04 / 10 / 2024

ev vergisi yatırmak için gerekli belgeler

ev vergisi yatırmak için gerekli belgeler

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödemeler ilçe belediyesine yapılıyor. Peki, ev vergisi yatırmak için gerekli belgeler nelerdir?

Tebernüş Kireçci sordu: Yurt dışından ev alanlar yatırım açısından memnun mu?

Ülke genelinde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasıyla yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından yurt dışından konut alanlara memnun olup olmadıklarını sordu.

İnşaat sektöründe maliyetler katlanıyor! Ev almak için şimdi doğru zaman mı? Parayı mevduata yatırmak daha mı mantıklı? 

Son zamanlarda konut fiyatlarında yaşanan artışlar sebebiyle ev sahibi olmak neredeyse imkansız hale geldi. Peki ev almak için şimdi doğru zaman mı? Parayı mevduata yatırmak daha mı mantıklı? 

Gayrimenkul uzmanı Ahmet Büyükduman soruyor: Boş ev vergisi ne kadar olmalı?

Konut kiralarındaki fahiş artışlar Maliye'yi harekete geçirdi. Konut piyasasındaki fahiş fiyatın önüne geçmek için boş ve vergisi alınacak. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman vatandaşlara 'boş ev vergisi ne kadar olmalı?'' diye sordu.

Konut kira gelirinde istisna kaldırılmayacak, boş ev vergisi gelecek! Vergi nasıl hesaplanacak?

Kiralık piyasasında yaşanan fahiş artışlar, Maliye'yi yeni düzenlemelere yöneltti. Gündeme gelene göre, konut kira gelirinde istisna kaldırılmayacak ancak boş ev vergisi getirilecek. Peki boş ev vergisi nasıl hesaplanacak? İşte detaylar...

Ekonomist Mert Başaran'dan evini satıp mevduata yatırmayı düşünenler için çok önemli uyarı!

Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran'dan evini satıp mevduata yatırmak isteyenler için çok önemli bir uyarı geldi. İşte Mert Başaran'ın çok konuşulacak açıklamaları...

Ev almak yatırım aracı olmaktan çıktı mı? Satılık fiyatlar düşse bile, kiralar fırlayacak! 

Son zamanlarda hem satılık hem kiralık konut fiyatlarında yaşanan artışları, ev sahibi olmayı da ev kiralamayı da zorlaştırdı. Peki konut piyasasını neler bekliyor? 

Zorlu süreçten geçen müteahhitler, Müteahhitler Odası kurulmasını istiyor!

Kocaeli Müteahhitler Birliği, inşaat sektörümde yaşanan zorlu süreci masaya yatırmak için bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda tüm üyelerin görüş ve önerilerini tek tek dinleyen  Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, müteahhitler odası kurulması gerektiğini söyledi. 

Arsa ve tarla yatırımı için Bursa ve çevresinde gelecek vadeden bölgeler

Arsa, tarla yatırımına olan ilgi son dönemde artıyor. Küçük birikimlerle toprağa yatırmak isteyenler, doğru adresi bulmak araştırma yapıyor. Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel, Bursa ve çevresinde gelecek vadeden yerleri açıkladı.

Yeni ev alacaklar dikkat: Bunu yaparsanız kredi öderken de cebinize para kalır! 

Yeni konut alacaklara faiz önerisi geldi. Peki konut kredisi çekmek mi mantıklı, parayı faize yatırmak mı? İşte birçok kişinin merak ettiği o sorunun yanıtı... 

Mevduat faizleri adeta alev aldı! İşte 250 bin TL'nin son dakika banka banka getirisi Nisan 2024!

Enflasyon karşısında parasının değer kaybını önlemek isteyenler paralarını mevduat faizine yatırmak istiyor. Peki, 250 bin Türk Lirası için hangi banka ne kadar faiz veriyor. İşte 250 bin TL'nin son dakika banka banka getirisi Nisan 2024...

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması ev sahiplerine rota değiştirtti! Kadıköy'de 1+1 fiyatına Amerika'da 2 katlı ev!

Son dönemlerde emlak sektöründe yaşanan gelişmeler ev sahiplerine de rota değiştirtti. Yüzde 25 zam sınırlamasına takılmak istemeyen ev sahipleri yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. 

Yastık altında parası olup da faize yatırmak isteyenler dikkat! 1 milyon TL için en yüksek faizi hangi banka veriyor? 

Yastık altında parası olan pek çok kişi mevduat faizleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 1 milyon TL için en yüksek faizi hangi banka veriyor? 

TCMB kiraları düşürmek için ek vergiyi önermedi: e-Devlet sözleşmeleri, hisseli kiracılık, boş ev vergisi...

TCMB, Enflasyon Raporu'nda konut sorununun çözülmesi amacıyla bir dizi önerilerini paylaştı. Söz konusu öneriler arasında kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi yer alıyor. İşte ayrıntılar..

ev vergisi yatırmak için gerekli belgeler Haberi

ev vergisi yatırmak için gerekli belgeler

1319 sayılı Kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. 2017 yılı emlak vergisi için 1. taksit ödeme dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor.


Vergi için 2. taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor. Emlak vergisi ödemeleri ilgili belediyeye yapılıyor. Peki, ev vergisi yatırmak için gerekli belgeler nelerdir?


Ev vergisi yatırmak için gerekli belgeler

Emlak vergisi taşınmaz malların bağlı olduğu belediyeye giderek ödeniyor. Vergi ödemesi için kimlik bilgileri ile taşınmaz bilgilerinin verilmesi yeterli oluyor.


Ev vergisi oranları 2017

Büyükşehir Belediyesinde;

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 


Normal Yörelerde;

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1    


Ev vergisi ödememe cezası 2017

Verginin ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı”...