25 / 07 / 2024

ev turizmi kanunen geçerlimi

ev turizmi kanunen geçerlimi

Turizm sektörünün paydaşları TUYED ile birlikte son dönemlerin önemli tartışma konuları arasında yer alan "Ev Turizmi" ni TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu' nun moderatörlüğünde masaya yatırdı...

Ev sahibinin sorumlulukları nelerdir? 

Ev sahibinin, kanunen kiracılara birçok sorumlulukları vardır. Bu sorumluluklar sayesinde kiracılar, evde ikamet etme haklarından daha iyi şekilde yararlanabilir. Peki ev sahibinin sorumlulukları nelerdir ve neleri yerine getirmekle yükümlüdürler? İşte tüm bunların yanıtları...

Ev sahibi kiraya verdiği evi kontrol edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracıların kanunen belirlenmiş bazı hakları bulunmaktadır. Peki “Ev sahibi kiraya verdiği evi kontrol edebilir mi?” İşte detaylar!

Ev vergisi muafiyet dilekçesi 2021!

Ev sahipleri, her yıl emlak vergisi ödemek zorunda. Ancak kanunen geliri bulunmayan tek mesken sahipleri vergiden bir dilekçe ile muaf tutuluyor. İşte ev vergisi muafiyet dilekçesi 2021...

Borçlar Kanunu'na göre ev sahibi ve kiracı hakları!

Ev sahibi ve kiracının kanunen birbirlerine yükümlülükleri bulunuyor.  6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu'na göre, bu maddeleri sizler için sıraladık...

Ev vergisi muafiyet dilekçesi 2017!

Ev sahipleri, her sene emlak vergisi ödüyor. Ancak kanunen geliri olmayan tek mesken sahipleri vergiden bir dilekçe ile muaf olabiliyor. İşte ev vergisi muafiyet dilekçesi 2017..

Günlük kiralık evler turistlerin yeni adresi oldu!

Ev Turizmi Derneği Başkanı Daniş, yatırım amaçlı olarak alınan konutların turizm sektörüne yöneldiğini söyledi. Daniş “Fiyatlar Nişantaşı’nda 200 Euro’ya kadar çıkıyor” dedi.

Ev hanımları emlak vergisi ödüyor mu?

Emlak vergisi, arazi, arsa ve binalar için ödenen vergi çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Vergide bazı muafiyetler bulunuyor. Peki, kanunen ev hanımları emlak vergisi ödüyor mu?

Yeni ev abonelikleri nelerdir?

Yeni ev satın alan ya da kiralayan kimselerin evdeki bazı abonelikleri kendi adına almaları gerekiyor. Kanunen bu abonelikler kullanıcı adına düzenleniyor. Peki, yeni ev abonelikleri nelerdir? Bu abonelikler nasıl alınır?

Ev kredisi alırken hayat sigortası zorunlu mu?

Banka ve diğer kredi kuruluşlarından ev kredisi alırken, beraberinde bazı sigortalar da yapılıyor. Ancak bazı sigortaların yapılması kanunen zorunlu olmuyor. Peki, ev kredisi alırken hayat sigortası zorunlu mu?

TOKİ Antalya'da turizm çalışanlarını ev sahibi yapacak!

Antalya turizmi için deniz taşımacılığına yönelik projeleriyle kentin önemli bir çekim merkezine dönüştürülmesi konusundaki projelerini açıklayan Lütfı Elvan, turizm çalışanları için ev müjdesi verdi.

Ev sahibi kiracının ödemediği aidattan sorumlu mudur?

Kanunen evde kiracı olması halinde aidatı ödeme sorumluluğu kiracılarda oluyor. Peki, evinizde kiracınız olduğunu düşünelim. Kiracı aidat ödemezse ne olur? Ev sahibi kiracının ödemediği aidattan sorumlu mudur?

Ev kirası artış oranı Mayıs 2015!

Senelik olarak yenilenen kira sözleşmelerinde, mal sahibi kira bedeline zam yapabiliyor. Kanunen ev kirasına üretici fiyat endeksi oranlarında zam yapılabiliyor. İşte ev kirası artış oranı Mayıs 2015...

Turizmde kayıt dışı kiralama arttı!

Ev turizmi pazarında kayıt dışı kiralanarak önemli vergi kaybına neden olan konutlar artık kayıt altına almıyor verilen bu hizmet asla profesyonel değil.

ev turizmi kanunen geçerlimi Haberi

ev turizmi kanunen geçerlimi


Turizm sektörünün paydaşları TUYED ile birlikte son dönemlerin önemli tartışma konuları arasında yer alan "Ev Turizmi"ni TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu'nun moderatörlüğünde masaya yatırdı. 


TUYED'in Taksim Eresin Otel'de düzenlediği ve moderatörlüğünü TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu'nun üstlendiği "Ev Turizmi" konulu panele konuşmacı olarak; Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Ev Turizmi Komitesi Başkanı Mücella Tarhan, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Genel Sekreteri Levent Erdoğan, Özel Belgeli, Özel Nitelikli Butik Otelciler Birliği (ÖZBİ) Başkam Ufuk Aslan, Alternatif Konaklama Derneği Başkanı Mehmet Ülkü ve Ev Turizmi Derneği Genel Sekreteri Işıl Karababa katıldı. Panelde son dönemlerde Türkiye'nin siyasi gündeminde de kendisinde yer bulan ev turizmi konusu ilk kez geniş bir tabanda tartışıldı. Kayıt dişilik ve kontrolsüzlüğün bu alandaki en büyük sorun olduğuna dikkat çekildi....