28 / 07 / 2024

evde sigortalı yapma zorunluluğu

evde sigortalı yapma zorunluluğu

Ev hizmetlerinde sigortalı çalıştıran gerçek kişiler hakkında çalıştıran, işveren ve sigortalılara yönelik yükümlülükleri tebliğ ile düzenleniyor. Peki, ev hizmetleri kapsamında sigortalı sayılanlar kimlerdir?

Evde bakım parası alan kişi sigortalı olabilir mi? Evde bakım parası alanlar SGK’dan yararlanabilir mi?

Evde bakım parası alan vatandaşlar sigortalı yapılabilir mi, bu imkandan faydalanabilirler mi? İşte detaylar!

Evde hasta bakana müjde! Sigortalı olma imkânı geliyor!

Evde yaşlı ve engelli yakınlarına bakan kişiler ve destek ödemesi alan kişiler sosyal güvenlik kapsamına alınacak ve yaşlı bakım sigortası hayata geçecek. Bu sayede engelli ve yaşlıya düzenli bakan ve bunun için evde bakım yardımı alan kişiler kısmi zamanlı olarak sosyal güvenlik çerçevesinde sayıla

Evde bakım maaşını kimler alabilir? Sigortalı olan evde bakım parası alabilir mi?

Evde bakım maaşına dair vatandaşlar pek çok noktayı merak ediyor. Onlardan biri de evde bakım maaşı şartlarının neler olduğu. İşte merak edilen detaylar!

Tefal Yoğurtçum II yoğurt yapma makinesi ne kadar? Yoğurt yapma makinesi 1 Eylül 2022 fiyat listesi..

Tefal Yoğurtçum II yoğurt yapma makinesiyle artık evde yoğurt yapmak hem daha eğlenceli hem de daha kolay! Tefal Yoğurtçum II yoğurt yapma makinesine ne kadar? Tefal 2022 fiyat listesi..

Eskişehir İnönü'de bir evde yangın çıktı!

Eskişehir’in İnönü ilçesinde bir evde çıkan yangın maddi hasar meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İnönü ilçesi Dereyalak köyünde bulunan bir evde sobadan çıkan kıvılcım sonrasında yangın başladı.

Tokat'ta çöp evde yangın çıktı!

Tokat'ın Niksar ilçesinde "çöp evde" çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Alınan bilgiye göre, Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde İbrahim Dumruk'a ait ahşap evin üst katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Konya'da bir evde yangın çıktı!

Konya'da bir evde yangın çıktı. Çıkan yangında, anne babaları hasta ziyaretine gittiği için evde yalnız kalan üç kardeş yaralandı. Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma sürüyor.

Arsaya ev yapma şartları nelerdir?

Arsaya ev yapmak için imar kanunu hükümlerine uyulması gerekiyor ve en önemlisi inşaat ruhsatının alınması gerekiyor.Peki arsaya ev yapma şartları nelerdir?İşte arsaya ev yapılması için gerekenler..

İfraz yapma şartları nelerdir?

Tek bir parselin parçalara ayrılması,bölünmesi ve tapu kütüğüne tescil edilmesine ifraz adı veriliyor.Peki ifraz yapma şartları nelerdir?İfraz için hangi evraklar gerekiyor?İşte ifraz için gerekenler..

Arsa üzerine ev yapma maliyeti 2015!

Bir arsanız olduğunu ve üzerine bina inşa etmek istediğinizi düşünelim. Yapılacak bu inşaatın metrekare bedelleri, her sene Maliye ve Bayındırlık Bakanlığı tarafından belirleniyor. Peki, arsa üzerine ev yapma maliyeti 2015 ne kadar?

Evde kiracı varken ev satılabilir mi?

Bir evin kiraya verilmesi durumunda mülkiyet hakkı yine ev sahibinde oluyor. Peki, ev sahibi istediği zaman kiracısını çıkarabilir mi? Evde kiracı varken ev satılabilir mi? İşte ev sahibi ve kiracı hakları..

Manisa'da bir evde yangın çıktı!

Manisa'da bir evde yangın çıktı. Alınan bilgiye göre, Tevfikiye Mahallesi 72 Sokak'ta Cengiz Ismık'a (24) ait evde duman çıktığını gören vatandaşlar, durumu itfaiyeye bildirdi.

Adana'da yangın çıkan evde 2 çocuk öldü!

Adana'da bir evde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında 2 ve 4 yaşlarındaki 2 çocuk hayatını kaybetti. Çocukların annesi dumandan etkilenirken onları kurtarmak isteyen kişi yaralandı.

evde sigortalı yapma zorunluluğu Haberi

evde sigortalı yapma zorunluluğu

Ev hizmetleri kapsamında sigortalı sayılanlar!

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun ek 9 uncu maddesine göre ev hizmetlerinde ay içinde 10 günden az ve 10 gün ve daha fazla sigortalı çalıştıran gerçek kişiler hakkında çalıştıran, işveren ve sigortalılara yönelik yükümlülüklerin uygulama esasları, Tebliğ ile açıklanıyor.


5510 sayılı Kanunun ek 9 uncu maddesi kapsamında ev hizmetlerinde ay içinde 10 günden az süreyle sigortalı çalıştıran ve işveren sayılmayan gerçek kişiler, çalıştıran olarak; 5510 sayılı Kanunun ek 9 uncu maddesi kapsamında ev hizmetlerinde ay içinde çalışma saati süresine göre hesaplanan çalışma gün sayısı 10 gün ve daha fazla süreyle sigortalı çalıştıran gerçek kişi ise işveren olarak ifade ediliyor. Peki, ev hizmetleri kapsamında sigortalı sayılanlar kimlerdir?


EV HİZMETLERİ KAPSAMINDA SİGORTALI SAYILANLAR


Ev hizmetlerinde çalışanların...