29 / 04 / 2024

ev vergisi yatırmak için gerekli belgeler

ev vergisi yatırmak için gerekli belgeler

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödemeler ilçe belediyesine yapılıyor. Peki, ev vergisi yatırmak için gerekli belgeler nelerdir?

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması ev sahiplerine rota değiştirtti! Kadıköy'de 1+1 fiyatına Amerika'da 2 katlı ev!

Son dönemlerde emlak sektöründe yaşanan gelişmeler ev sahiplerine de rota değiştirtti. Yüzde 25 zam sınırlamasına takılmak istemeyen ev sahipleri yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. 

Yastık altında parası olup da faize yatırmak isteyenler dikkat! 1 milyon TL için en yüksek faizi hangi banka veriyor? 

Yastık altında parası olan pek çok kişi mevduat faizleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 1 milyon TL için en yüksek faizi hangi banka veriyor? 

TCMB kiraları düşürmek için ek vergiyi önermedi: e-Devlet sözleşmeleri, hisseli kiracılık, boş ev vergisi...

TCMB, Enflasyon Raporu'nda konut sorununun çözülmesi amacıyla bir dizi önerilerini paylaştı. Söz konusu öneriler arasında kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi yer alıyor. İşte ayrıntılar..

'Ev bir yatırım aracı değildir' diyenlere net cevap!

Konut fiyatları son zamanlarda tarihi zirvelere ulaşmış durumda. Güvenli liman olarak görülen konut fiyatlarının yatırımcısının alım gücü karşısında artması konuta olan talebi azaltmaya başladı. Bazı yatırımcılar ''ev bir yatırım aracı'' değildir diyerek farklı yatırım araçlarına yönelmeye başladı. 

Kiracılar 15 bin TL'lik maaşlarının yarısını kiraya veriyor, ev sahipleri yatırımlarının karşılığını alamıyor!

Kiracılar fahiş bedellerden mutsuzken, ev sahipleri de yeni yapılan zamlara rağmen aldıkları kiradan memnun değil. Peki bu durum nasıl düzelecek?

Milletvekillerinden konut sorunu için flaş öneri: Yabancıya konut satışı yasaklansın, boş ev vergisi gelsin! 

Konuta erişim sorunu TBMM gündeminde de tartışma konusu oldu. CHP ve İYİ Parti'den dikkat çeken öneriler geldi. İşte konuta erişimin kolaylaştırılması için yapılan o öneriler...

Boş ev vergisi Meclis gündeminde! Ev sahipleri dikkat: Barınma sorunu bu şekilde çözülebilir! 

Son zamanlarda satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar, barınma sorununun sık sık gündeme gelmesine neden oluyor. Meclis'te boş ev vergisi gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

İş GYO Genel Müdürü Barlas Ülkü'den son dakika uyarısı: Konut satıp mevduata yatırmak mantıklı değil! 

İş GYO Genel Müdürü Barlas Ülkü, konut sektöründe merak edilenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Konut fiyatlarında artış beklediklerini aktaran Ülkü, 'Konut satıp mevduata yatırmak mantıklı mı?' sorusunu da yanıtladı. İşte o açıklamalar...

Boş ev vergisi için son dakika önerisi: Tapu ve Kadastro değerleme yapsın!

Vergi Hukuku Uzmanı Murat Batı, boş ev vergisine ilişkin dünyada yapılan uygulamaları açıkladı ve Türkiye'de nasıl uygulanması gerektiğine ilişkin önerilerde bulundu. İşte Batı'nın o açıklamaları...

Ev sahipleri 'Boş Ev Vergisi'ne de çözüm buldu! Yeni trend eşyalı kiralık daire!

Son günlerde gündemden düşmeyen "Boş ev vergisi" konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Ev sahipleri henüz şartları bile belli olmadan boş ev vergisine yakalanmamanın yolunu eşyalı kiralık dairede buldu. İşte detaylar...

İşte paranızla daha yüksek faiz kazanmanın yolları

Yüksek getirili bir tasarruf hesabına nakit yatırmak, bir banka ikramiyesinden yararlanmak ve bir mevduat sertifikası (CD) hesabı açmak denenmiş ve gerçek faiz kazanma yollarıdır ancak dikkate alınması gereken başka tasarruf seçenekleri de vardır.

ATM'den para çekerken nelere dikkat edilmeli? Bunu yaparsanız paranız bloke oluyor!

Her gün milyonlarca insan, bankaların ATM cihazlarından para çekmek veya para yatırmak için işlem yapmaktadır. Ancak, bazı durumlarda ATM, çeşitli nedenlerle kartı yutabilmektedir. Kartın ATM'de kalması durumunda, yapılabilecek bazı şeyler vardır.

Parasını bankaya yatırmak isteyenler dikkat! Hangi banka ocak ayında mevduata ne kadar faiz veriyor? İşte o liste!

Bankalar son dönemde TL mevduat faizlerinde yeni artışlar yaparken, vatandaş da parasını hangi bankaya yatıracağını araştırmaya başladı. İşte elindeki birikimini bankada tutmak isteyen vatandaşa rehber olacak liste ve A’dan Z’ye bankaların yeni mevduat oranları…

ev vergisi yatırmak için gerekli belgeler Haberi

ev vergisi yatırmak için gerekli belgeler

1319 sayılı Kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. 2017 yılı emlak vergisi için 1. taksit ödeme dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor.


Vergi için 2. taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor. Emlak vergisi ödemeleri ilgili belediyeye yapılıyor. Peki, ev vergisi yatırmak için gerekli belgeler nelerdir?


Ev vergisi yatırmak için gerekli belgeler

Emlak vergisi taşınmaz malların bağlı olduğu belediyeye giderek ödeniyor. Vergi ödemesi için kimlik bilgileri ile taşınmaz bilgilerinin verilmesi yeterli oluyor.


Ev vergisi oranları 2017

Büyükşehir Belediyesinde;

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 


Normal Yörelerde;

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1    


Ev vergisi ödememe cezası 2017

Verginin ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı”...