08 / 05 / 2024

Ev turizmi 2015

Ev turizmi 2015

Turizmin kayıp hazinesi olarak nitelendirilen 'ev turizmi'ni kayıt altına almak için harekete geçildi. 15 bin müfettiş, özellikle konutu olan yabancıların ve ikinci konut sahiplerinin kısa dönemdeki kiralamalarını takibe alacak.

Ev turizmi kapsamında kiralanan konutlar kayıt altına alınıyor!

Türkiye'de, her yıl ciddi oranda büyüyen "ev turizmi" pazarında kayıt dışı kiralanarak önemli miktarda vergi kaybına yol açtığı iddia edilen tatil yörelerindeki konutların, kayıt altına alınması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Günlük kiralık evler turistlerin yeni adresi oldu!

Ev Turizmi Derneği Başkanı Daniş, yatırım amaçlı olarak alınan konutların turizm sektörüne yöneldiğini söyledi. Daniş “Fiyatlar Nişantaşı’nda 200 Euro’ya kadar çıkıyor” dedi.

Yeni ev sahipleri 2015'te 9.5 milyar TL tapu harcı ödedi!

2015 yılında 1 milyon 289 bin 320 konutun satıldığı Türkiye'de yeni ev sahipleri, tapu harçları için kesenin ağzını açarak 9 milyar 577 milyon 653 bin lira ödedi.

Eminevim 2015 yılında 6 bin kişiyi ev sahibi yaptı!

EMİNEVİM Satış ve Operasyon Müdürü Faruk Saha, 2015 yılında 6 bin ev, 4 bin otomobil teslim ettiklerini açıkladı. Emin Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Eminevim, Türkiye'nin her yerinde ev teslimatı yapıyor.

Ev sahiplerinin ödemesi gereken vergiler Kasım 2015!

Ev sahiplerinin ödemesi gereken vergilerin başında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, değer artış kazancı vergisi, kira gelir vergisi ve veraset ve intikal vergisi geliyor. Peki, ev sahiplerinin ödemesi gereken vergiler Kasım 2015 nelerdir?

Akkent Paradise Gardens'taki fırsatlar 2016'ya kadar devam edecek!

Özel olarak tasarlanan konsept proje Akkent Paradise Gardens'tan 10 Eylül 2015 ile 15 Ocak 2016 tarihleri arasında ev alanlar, 2015 model Mercedes Benz B180 CDI otomobil kazanma şansını da yakalıyor.

Kiracı ev sahibi sözleşmesi örneği 2015!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki yazılı anlaşmayı sağlayan kira sözleşmesinde gayrimenkule dair bilgilerin eksiksiz ve tam olarak yazması gerekiyor. İşte, kiracı ev sahibi sözleşmesi örneği 2015!

Ev kredisi peşinat oranı 2015!

Ev kredisi, ev satın almak isteyen kimselere bankalar ve diğer kredi kuruluşları tarafından verilen nakit oluyor. Kredi kullanmak için belli oranda peşinat ödenmesi gerekiyor. Peki, ev kredisi peşinat oranı 2015 ne kadar?

Ev alırken dikkat edilmesi gerekenler 2015!

Hayallerindeki eve sahip olmak isteyen kimselerin kabus yaşamamaları adına ev alma sürecinde ince eleyip sık dokumaları gerekiyor. Peki, ev alırken dikkat edilmesi gerekenler 2015 nelerdir? İşte yanıtı..

Ev kirasını elden almanın cezası 2015!

Kira bedelini elden ödeme sınırını aşan ödemelerin banka aracılığı ile tahsil edilmesi gerekiyor. Bu kurala uymayan taraflar cezalandırılıyor. Peki, ev kirasını elden almanın cezası 2015 nedir?

TOKİ Ankara Mamak başvuru 2015!

Daire fiyatlarının 52 bin 426 TL'den başlangıç gösterdiği TOKİ Ankara Mamak Konutları'nda yer alan toplam 18 adet ev açık satışa sunuluyor. TOKİ Ankara Mamak başvuru 2015...

Eminevim 2015'in ilk yarısında yüzde 20 büyüdü!

Eminevim Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, "2015'in ilk yarısında yüzde 20 büyüdük. Bugüne kadar 75 binden fazla aileyi ev ve otomobil sahibi yaptık" dedi.

Eminevim 2015’in ilk yarısında yüzde 20 büyüdü!

İnsanlara Türkiye’nin her yerinden konut sahibi olma imkanı sunan Eminevim, Elbirliği sistemi ile dar gelirli vatandaşların da ev sahibi olmasını sağlıyor. Emin Üstün Türkiye'deki emlak ve gayrimenkul sektörü ile 2015 yılı ilk yarısını değerlendirdi.

2015 gayrimenkul sektörünün altın yılı oldu!

Bugüne kadar 75 binden fazla aileyi ev ve otomobil sahibi yapan Eminevim Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün Türkiye'deki emlak ve gayrimenkul sektörü ile 2015 yılı ilk yarısını değerlendirdi.

Ev turizmi 2015 Haberi

Ev turizmi 2015


Turizmin kayıp hazinesi olarak nitelendirilen 'ev turizmi'ni kayıt altına almak için harekete geçildi. 15 bin müfettiş, özellikle konutu olan yabancıların ve ikinci konut sahiplerinin kısa dönemdeki kiralamalarını takibe alacak.

Türkiye'de, her yıl ciddi oranda büyüyen 'ev turizmi' pazarında kayıt dışı kiralanarak önemli miktarda vergi kaybına yol açtığı iddia edilen tatil yörelerindeki konutların, kayıt altına alınması için çalışma başlatıldığı bildirdi. Türkiye'de 'turizmin kayıp hazinesi' olarak değerlendirdikleri ev turizminin altyapısını oluşturmak için Maliye Bakanlığı ile görüştüklerini ifade eden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Ev Turizmi Komitesi Başkam Mücella Tarhan, bakanlığın bu alandaki kayıt dişiliği önlemek için bir takım tedbirler aldığım belirtti. 


DÜZENLEME ÖNERDİK 

Ev turizmiyle ügili yasal zemin oluşturma çalışmalarım devam ettiğini belirten Tarhan, "Maliye bakam, bu konuyla ilgili vergi mevzuatının düzenlenmesi konusunda Gelir...