nazmi Şahin, “Araba alırken kaza yapmış mı, çizik var mı, ev alırken salonu nasıl, odaları nasıl diye bakılıyor. Halbuki depreme dayanıklı mı, beton sınıfı nedir, onlara bakılmalı” dedi.

Oğuz Odabaşı: Ev tesisatında denetim şart!

Tema Banyo Genel Koordinatörü Oğuz Odabaşı, Türkiye’de her ev alanın yeni bile olsa tesisatına tadilat yaptırmak zorunda kaldığına dikkat çekerek, ev tesisatında denetimin şart olduğunu belirtti.

Ogan Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Ogan Yapı Denetim Limited Şirketi, Nebihan Özoğan tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 21 Nisan'da Sarıyer, Büyükdere Mahallesi, Piyasa Caddesi, Beyza Ev Apartmanı'nda kuruldu.

Karatay Yapı Denetim, Dedeman Otel'de iftar yemeği verdi!

Karatay Yapı Denetim, çalışanlara ve inşaat sektöründe kendileri ile birlikte iş birliği yapan firmalara iftar yemeği verdi. Karatay Yapı Denetim ortakları Sibel Dursun ve Mehmet Aktaş'ın ev sahipliği yaptığı iftar yemeği Dedeman Otel'inde gerçekleşti...

İstanbul'da otelcilik yapan emlakçılara sıkı denetim geliyor!

İstanbul’da otelcilik yapan emlakçılara sıkı denetim geliyor. TYD Başkanı Turgut Gür, “İstanbul’da 20 bin yataklık bir kapasite emlakçılar tarafından, rezidans gibi yabancılara veriliyor. Ne otel ne pansiyon, bildiğiniz ev” dedi.

ev tesisitanda denetim şart Haberi

ev tesisitanda denetim şart

Tema Banyo Genel Koordinatörü Oğuz Odabaşı, Türkiye’de her ev alanın yeni bile olsa tesisatına tadilat yaptırmak zorunda kaldığına dikkat çekerek, “Bu hem kalitesiz malzeme kullanımından hem de ürünlerin montajını yapan tesisatçıların eğitimsizliğinden kaynaklanıyor. Tüketicilerin ve ülkenin kaynaklarını boşa harcamamak için sektörde çalışanların da ürünlerin de kalite standartlarının denetimi şart” uyarısını yaptı! Evlerinizi eğitimli tesisatçılara emanet edin hem siz kazanın hem Türkiye kazansın..! Türkiye  yapı malzemeleri sektörünün güçlü oyuncularından Tema Banyo’nun Genel Koordinatörü Oğuz Odabaşı, her ev alanın yeni dahi olsa tesisatına tadilat yaptırmak zorunda kaldığına dikkat çekerek, önemli bir uyarıda bulundu: “Bu hem kalitesiz malzeme kullanımından hem de uygulamayı yapan, ürünlerin montajını yapan tesisatçıların eğitimsizliğinden kaynaklanıyor. Tüketicilerin sertifikası olan, alanında uzman tesisatçılara evlerini emanet etmesi ve uygulamada kullanılacak ürünlerin...